Doneer hardware voor IT4Kids

Doneer afgeschreven hardware voor het goede doel!

Image
Image

Doneer en geef een kind een sportkans in 2024

Bij Hallo vinden wij dat ieder kind de mogelijkheid moet hebben om te kunnen sporten. Stichting IT4Kids zet zich hiervoor in door de waarde van afgeschreven hardware te schenken aan projecten en goede doelen die deze kinderen een structurele sportkans geven.

Image

"Dit initiatief ligt mij nauw aan het hart. Ik heb zelf het geluk gehad om op hoog niveau aan sport te doen en me van jongs af aan te ontwikkelen. Deze kans gun ik elk kind. Sport is van essentieel belang voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen, en met deze actie hopen wij van Hallo zoveel mogelijk kinderen deze kans te bieden!"

Manager Transactioneel van Hallo, Twan Verseput
(Wereldkampioen speedsurfen 2017 / 2018, Nederlands record 2019 en ex-profvolleyballer)

Wil je meehelpen aan het creëren van structurele sportkansen voor kinderen die dat anders niet hebben vanwege financiële of fysieke uitdagingen? Veel bedrijven doneren hun afgeschreven hardware aan ons, zoals laptops, desktops, servers, switches, smartphones, tablets, monitoren en routers.

Bij kleinere aantallen komen al snel de transport- en verwerkingskosten hoger uit dan de waarde van de donatie. Daarom is het pas vanaf 15 stuks interessant om te doneren. De waarde schenkt IT4Kids aan de projecten van goede doelen waarmee ze samenwerken.

Hardware doneren aan IT4Kids kost je niets en is enorm waardevol.

Doneren van IT-apparatuur: stap voor stap uitgelegd

Hoe werkt het doneren van IT-apparatuur, zoals oude computers, laptops of servers precies? We leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1. Ga naar IT4Kids.com/hardware-doneren en meld de hardware aan
Vermeld welke gedoneerde IT-apparatuur je graag door IT4Kids wil laten ophalen. IT4Kids neemt contact met je op, voorzien je van informatie wat er met jouw apparatuur gebeurt en maken een afspraak om de hardware op te halen. Volgens de gemaakte afspraak komen ze bij je langs. Ze nemen de apparaten mee om deze veilig te ontdoen van de data.

Stap 2. De data wordt op een gecertificeerde wijze verwijderd
Om er zeker van te zijn dat jouw hardware geen data meer bevat, laat IT4Kids de apparaten gecertificeerd verwijderen. Zo weet je zeker dat er geen gevoelige informatie meer op de door jouw gedoneerde hardware staat. Elk apparaat wordt na de datacleaning voorzien van een certificaat van datawiping. Dit certificaat ontvang je achteraf als bewijs van verwijdering.

Stap 3. De waarde van de door jouw geschonken hardware gaat naar projecten die kinderen een structurele sportkans bieden
Zodra het certificaat van datawiping is afgegeven, gaat de waarde van de apparatuur naar het door jouw gekozen goede doel.