Een hosted telefooncentrale. Wij zijn fan! Er is zo veel meer mogelijk in tegenstelling tot een analoge telefooncentrale. VoIP bellen kent zoveel functies, zorg ervoor dat jij ze ook in jouw onderneming optimaal benut. In dit artikel geven we 10 van de meest interessante functies en voordelen van een moderne VoIP telefooncentrale. Want een Hosted telefooncentrale is de toekomst!

Hotdesking

Dit is een functie die de mogelijkheid biedt om overal in te loggen op je telefoonsysteem. Ideaal als je regelmatig thuis of op een andere locatie werkt: je kunt vanaf ieder VoIP toestel aanmelden op het bedrijfsnetwerk. Het toestel hoeft enkel aangesloten te worden op het internet. Hotdesking is ook een handige functie voor werknemers die regelmatig onderweg zijn. De telefoon kan zo worden ingesteld dat deze automatisch naar een ander nummer doorverbindt, bijvoorbeeld de mobiele telefoon. De klant krijgt zo het mobiele nummer van de werknemer niet te zien én jouw onderneming hoeft niet constant rekening te houden met veranderende telefoonnummers.

Voicemail naar e-mail

Vanzelfsprekend kun je met een VoIP telefooncentrale gebruik maken van voicemail. Ben je als onderneming niet bereikbaar? Dan is het voor de beller altijd prettig om een voicemail achter te laten. Het voicemail bericht kan beluisterd worden via de traditionele manier, maar Hosted VoIP biedt ook de mogelijkheid om de voicemailberichten te beluisteren via een online webportaal of een opname die naar je gemaild wordt. Zo kun je je voicemailberichten altijd en overal verwijderen, opslaan of doorsturen. Handig, als een collega de klant verder kan helpen.

Pay-as-you-go

Als het op schaalbaarheid aankomt kun je je niets beters wensen dan een telefooncentrale. Je betaalt alleen voor de telefoons die je nodig hebt – heel anders dan bij traditionele systemen: waar je apparaten en licenties vaak in groepen van acht of meer moet aanschaffen. Een stuk voordeliger dus!

Telefooncentrale

Download E-Book

Welke functies zorgen ervoor dat jouw bedrijf beter wordt! DOWNLOAD

Busy Lamp Field (BLF)

Heb je een klant aan de lijn en wil je deze doorverbinden naar een collega, dan is het handig om te weten of deze collega op dat moment beschikbaar is. Dat voorkomt immers een hoop frustratie! Met BLF kun je precies zien of je collega’s in gesprek zijn of niet gestoord willen worden. Je kunt hiermee aardig wat tijd besparen, omdat je de klant gelijk kunt vertellen of een collega aanwezig is of niet. Wel zo klantvriendelijk!

Persoonlijk doorkiesnummer

Deze functie is één van de kernfunctionaliteiten van een telefooncentrale: dit maakt een VoIP-systeem bij uitstek geschikt voor zakelijk gebruik. Extension dialing zorgt er simpel gezegd voor dat je medewerkers met een nummer van drie of vier cijfers kunt bellen, zonder dat je een volledig telefoonnummer hoeft te gebruiken.

Disaster recovery

Een brand of overstroming in je bedrijfspand, je wilt er liever niet aan denken maar het kan iedereen overkomen. Als je onderneming door een calamiteit is getroffen, blijf je met Hosted Telefooncentrale  toch bereikbaar. Je kunt namelijk eenvoudig naar een andere locatie verplaatsen. Ook als je telefoons verwoest zijn, de voicemail blijft werken. Telefoontjes kunnen doorgeschakeld worden naar bijvoorbeeld je mobiele nummer. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om een draaiboek of belplan voor noodgevallen op te zetten.

Autoprovisoning – online instellen

Het VoIP toestel dat je bij ons koopt is zo voorgeprogrammeerd dat je meteen kunt bellen. Plug & Play. Bijkomend voordeel is dat wij je door autoprovisioning op afstand kunnen helpen. Via onze Support pagina  kun je handleidingen vinden hoe je zelf instellingen doorvoert. Kom je er toch niet uit, dan is ons Support team uiteraard bereid om jou te helpen.

Keuzemenu (IVR)

Met Hosted VoIP van hallo, is het mogelijk om een keuzemenu in te stellen. Zelfs al heb je een fulltime telefoniste die de telefoon opneemt, vaak is het niet mogelijk om iedereen gelijk te woord te staan. Een keuzemenu kan een handige oplossing zijn als je wilt dat je bellers gelijk de juiste persoon of afdeling aan de telefoon krijgt.

Wachtrijsysteem

Met een telefooncentrale van hallo, kun je in principe een onbeperkt aantal telefoongesprekken opvangen. De beperking zit hem in het feit dat jij of de telefoniste maar één persoon tegelijk te woord kan staan. Bij organisaties met hoge piekdrukte is het handig om tijdens deze momenten een wachtrij in te stellen. Eventueel met wachtmuziek.

Wil je weten welke gratis functies Hosted VoIP nog meer biedt? Of wil je aanvullende informatie over de bovenstaande functionaliteiten? Je kunt ons altijd bellen via 088 – 25 50 102.

Vijf redenen om over te stappen naar Hosted VoIP
hallo, in top 10 grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland
5 voordelen van een VoIP CRM integratie

Interessante links

Gebruik je nog ISDN? Lees dan dit!
Hoe maak je een telefoonboom?
Zakelijk glasvezel vergelijken
Sneller internet zonder meer te betalen