Blog17 augustus 2022

Hoe verbeter je de digitale beleving van je werknemer?

Digitale werkplek
Image

Wat zou het heerlijk zijn om lekker de dag te starten met je laptop die je nooit in de steek laat en altijd werkt. Met bestanden en applicaties die supersnel openen en gebruiksvriendelijk zijn, zowel thuis als op locatie. Het klinkt mooi, maar volgens onderzoek is bij 43 procent van de Nederlandse werknemers de realiteit vaak anders. Internetstoringen, applicaties die niet syncen, een vastlopende laptop, een printer die niet werkt en vooral veel inlogproblemen. En dan hebben we het nog niets eens over de helpdesk die niet te bereiken is of niet snel genoeg de problemen kan oplossen.

Onderzoeksresultaten

Ivanti, dat oplossingen biedt voor IT asset management, heeft de laatste onderzoeksresultaten gepubliceerd over de Digital Employee Experience (DEX), oftewel; De digitale beleving van de werknemer. Een onderzoek onder 10.000 kantoormedewerkers, IT-professionals en managers in Amerika, het VK, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Australië, China en Japan. Van de Nederlandse respondenten blijkt dat maar liefst 43 procent gefrustreerd is door de technologie die hun werkgever aanbiedt, en dat 18 procent zelfs overweegt om hiervoor hun baan op te zeggen.

Enkele cijfers over Nederlandse respondenten

  • 43 procent is gefrustreerd door de IT-oplossingen die hun werkgever aanbiedt.

  • 18 procent overweegt hun baan op te zeggen omdat ze geen geschikte technologie tot hun beschikking hebben.

  • 75 procent is van mening dat de digitale werkervaring een belangrijke positieve invloed kan hebben op het werkmoraal.

  • 48 procent gelooft dat ze productiever zouden zijn als ze betere technologie tot hun beschikking hadden.

  • 52 procent heeft eigen geld gespendeerd aan betere technologie om productiever te kunnen werken.

  • 25 procent is van mening dat hun feedback over de digitale beleving niet wordt gehoord.

Image

De digitale werkplek van Hallo

Dé tool waarmee je zowel thuis, op kantoor of onderweg kan werken

Hybride werken

De drijvende kracht achter de snelle adoptie van hybride werken is innovatie. Werknemers ervaren door de snelle verandering nieuwe uitdagingen zoals; te veel e-mails of chatberichten (28 procent), een gebrek aan contact met collega’s (27 procent), en software die niet goed werkt (23 procent). Ondanks deze uitdagingen geven ze wel aan dat ze productiever zijn in een hybride werksituatie. Dit bewijst dat niet zozeer de werklocatie de productiviteit beïnvloedt, maar de beleving die mensen hebben bij het omgaan met technologie.

Betere bedrijfsresultaten door betere digitale beleving

Er zijn gelukkig steeds meer innovatieve technologieën beschikbaar voor hybride werknemers. Hiermee kan iedere IT-afdeling van ieder bedrijf de kans grijpen om een positieve impact te hebben op de bredere strategie van de organisatie. De verbetering van de digitale beleving van de werknemer leidt tot  werknemersproductiviteit én personeelsbehoud. Dat zorgt er weer voor dat de bedrijfsresultaten worden gestimuleerd. Hybride werken is onmiskenbaar de toekomst van werk, en het optimaliseren van de digitale beleving van de werknemer is de belangrijkste factor die het succes ervan beïnvloedt.

"De digitale beleving van werknemers heeft een directe invloed op hun succes en de waarde die ze leveren aan de organisatie.”

Hallo laat ICT voor je werken!

We hebben alles in huis om de digitale beleving van je werknemer te optimaliseren. ICT-oplossingen om de productiviteit te verhogen en intelligente data analyses om (tijd)winst te boeken. Performance support om je werknemer te helpen in de transitie en adoptie naar nieuwe werkomgevingen. En uiteraard een slimme online werkplek waar je werknemer alles vindt wat nodig is om optimaal, stressvrij en productief te kunnen werken.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via