Om optimaal gebruik te kunnen maken van zakelijk internet is een wifi-oplossing onmisbaar. Toegang hebben tot het internet met een apparaat naar keuze. Of dit nu je laptop is, een mobiele telefoon of een tablet, je wilt altijd het beste wifi-signaal hebben voor jou maar ook voor je klanten en collega’s. Dit is mogelijk met Hosted Wifi / Wifi as a Service (WaaS) van hallo, Maar wat is het precies?

Wat is Hosted Wifi / Wifi as a Service (WaaS)?

Hosted Wifi of WaaS, het zijn verschillende termen voor precies hetzelfde. Letterlijk vertaald betekent Hosted Wifi niets anders dan Wifi dat gehost is in de cloud. Het is een beetje een gekke vertaling want je kan Wifi zelf niet in de cloud hosten omdat het wifi-signaal fysiek aanwezig moet zijn op locatie. Maar het apparaat dat de accespoints aanstuurt, dit is een controller, kan wel gehost worden in de cloud. Je neemt wifi af als dienst, vandaar de andere benaming; WiFi as a Service. Met de controller in de cloud hoef je alleen nog maar accespoint, de apparaatjes die het wifi-signaal verzenden, te laten plaatsen op verschillende plekken door het pand heen.

Op welke locaties kan je Hosted Wifi gebruiken?

Hosted Wifi is ideaal toe te passen in (middel) grote vertrekken, hotels, scholen, vliegvelden en andere (middel) grote (openbare) gebouwen. Hosted Wifi is gemakkelijk te integreren in de bestaande infrastructuur van het netwerk, beveiliging en authenticatie die reeds aanwezig zijn. Hosted Wifi biedt u als gebruiker een betrouwbare, eenvoudig te gebruiken en betaalbare WLAN oplossing met de best mogelijke performance die er nu is.

Voordelen

Hosted Wifi heeft een aantal voordelen ten opzichte van een netwerk waarbij de controller op locatie staat:

Geen eenmalige investeringskosten en geen onderhoudskosten
Doordat de controller niet meer op locatie geplaatst hoeft te worden, bespaar je op de eenmalige aanschafkosten van de controller. De prijs van een zo’n controller begint al bij de duizend euro. Daar bovenop komen ook nog de onderhoudskosten. Wij nemen dit voor onze rekening. Op deze manier hoef je zelf niet meer na te denken over onderhoud.

Weten waar je aan toe bent: Een vast bedrag per maand
Met Hosted Wifi betaal je een vast bedrag per maand en maak je gebruik van het beste zakelijke wifi-netwerk van nu. Daarnaast heb je ook accespoints nodig. Afhankelijk van de grootte van het pand zal worden vastgesteld hoeveel accespoints geplaatst moeten worden.

Schaalbaar
Het is mogelijk om het netwerk uit te breiden aan de hand van de behoefte van het bedrijf. Verwacht je grote drukte of krijg je er collega’s bij? We kunnen eenvoudig de capaciteit omhoog bijstellen als dit nodig is.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Onze experts vertellen er graag meer over.