Blog13 februari 2019

Hoe helpt IP-VPN jouw organisatie te beschermen?

Zakelijk internet
Image

Een IP-VPN is een manier om een omgeving te creëren die afgeschermd is voor de buitenwereld. Alleen jij en je medewerkers hebben toegang tot dit netwerk. In zo’n omgeving kunnen computers en andere apparaten met elkaar communiceren en kunnen bestanden worden uitgewisseld.

Wat is een IP-VPN

De zakelijk internet verbindingen lopen via de kabels (denk aan zakelijk VDSL,  of 4G) die computers en andere apparaten met elkaar verbinden. Deze omgeving is alleen toegankelijk voor verbindingen die centraal door de beheerder zijn goedgekeurd.

Wat zijn de voordelen van IP-VPN?
  • Gebruik maken van een privéomgeving

  • Afgeschermd van het publieke internet

  • Omgeving centraal beheerd vanuit het datacenter

  • Alle voordelen van security op datacenterniveau

Gevaren vanaf het publieke internet

Een IP-VPN-netwerk wordt opgezet door verbindingen tussen apparaten op één locatie. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein het bedrijf is. Buiten dit netwerk is een nog groter netwerk; het publieke internet. Naast dat er oneindig veel informatie op te vinden is, is dit ook een broedplaats voor spamware, ransomware, malware en virussen die jouw netwerk binnen kunnen komen.

Om kwaadwillende verbindingen buiten de deur te houden kan je gebruik maken van een firewall. Alle verbindingen die dan binnen komen zijn goedgekeurd door de beheerder. Goed om te weten; via goedgekeurde verbinden kunnen ook virussen binnenkomen. Daarom is het verstandig om ook nog eens op iedere computer een virusscanner te plaatsen.

Hoe helpt een IP-VPN met het beveiligen van een organisatie

Door alle controle bij jezelf te houden en alleen goedgekeurde verbindingen binnen te laten, creëer je een veilig netwerk dat geheel los staat van het publieke internet. Door ook nog eens een virusscanner op alle computers te installeren, maak je de kans heel klein dat virussen jou en je collega’s bereiken.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via