Je hebt van die hardcore vakantiegangers die pas vakantie hebben als ze digitaal onbereikbaar zijn. Mobiel uit, offline modus aan. Voor de rest van de Nederlanders geldt dat ze in de vakantie des te meer tijd hebben om filmpjes en foto’s te kijken en delen. Pas dan op dat je je databundel niet overschrijdt!

Onlangs schreven we over de afschaffing van de kosten voor dataroaming binnen de EU. Met de zomervakantie voor de deur een fijn bericht! We willen je echter wel even waarschuwen. Vanaf je vakantieadres filmpjes versturen en ontvangen, Netflix kijken, en dat allemaal binnen je abonnement, zonder extra kosten. Als je tenminste binnen je bundel blijft.

Hoeveel dataverbruik per dienst?

De gemiddelde Nederlander heeft een databundel van 1GB. Laten we er vanuit gaan dat jij als ondernemer iets ruimer in je jasje zit, met een databundel van 2GB. Dan ben je na 2 uur Netflixen of 6 uur een HD YouTube-film kijken, al door je data heen!
Een schatting van dataverbruik per dienst:

  • Netflix: 1 GB per uur*
  • Youtube (HD video): 330 MB per uur
  • Youtube: 125 MB per uur
  • Facebook: 100 MB per uur
  • Skype: 60 MB per uur
  • Spotify: 42 MB per uur
  • Surfen op internet: 20 MB per uur
  • E-mail bekijken of versturen (met bijlage): 0,5 – 2 MB
  • E-mail bekijken of versturen (zonder bijlage): 0,05 MB
  • Whatsapp berichten ontvangen of versturen: 0,01 MB

*Bij Netflix kun je op de pagina Your Account bij instellingen voor afspelen het dataverbruik omlaag schroeven. Je verbruikt dan 0,3 GB per uur maar wel met minder goede beeldkwaliteit.

Maak gebruik van wifi

Natuurlijk waarschuwen we je als je bijna over je limiet heen gaat. Als je op 80% van je verbruik zit, krijg je een melding. Als je data op is, betaal je het reguliere buitenbundel tarief met een maximum van € 60,50 per dag. Het kan dus alsnog flink in de papieren lopen! Probeer dus altijd zo veel mogelijk gebruik te maken van wifi op de camping, in je hotel of appartement.

Wat te doen als je de databundel (bijna) overschrijdt?

Grijp op tijd in en breid je abonnement uit voordat je over je bundel heen gaat. Veel providers bieden een aanvullend datapakket aan om je tekort aan te vullen, zonder dat je het buitenbundel tarief betaalt. Ook wij hebben dergelijke pakketten. Maar het is afhankelijk van jouw bestemming welk pakket het beste bij jouw wensen aansluit. Bel jouw hallo, contactpersoon voor meer informatie.

Welke landen vallen binnen de Roam Like Home regeling?

Alle landen binnen de EU, plus nog een aantal andere landen zoals Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Let op: Turkije valt niet binnen de regeling. Dus reis je naar Turkije, dan betaal je het reguliere Europa tarief voor bellen, sms’en en dataroaming.

Hier vind je de meest gestelde vragen over Roam Like Home. Kun je jouw vraag niet vinden? Stel hem gerust via 088 – 25 50 100

Interessante links

Je mobiele data werkt niet ? Dit moet je doen
Onbeperkt bellen naar buitenland.
E Book veilig online zaken doen.
Zo krijg je inzicht in je mobiel dataverbruik.
Roaming EU landen per provider.