Microsoft heeft Windows 11 aangekondigd! De verwachting is dat Windows 11 eind dit jaar verschijnt. En ondanks dat hij nog niet voor iedereen beschikbaar is, mocht onze Rene Smit het besturingssysteem al uitproberen.

Als je de huidige Windows 10 gaat vergelijken zie je al grote veranderingen. Zo heeft het nieuwe besturingssysteem onder andere een andere startmenu, een centraal gepositioneerde taakbalk en is Teams geïntegreerd. In deze video is al goed te zien wat je wachten staat.

Eerste indruk van Rene Smit: ‘De gebruikersinterface van Windows 11 ziet er erg smooth uit en werkt fijn! Ook zijn er diverse menu-opties positief veranderd. De vernieuwde taakbalk en het menu werken intuïtief en heeft de look en feel die je ook op een smartphone ervaart

Windows gaf al aan dat in de afgelopen 18 maanden een verschuiving heeft plaatsgevonden in het pc-gebruik door het thuiswerken. Hierdoor is de pc niet alleen iets praktisch en functioneel geworden maar ook zeker persoonlijk. Dit is wat Windows heeft geïnspireerd bij het bouwen van de nieuwe Windows-generatie.

Opnieuw ontworpen voor productiviteit, creativiteit en gemak

De interface is zo ontworpen zodat productiviteit, creativiteit en gemak voorop staan. Een van de vernieuwingen is het startmenu dat in het midden in plaats van links staat.

Start is centraal gesteld en het is gemakkelijk gemaakt om snel te vinden wat je nodig hebt. Het maakt gebruik van de kracht van cloud en Microsoft 365 om je recente bestanden te laten zien, ongeacht op welk platform of apparaat je ze eerder hebt bekeken. Zelfs op een Android- of iOS-apparaat.

Windows heeft er ook voor gezorgd dat je nu kunt werken zoals jij dat wil door de flexibiliteit van meerdere vensters en de mogelijkheid om apps naast elkaar te gebruiken.

Rene Smit: ‘De verbeteringen in de taak switcher en de mogelijkheid meerdere schermen te gebruiken zijn ook goed en zijn duidelijk gericht op het hebben van meerdere “profielen/doelen” op een laptop zoals bijvoorbeeld een privé desktop en een zakelijke desktop. Het verdelen in meerder vlakken van je scherm is ook een vooruitgang

Teams integratie in Windows 11

Teams Integratie Windows 11

Skype verdwijnt uit Windows bij de komst van het nieuwe Windows 11 en deze moet plaatsmaken voor Microsoft Teams. Microsoft plaatst Chat van Teams standaard op de taakbalk en gebruikers kunnen hiermee via tekst, stem of beeld communiceren met andere Teams-gebruikers, ook als die de app op Android of iOS gebruiken. Ook wordt het mogelijk direct vanuit de taakbalk Teams-gebruikers te muten en presentaties te starten.

Meer weten?