Wil je weten of je microfoon het goed doet en of je camera juist staat ingesteld voor een Teams vergadering? Nog voordat je deelneemt aan een gesprek kun je dit testen door middel van een testgesprek in Microsoft Teams. Een goede voorbereiding is het halve werk! En in dit geval misschien wel een goede eerste indruk.

Een testgesprek starten

Als je een testgesprek wilt starten, selecteer je je profielafbeelding en kies je vervolgens instellingenapparaten. Vervolgens selecteer je een testgesprek starten onder Audio apparaten.

In een testgesprek in Teams zie je hoe je microfoon, luidspreker en camera werken. Volg de instructies van de bot en neem een kort bericht op. Het bericht wordt voor je afgespeeld. Daarna krijg je een samenvatting van het testgesprek en kun je naar Apparaatinstellingen gaan om wijzigingen aan te brengen.

testgesprek
bel-jij-al-met-teams

hallo, bel jij al met Teams?

Je bent met één telefoonnummer bereikbaar, op laptop, mobiele telefoons en vaste toestellen. En met één klik bel je naar vaste en mobiele nummers.

Lees hier meer over Bellen met Teams

Apparaatinstellingen wijzigen

Toch liever overschakelen van de speakers van je laptop naar je (draadloze) oordopjes? Dit wijzig je eenvoudig door op je profielafbeelding te klikken en vervolgens kies je instellingenapparaten. Selecteer de gewenste luidspreker of microfoon.

Goed om te weten:

  • De testopname wordt direct na het gesprek verwijderd. De opname wordt niet bewaard of gebruikt door Microsoft.
testgesprek

Meer weten?

  • Leer hier meer over de functies van Teams
  • Kijk hier om het hallo, inspireert webinar over Microsoft Teams terug te kijken
  • of vraag advies aan één van onze experts

hallo, online werkplek

Altijd en overal kunnen werken. Waar je ook bent. Onderweg, thuis én op de zaak. Voor al je medewerkers. Die daarbij stuk voor stuk beschikken over hun eigen online werkplek. Met alle bedrijfsdata, bestanden, processen en programma’s binnen handbereik op computer, laptop of tablet.

Lees hier meer over de Slimme Online Werkplek