Microsoft is continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van Teams zodat jij en je collega´s gemakkelijk en plezierig kunnen samenwerken.

Dit zijn de nieuwste features in Microsoft Teams:

28 juni 2021

Zet ze in de spotlight

Organisatoren en presentatoren kunnen nu meerdere personen in een vergadering spotlighten, zodat hun vastgemaakte video’s of profielafbeeldingen voor iedereen zichtbaar zijn. 

1 juni 2021

Het verzamelen van diagnostische logboeken in Teams is nu eenvoudiger geworden

Klik met de rechtermuisknop op het Teams-pictogram in het systeemvak en kies Ondersteuningsbestanden verzamelen. Alle bureaublad- en foutopsporingslogboeken worden in Downloads verzameld in één map. Deze optie bevat ook medialogboeken (indien ingeschakeld in Instellingen). 

28 mei 2021

Een grotere, betere wereld van emoji

Uit je in Teams met een groter aanbod van diversiteit en representativiteit. De emojiset in Teams is toegenomen van 85 naar meer dan 800 emoji, inclusief nieuwe categorieën en verschillende huidtinten voor specifieke emoji.

Systeemgeluid delen op macOS

Wanneer je een bureaublad of venster deelt in Teams voor Mac, kun je nu ook het geluid van je computer inschakelen, zodat personen die deelnemen aan de vergadering, de audio kunnen horen. 

Beter delen in Teams-vergaderingen

Wil je PowerPoint-dia’s, een venster, Microsoft Whiteboard of een specifiek scherm op je apparaat delen? Dankzij het vernieuwde delen is het nu gemakkelijker om de juiste inhoud te vinden wanneer je deze nodig hebt. Wil je ook audio delen? Dit vindt u ook als u Inhoud delen Pictogram voor inhoud delen selecteert in een Teams-vergadering selecteert.

Beheren wie de camera kan inschakelen 

Er zijn twee manieren om te voorkomen dat deelnemers van een vergadering hun camera inschakelen tijdens de vergadering. Vóór de vergadering kun je in Vergaderingsopties de optie Camera toestaan voor deelnemers? in- en uitschakelen en vervolgens Opslaan selecteren. Tijdens de vergadering kunnen de organisator en presentatoren de camera van alle of afzonderlijke deelnemers uitschakelen door Meer opties  Pictogram voor meer opties in Teams naast Deelnemers te selecteren en vervolgens te klikken op Camera voor deelnemers uitschakelen

17 mei 2021

Een afwezigheidsbericht instellen in Teams

Of je nu een week op avontuur gaat of ‘s middags offline bent, je kunt nu je afwezigheidsstatus en automatische antwoorden instellen via de desktop-app of web-app van Teams. 

Selecteer je profielfoto en vervolgens Statusbericht instellen > Afwezigheid plannen. Of ga naar Instellingen > Algemeen > Niet afwezig en selecteer Plannen. Net als in Outlook, kunt u uw automatische antwoord personaliseren en kiezen hoe lang het is ingesteld.

30 april 2021

De stijl van meldingen kiezen.

Als u Teams op Windows gebruikt, kunt u nu kiezen tussen de ingebouwde (paarse) bureaubladmeldingen van Teams of de Windows-bureaubladmeldingen van uw pc. Met de Windows-meldingsstijl heb je meer controle. Zo kan je meldingen dempen terwijl je in Concentratiehulp-modus bent.

Je kan de meldingsstijl wijzigen via Instellingen > Meldingen. Selecteer de pijl in het menu naast Meldingsstijl en kies Windows.

Opmerking: Zorg ervoor dat meldingen zijn ingeschakeld voor Teams in de instellingen van Windows, anders kan Teams geen desktopmeldingen verzenden.

23 april 2021

Nieuwe lobby-instellingen voor personen die je uitnodigt.

Er is een nieuwe lobby-instelling toegevoegd waardoor je personen die uitgenodigd zijn tot de vergadering de vergaderingslobby kunnen omzeilen. Deze instelling is terug te vinden in Opties voor vergadering. Kies in het vervolgkeuzemenu naast Wie kan de lobby omzeilen?Personen die ik uitnodig.

Iedereen die een uitnodiging ontvangt, met inbegrip van een doorgestuurde uitnodiging, zal rechtstreeks aan de vergadering deelnemen. Distributielijsten vallen hierbuiten, personen moeten individueel uitgenodigd worden. Het doorsturen van uitnodigingen kan uitgeschakeld worden door Doorsturen toestaan uit te schakelen in Outlook wanneer je een vergadering plant.

Microfooninstellingen van nieuwe deelnemer in vergaderingen

Er zijn ook twee nieuwe updates voor hoe organisatoren en presentatoren van vergaderingen audio kunnen beheren voor hun deelnemers.

Dankzij de eerste update kan je dempen opheffen voor nieuwe deelnemers, zelfs als ze de hand niet heffen (voordien vereist).

Met de tweede update kunnen organisatoren en presentatoren afleidingen verminderen door te voorkomen dat specifieke deelnemers dempen opheffen tijdens een Teams-vergadering. Open de lijst met deelnemers, selecteer Meer opties Pictogram voor meer opties in Microsoft Teams naast de naam van een persoon en selecteer vervolgens Dempen opheffen niet toestaan.

9 april 2021

Een e-mail delen met Teams vanuit Outlook

Tijdens het bekijken van een e-mail in de desktop-app van Outlook. selecteer Delen met Teams op het lint. Selecteer in de webversie van Outlook (en het nieuwe Outlook voor Mac) Meer acties Pictogram voor meer opties in Microsoft Teams en kies Delen met Teams.

19 maart 2021

Vergader nu of later

Je kan nu een onmiddellijke vergadering aanmaken met behulp van de knop ‘Nu vergaderen’ bovenaan Agenda. Start een vergadering en verkrijg een deelbare snelkoppeling naar de vergadering door Nu vergaderen te selecteren. Geef de vergadering een aparte naam (om de chat van de vergadering later terug te vinden) en kies Snelkoppeling verkrijgen om te delen of Vergadering starten. Als je Vergadering starten kiest, ga je meteen naar een vergadering waar je de anderen kunt uitnodigen om deel te nemen. 

Start onmiddellijk een Teams-vergadering vanuit Outlook.

Onmiddellijke vergaderingen hebben hun weg gebaand naar Outlook en Windows. Net zoals in Teams kan je de agenda openen in Outlook waar je Nu vergaderen bovenaan het lint kan zien. Selecteer het om een Teams-vergadering te openen en een snelkoppeling verkrijgen of deelnemers uit te nodigen.

Laten we even herhalen

Teams biedt nu een herhaling van Teams-vergaderingen zodat deelnemers en degene die er niet bij konden zijn een afgewerkte vergadering kunnen herbekijken. Een herhaling bevat de opname van de vergadering, een transcriptie, chat, gedeelde bestanden en meer. Ze wordt automatisch gedeeld via het chattabblad van de vergadering en is zichtbaar in het informatietabblad van de uitnodiging voor de vergadering. Organisatoren kunnen hier ook het aanwezigheidsrapport terugvinden.

Opmerking: Opnames en transcripties van de vergadering zijn enkel beschikbaar als iemand in de vergadering ze heeft ingeschakeld. Op dit moment is transcriptie enkel beschikbaar in het Engels.

5 maart 2021

Verplaatsen met de nieuwe rasterweergave

Wanneer je een PowerPoint-presentatie presenteert vanuit de bureaublad- of web-app van Teams, heb je de mogelijkheid om bepaalde dia’s over te slaan (of terug te gaan naar een dia) met de nieuwe rasterweergave voor presentatoren. Als je de rasterweergave wilt gebruiken in een vergadering, kies je de PowerPoint-optie wanneer je de inhoud gaat delen. Tijdens een presentatie selecteer je Ga naar dia links onder in de presentatie (of typ G) om een miniatuurweergave van elke dia te bekijken. Kies de miniatuur die je wilt zien en je wordt hier naartoe gestuurd.

26 februari 2021

We hebben geschiedenis geschreven

Ga snel naar de vorige gebieden waar je in Teams bent geweest met de pijl-terug  Pijl-terug  bovenaan de app. Wanneer je met de muisaanwijzer over de pijl beweegt, wordt de geschiedenis van gesprekken, kanalen, apps, activiteiten, tabbladen en bestanden weergegeven. Kies een item in de lijst om direct terug te gaan naar die plek in Teams. 

19 februari 2021

Als je er gewoon geen woorden voor hebt

Laat je collega’s met reacties zien hoe je je voelt. Dit is naast de chat nu ook mogelijk in vergaderingen. Kies uit: like, love, applaus en lachen.

Nieuwe sneltoetsen in vergaderingen

Gebruik deze sneltoetsen om tijdens een vergadering je hand op te steken en te kijken wie dit nog meer heeft gedaan. Met Ctrl+Shift+K (Command+Shift+K op macOS) kun je je hand omhoog of omlaag doen. Met Ctrl+Shift+L (Command+Shift+L op macOS) leest de schermlezer een lijst voor met iedereen die op dat moment een hand heeft opgestoken.

12 februari 2021

Presentatoren! Ga verder waar je was gebleven

Of je nu bent gestopt met presenteren en opnieuw wilt delen, of dat jij en een collega aan een grote presentatie werken, Teams staat voor jullie klaar. Jij of iemand anders met toegang tot het bestand in de vergadering, kan stoppen met het presenteren van een PowerPoint-diapresentatie en deze weer vanaf dezelfde plek hervatten. Wanneer je je scherm tijdens een vergadering wilt delen, kies je het PowerPoint-bestand dat je wil presenteren. De volgende keer dat de presentatie in die vergadering wordt gedeeld, kun je de presentatie hervatten of deze opnieuw starten.

Afbeelding van een Teams-vergaderingsbanner waarin wordt gevraagd of u de presentatie wilt hervatten vanaf de laatste dia die u behandelde, met een knop om te sluiten of te hervatten

29 januari 2021

Je agenda staat nu gratis in Teams

Wanneer je een vergadering plant in de gratis versie van Teams, heb je nu een agendaweergave met een overzicht van al je aankomende vergaderingen. Met deze nieuwe weergave krijg je ook de optie om een uitnodiging te kopiëren en te delen met anderen en krijg je de snelkoppeling Opties voor vergadering.

Gratis een schermafbeelding van de agendakalender in Teams

22 januari 2021

Google Workspace haalt Teams-vergaderingen op

Nu is het eenvoudig om rechtstreeks vanuit je Google Workspace-agenda een Teams-vergadering te plannen en hieraan deel te nemen met de nieuwe Teams-invoegtoepassing. Videogesprekken voeren, samen brainstormen met een digitaal whiteboard en verbonden blijven met school en werk.

15 januari 2021

De scène instellen met de modus Samen

We hebben nieuwe scènes voor je volgende vergadering in de modus Samen. Neem jeteam vanuit de zaal mee naar een wereld van 8-bits pixels, een winterwonderland of onder de zee. Als je de scène wilt wijzigen wanneer je zich in de modus Samen bevindt, selecteer je Scène wijzigen Pictogram Bewerken (potlood) in de linkeronderhoek van de vergadering.

Een takenlijst voor het hele bedrijf publiceren

Maak en volg werk voor je hele organisatie met de nieuwe functie voor het publiceren van taken in de app Taken. Beheerders en managers kunnen volledige informatie over het publiceren van taken krijgen op de app.

Je bent goedgekeurd!

Gebruik de app Goedkeuringen in Teams om aanvragen en processen te stroomlijnen met teamleden en partners. Maak aanvragen, bekijk de aanvragen die naar je zijn verzonden en bekijk alle eerdere goedkeuringsaanvragen op één plek.

12 januari 2021

Voer kleine groepsgesprekken met brainstormruimten

Docenten en organisatoren van vergaderingen zijn op zoek naar manieren om zinvolle discussie te stimuleren en daarvoor is het nodig dat kleine groepen kunnen worden verdeeld over kleinere groepsdiscussies. Gelukkig is dat ook mogelijk met brainstormruimten in Teams-vergaderingen.

8 januari 2021

Er zijn nu kanaalagenda’s

Vergaderingen plannen als een team met de nieuwe gedeelde kanaalagenda. Je kunt nu alle kanaalgebeurtenissen op één locatie bekijken en ze toevoegen aan je persoonlijke agenda.

18 december 2020

Alle teams die je wilt

Je wilt een team en je krijgt een team! Iedereen krijgt zo veel teams als hij of zij nodig heeft, omdat er nu geen limiet meer is voor het aantal teams dat je organisatie kan maken. Profiteer van de vrijheid van onbeperkte teams en organiseer je werk op de manier die het beste werkt voor jou en je teamleden.

Meer talen beschikbaar in Live-gebeurtenissen

In onze voortdurende inspanning om Teams beter te maken, heeft Microsoft meer talen toegevoegd aan de bijschriften en vertalingen van onze Live-evenementen. Hindi, Frans, Koreaans en meer! Je krijgt bijschriften voor de gesproken taal of vertaalde ondertitels in je eigen taal.

Nog vijf minuten

Wanneer je de laatste vijf minuten van de geplande vergadering hebt bereikt, komt er bovenaan de vergadering een banner in beeld om iedereen eraan te herinneren dat het bijna tijd is om af te ronden.

10 december 2020

Nieuw uiterlijk wanneer je deelneemt aan een vergadering

Wanneer je deelneemt aan een Teams-vergadering, krijg je het nieuwe uiterlijk van audio- en video-instellingen te zien. Aan de rechterkant vind je de audio-instellingen. je kunt kiezen tussen het gebruik van de luidsprekers van je computer (standaard), een vergaderruimte, je telefoon of het uitschakelen van alle audio.

Aan de linkerkant zie je een voorbeeld van je video en een instelling om achtergrondeffecten in te schakelen. Zoek je een specifieke microfoon of camera? Kies Tandwielpictogram voor Instellingen  onder het videovoorbeeld om de apparaatinstellingen te openen. Gebruik de vervolgkeuzemenu’s aan de rechterkant om te vinden wat je zoekt.

Vastmaken

Maak het je en je teamleden gemakkelijk een belangrijke post in een kanaal te openen door deze vast te maken.  Zijn er bedrijfsinstructies waarnaar iedereen moet verwijzen? Maak ze vast. Geef je een cyberdiscofeest? Maak de uitnodiging vast voor snelle toegang tot alle details. Wat het bericht ook is, je kunt het snel en gemakkelijk vindbaar maken door de muisaanwijzer op het bericht te plaatsen en Meer opties Meer pictogram opties > Vastmaken Vastmaken te kiezen.

Alle items die zijn vastgemaakt in een kanaal, zijn te vinden in het deelvenster Kanaalgegevens. Je vind dit rechtsboven in het kanaal. Kies Kanaalgegevens weergeven Knop Kanaalgegevens en je vindt Vastgemaakte berichten onder de lijst met leden die onlangs een bijdrage hebben geleverd aan het kanaal.

9 december 2020

Word een Teams Early Bird

Als je als eerste nieuwe Teams-functies wilt uitproberen, neem dan deel aan het openbare preview-programma van Teams. Dat is deze maand nieuw. Houd er rekening mee dat je beheerder toegang moet toestaan voordat je kunt deelnemen.

8 december 2020

Niet storen tot na de lunch

je kunt nu een tijdsduur instellen voor je status in Teams. Je hoeft alleen je profielfoto bovenaan de app te kiezen, je status (BeschikbaarNiet storen, enz.) die onder je naam wordt weergeven en vervolgens Duur. Kies hier je status en hoe lang je deze wilt weergeven.

Onderdruk achtergrondgeluiden 

Ga naar je profielfoto bovenaan Teams en naar Instellingen > Apparaten > Ruisonderdrukking. Kies in het menu Hoog voor een nog sterkere onderdrukking van achtergrondgeluiden. Dus of je huisgenoot nu blaft naar de postbode of naast de deur aan fitness doet, Teams zorgt ervoor dat het stil is.

Dinsdag 20 november 2020

Teams voor je persoonlijk gebruik, nu op het bureaublad 

Neem contact op met familie en vrienden in de nieuwe bureaublad-app voor teams voor persoonlijk gebruik. Je kunt nu plannen organiseren als groep, persoonlijke gegevens opslaan en overal deelnemen aan een of meer via je computer.

Meer doen in vergaderingen met apps

Verbeter jeervaring met onlinevergaderingen met apps. Als je een tabblad wilt toevoegen aan een chat of kanaal, open je na het verzenden van een uitnodiging de details van de vergadering en selecteert je Plus teken (pictogram) bovenaan en selecteer je vervolgens toevoegen.

Dinsdag 17 november 2020

Meertalige communicatie is nu beter geworden

In de Windows-bureaublad-app wordt in de spellingcontrole van teams nu gedetecteerd wanneer je de taal wijzigt en de correctie dienovereenkomstig aanpast. De spellingcontrole is nu ook standaard de toetsenbordtaal van je besturingssysteem en wordt aangepast wanneer je schakelt tussen de toetsenbordtalen.

Belangrijkste bericht resultaten

Wanneer je verder gaat, zie je nu de drie meest relevante berichten boven aan het tabblad berichten in de vervolgactie. Typ een woord of woordgroep in het vak opdracht boven aan teams en druk op Enter. Selecteer het tabblad berichten en je krijgt drie belangrijkste resultaten gevolgd door alle resultaten.

29 oktober 2020

Houd het geheim, bewaar het op een veilige plaats

Om je nog meer privacy te bieden, kun je in Teams nu berichtvoorbeelden in je bureaubladmeldingen uitschakelen. Berichtvoorbeelden zijn standaard ingeschakeld. Als je ze wilt uitschakelen, ga je naar je profielfoto en selecteert je Instellingen Meldingen > Voorbeeld van bericht weergeven. Van hieruit zet je de wisselknop op uit.

Offline weergegeven worden in teams

Je kunt nu je status in Teams instellen op Offline weergeven. Je ontvangt nog steeds meldingen als iemand je een bericht stuurt, maar je kunt in Teams werken terwijl je onzichtbaar lijkt voor anderen. Het lijkt wel tovenarij!

Instellingen voor meldingen zijn vernieuwd

Bekijk de nieuwe, vereenvoudigde organisatie van de instellingen voor meldingen. Om toegang te krijgen, ga je naar je profielfoto en selecteer je  Instellingen > Meldingen

Nieuwe teamsjablonen per bedrijfstak 

Gebruik teamsjablonen die speciaal zijn gemaakt voor je bedrijfstak om teams te creëren die zijn geoptimaliseerd voor de manier waarop je werkt. Er zijn ook enkele nieuwe sjablonen voor projectmanagement, het inwerken van werknemers en meer.

Vergaderingen overdragen tussen apparaten

Naadloos schakelen tussen apparaten wanneer je in een Teams-vergadering bent. Dus als je vanaf je telefoon deelneemt aan een vergadering terwijl je ‘s ochtends je eerste kop koffie drinkt, kun je deze overzetten naar je computer wanneer je aan je bureau plaatsneemt. Niemand zal het merken.

16 oktober 2020

Met FreeHand van InVision wordt het whiteboard naar de nieuwe vergaderingservaring gebracht

Je kunt nu de app FreeHand van Invision gebruiken om samen te werken aan vergaderingen in de nieuwe teamvergaderingen. Heb plezier met nieuwe ideeën en brainstorming vanuit het comfort en de veiligheid van een teamvergadering.

Instellingen voor meldingen hebben een nieuw uiterlijk

Bekijk de nieuwe instellingen voor meldingen in teams. De bijgewerkte organisatie maakt het gemakkelijker om de exacte meldingen te vinden die je nodig hebt, zodat je de activiteit die je belangrijk vindt bij kan houden. Ga naar je profielafbeelding > Instellingen > Meldingen

9 oktober 2020

Bekijk je vergaderingen

Bekijk vergaderingsdetails vanuit je agenda zonder de vergadering te openen. Plaats je cursor gewoon op de afspraak in je agenda, waarna er een pop-upvenster met een korte samenvatting wordt weergegeven.

Naam van spreker toegevoegd aan Liveondertitels 

Liveondertitels kan nu de naam van de spreker toevoegen wanneer ondertitels worden gegenereerd tijdens een vergadering. Liveondertitels is momenteel alleen beschikbaar in het Amerikaans-Engels.

Nieuwe sneltoetsen

Voor verbeterde toegankelijkheid in Teams zijn er twee nieuwe sneltoetsen. Om een nieuw gesprek te starten, druk je op Alt+Shift+C op een pc en Opt+Shift+C op een Mac. Om een thread te beantwoorden, druk je op Alt+Shift+R op een pc en Opt+Shift+R op een Mac.

Nieuwe deelnemersaudio-optie voor vergaderingen

Welke feature mis jij in Teams?

Laat het ons weten!

 

 

Organisatoren van vergaderingen kunnen de microfoons van deelnemers nu uitschakelen om te voorkomen dat ze de demping opheffen tijdens een vergadering. Ga in Opties voor vergadering naar Deelnemers toestaan de demping op te heffen en zet de wisselknop op Ja.

25 september 2020

Betere toegang tot vergadernotities

Vergadernotities ondersteunen nu tegelijk maximaal 100 deelnemers aan een vergadering. Deelnemers met toegang tot notities hebben nog steeds toegang tot vergadernotities, zelfs nadat de vergadering is afgelopen. Als iemand deelneemt aan de vergadering nadat deze is gepland en geen toegang heeft tot notities, kan hij of zij nu toegang aanvragen bij de eigenaar van de notities.

De schijnwerper delen

Het spotlighten van een video is net als er een vastzetten voor iedereen in de vergadering. Als je een organisator of presentator bent, kun je de video van iedereen (met inbegrip van je eigen video) kiezen als de belangrijkste video die wordt weergeven.

11 september 2020

Druk op de grote knop

Maak kennis met de knop Nieuw gesprek in kanalen. Weet zeker dat je een nieuw gesprek start (en niet reageert op een thread) met het nieuwe uiterlijk van de knop. Dezelfde oude sneltoetsen kunnen nog steeds worden gebruikt

De nieuwe knop bevindt zich onderaan het kanaal. Selecteer Nieuw gesprek om het vak te openen waarin je je bericht kunt schrijven. Net als voorheen kun je een kort bericht typen en op Enter drukken om het te verzenden, of je kunt Opmaak   Knop Uitvouwen  selecteren om het vak uit te vouwen en de opmaakfuncties te gebruiken. Selecteer Verzenden  Pictogram Verzenden om je bericht te verzenden in de uitgevouwen modus. 

4 september 2020

SharePoint-lijsten staan nu in Teams

Maak lijsten om met je team werk te beheren, voorraad bij te houden en meer.  Voeg een lijst aan een kanaal toe door Tabblad toevoegen te selecteren en vervolgens Lijsten (mogelijk moet je de app op naam zoeken). Maak een nieuwe lijst of kies uit bestaande sjablonen en team lijsten.

Online samenwerken met Microsoft Whiteboard

Vorige maand heeft Microsoft Whiteboard nieuwe functies uitgebracht die het gemakkelijker dan ooit maken om het creatieve proces gaande te houden tijdens online vergaderingen in Teams. Plaknotities, tekstobjecten en nog veel meer, zodat je je whiteboard beter kunt organiseren.

21 augustus 2020

Real-time statusupdates in Teams

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Teams nu updates biedt voor ieders statussen zodra deze zich voordoen. Wat betekent dit? Je krijgt betrouwbaardere en snellere updates wanneer je status (beschikbaar, in gesprek, enz.) verandert in Teams, inclusief het in- en uitschakelen van je afwezigheidsbericht (ook wel Automatische antwoorden genoemd) in Outlook. Je ontvangt ook snellere updates voor evenementen in je agenda.

31 juli 2020

Bekijk een voorbeeld van de nieuwe vergader- en gesprekservaring op het bureaublad

Wat houdt deze nieuwe ervaring in? Wanneer je deelneemt aan een gesprek of vergadering in de bureaublad-app van Teams, wordt deze weergegeven in een secundair venster. Gebruik het hoofdvenster om door Teams te navigeren zonder schermoppervlak te verliezen tijdens je vergaderingen en oproepen.

27 juli 2020

Meer controle over opties voor vergaderingen

Nu heb je de mogelijkheid om iedereen, zelfs mensen in je organisatie, in de vergaderlobby te laten wachten wanneer ze deelnemen aan een vergadering die je hebt georganiseerd.

Als je deze instelling wilt gebruiken, open je opties voor vergaderingen. Waar wordt gevraagd Wie kan de lobby omzeilen? selecteer je Alleen ik.

Duidelijkere opties voor het deelnemen aan een vergadering via een koppeling

Wanneer je deelneemt aan een Teams-vergadering via een koppeling, kun je kiezen uit drie opties voor de manier waarop je wilt deelnemen. Als je de app niet hebt, maar alle functionaliteit van de vergadering wilt, selecteer je de eerste knop voor het downloaden van de app die compatibel is met je besturingssysteem. Wil je deelnemen via Internet? Selecteer Ga verder met deze browser. En als je de app al hebt, selecteer je De Teams-app openen om deel te nemen aan de vergadering zoals je zou doen in de Teams-agenda.

24 juli 2020

Direct vergaderen via Kanaalvergaderingen

Het is makkelijker om een vergadering in een kanaal te starten. Selecteer de knop Vergaderen aan de bovenkant van een kanaal en kies of je meteen wilt vergaderen of een vergadering wilt plannen. Wanneer je Nu vergaderen kiest, kun je, voordat je deelneemt, kiezen uit dezelfde opties voor het instellen van audio en video, net als voor andere vergaderingen.

Knop Vergaderen boven aan een kanaal in Teams

Informatie over toegang tot kanalen

Weet wie je publiek is op een bepaald kanaal door de i in de rechterbovenhoek van een kanaal te selecteren. Je krijgt de sectie Over te zien, met een lijst met alle leden die toegang hebben tot het kanaal en mensen die onlangs hebben bijgedragen aan het kanaal.

17 juli 2020

Het tabblad Bestanden vernieuwen
In Kanalen selecteer je Synchronisatie om op elk gewenst moment het tabblad Bestanden te vernieuwen. Zo beschik je altijd over de meest recente versies. 

2 juli 2020

Zoeken in een chat of kanaal

Wil je in één kanaal zoeken of over iets chatten?  Ga naar de chat of het kanaal, druk op Ctrl+F (of Cmd+F voor de Mac) en typ vervolgens wat je zoekt. Je krijgt alleen van dat kanaal of die chat resultaten. Het kan privé en voor groepen worden gebruikt.

De opdracht /find in Teams

26 juni 2020

Vergadering- en vergaderchat grootte verhoogd naar 300

Laat nog meer mensen deelnemen in grote vergaderingen met de vergrote capaciteit voor Teams-vergaderingen en vergaderchats. Nu kunnen maximaal 300 aanwezigen deelnemen aan de vergadering en berichten verzenden in de vergaderchat.

Instellingen voor meldingen

Je kunt snel toegang krijgen tot meldingen door Activiteit > Instellingen Pictogram Instellingen te selecteren. Kies voor welke activiteit je meldingen wilt ontvangen en waar je ze ontvangt.

19 juni 2020

Verbeterde vergaderingen in Safari 

Wanneer je deelneemt aan een vergadering met de Safari-browser op een Mac-computer, is het niet meer nodig om audiovergaderingen te gebruiken om in te kunnen bellen. De meest recente verbeteringen zijn nu gebaseerd op de ingebouwde microfoon en luidsprekers van je computer voor praten en luisteren. 

15 juni 2020

Nu vergaderen of later in gratis versie van Teams

Naast direct vergaderen kun je nu ook in de gratis versie van Teams een vergadering plannen voor een toekomstige datum.

Knop Een vergadering plannen selecteren

9 juni 2020

Vastgemaakte chats en kanalen offline openen

De meest recente gesprekken en de vastgezette chatsessies en kanalen zijn nu beschikbaar wanneer je offline werkt in Teams.

De achtergrond aanpassen

Of het nu het heelal is of je favoriete tekenfilm, probeer aangepaste achtergronden uit in je volgende videogesprek.

 

5 juni 2020

De grootte van de groeps-chat is verhoogd tot 250

Meer ruimte voor iedereen, start een grote groeps-chat met maximaal 250 deelnemers.

Privacy voor personen die deelnemen aan vergaderingen via de telefoon

Om de privacy te vergroten van personen die via de telefoon deelnemen aan een Teams-vergadering, verbergt Teams nu de telefoonnummers van de deelnemers buiten je organisatie. Je ziet alleen de telefoonnummers van collega´s.

27 mei 2020

10.000 teamleden, allemaal samen

Teamgrootten zijn uitgebreid tot tienduizend, waardoor het voor grotere organisaties makkelijker is geworden om iedereen mee te laten praten.

Knop voor vergaderopties in Teams

Zodra je de uitnodiging voor een online vergadering hebt verzonden, open je de vergaderopties via de nieuwe knop in Teams. Je opent de gebeurtenis en selecteert Vergaderopties (bovenaan de gebeurtenis). Dit opent een tabblad in je webbrowser waar je de vergaderinstellingen kunt aanpassen, zoals het omzeilen van de lobby en wie kan presenteren.

Markering van de knop Opties voor vergadering in de Teams-vergaderingsplanner.

Boek afspraken en online bezoeken met Bookings

De Boekings-app in Teams biedt een eenvoudige manier om virtuele afspraken te plannen, zoals doktersbezoeken, financiële consulten en spreekuren van leraren/docenten.

Planners kunnen in een oogopslag meerdere afdelings- en personeelskalenders zien en beheren. Net evenals communicatie met interne en externe deelnemers. De virtuele afspraken zelf worden gehouden via Microsoft Teams Meetings.

Chat in nieuw venster openen voor multitasking

Dubbelklik op een chat in je chatlijst of selecteer Pop-out chatpictogram in Teams om een chat te openen in een tweede venster. Je kunt nu vrij navigeren in Teams en tegelijkertijd in meerdere chatgesprekken werken.

Pop-out schermopname van de chatknop

15 mei 2020

Je hand opsteken tijdens een vergadering

Heb je een vraag of opmerking maar wil je de spreker niet onderbreken? Gebruik de nieuwe functie ”hand opsteken” om anderen te laten weten dat je iets wilt zeggen of vragen. Selecteer Uw hand omhoogsteken in de systeembalk tijdens een vergadering. Er wordt dan een pictogram van een gouden hand geplaatst in je videofeed om de andere deelnemers te laten weten dat je wilt spreken.

Knop voor uw hand omhoogsteken

Namen afroepen

Organisatoren van vergaderingen kunnen nu tijdens een vergadering een presentielijst bijhouden. Selecteer Deelnemers weergeven  Pictogram Deelnemers weergeven  > Deelnemerslijst downloaden om het aanwezigheidsrapport te downloaden. Het rapport wordt gedownload als CSV-bestand dat kan worden geopend in Excel. Het bestand bevat de naam en de begin- en eindtijd van deelname voor iedere deelnemer aan de vergadering.

13 mei 2020

Vergaderingen worden 3 bij 3 op het bureaublad

De komende dagen kunnen in Teams maximaal negen videostreams tegelijk in vergaderingen worden weergegeven via de desktop-app. Dit wordt geleidelijk voor iedereen beschikbaar, dus houd het 3×3-videoraster de komende Teams-vergaderingen in de gaten.

Schermafbeelding van een Teams-vergadering met negen videostreams tegelijk.

1 mei 2020

Kanaalanalyse is er

Kanaalstatistieken zijn nu opgenomen in teamanalyse. Naast deze toevoeging krijgt u nieuwe statistieken, zoals een overzicht van berichten en antwoorden voor elk team en kanaal. We hebben ook de periode voor gegevens tot 90 dagen verlengd.

Ga in je lijst met teams naar het team en selecteer Meer opties Meer pictogram opties > Team beheren > Analyse.

Systeemgeluid toevoegen aan live gebeurtenissen 

Net als in een normale Teams-vergadering kunt u nu je systeemgeluid opnemen als u een live gebeurtenis presenteert. Deze functie is op dit moment alleen beschikbaar voor presentatoren en producenten die deelnemen aan de bureaublad-app Teams voor Windows.

20 april 2020

Deelnemers die inbellen kunnen de vergaderlobby omzeilen

U kunt bellers direct laten deelnemen aan je volgende teamvergadering zonder dat ze hoeven te wachten in de lobby. Op die manier hoeft u niet te stoppen in het midden van een vergadering om genodigden toe te laten.

Als u deze instelling wilt gebruiken, selecteert u opties voor vergadering en zet u de wisselknop op ja voor wilt u de lobby altijd overslaan?

17 april 2020

Melden wanneer bellers deelnemen aan een vergadering

Organisatoren van vergaderingen hebben nu de mogelijkheid om te melden wanneer een beller deelneemt aan een vergadering in Teams of deze verlaat, zodat u altijd weet wie in je onlinevergadering aanwezig is.

Als u toegang wilt tot deze optie, kiest u Opties voor vergadering en zet u de schakeloptie Melden wanneer bellers deelnemen aan de vergadering of deze verlaten aan.

10 april 2020

De vergadering beëindigen voor iedereen

Organisatoren van vergaderingen, u heeft nu de mogelijkheid om je vergaderingen voor alle deelnemers te beëindigen. Als u bijvoorbeeld een docent bent, is dit een goede manier om ervoor te zorgen dat je leerlingen/studenten niet in de virtuele klas blijven hangen nadat u bent vertrokken. 

Als u een vergadering in uitvoering wilt beëindigen, gaat u naar de besturingselementen voor de vergadering en selecteert u Meer opties Meer pictogram opties > Vergadering beëindigen.  U wordt gevraagd om te bevestigen. Zodra u dit doet, wordt de vergadering onmiddellijk voor iedereen beëindigd.

Schermafbeelding van de knop Teams-eindvergadering

March 20, 2020

Verbeteringen voor de Teams-agenda

Klik met de rechtermuisknop op een item in je agenda om RSVP-opties op te halen, een chatsessie te starten met deelnemers aan de vergadering of snel deel te nemen aan een vergadering wanneer deze wordt gestart.

We hebben ook verbeteringen aangebracht in het planningformulier voor evenementen.

Offline werken in de Windows-bureaublad-app

Lees-en maak berichten, zelfs wanneer internet langzaam is of helemaal niet werkt. Vastgemaakte chats en kanalen, samen met eerder bekeken kanalen, zijn ook offline beschikbaar.

6 maart 2020

Labelen voor beginners

Maak labels en wijs deze toe aan personen, zodat u @vermeldingen kunt gebruiken met een groep, rol, afdeling, enzovoort. Teameigenaren kunnen het rustig uitproberen. Ga naar een team en selecteer Meer opties Knop Meer opties > Labels beheren.

28 februari 2020

Goed nieuws: het is nu mogelijk wijzigingen aan te brengen.

Hebt u ooit een aankondiging op meerdere kanalen geplaatst om u vervolgens te realiseren dat u een kanaal vergeten bent? Of hebt u een typefout gevonden in een aankondiging voor het hele bedrijf? Gelukkig is het nu mogelijk cross-posts te bewerken. Net zoals u een bericht voor een enkel kanaal bewerkt, gaat u naar Meer opties Knop Meer opties > Bewerken om de inhoud van je bericht te wijzigen en kanalen toe te voegen of te verwijderen. 

21 februari 2020

Je favoriete apps vastmaken

Organiseer je apps aan de linkerkant van Teams, zodat u ze kunt aanpassen aan je manier van werken. Selecteer de drie puntjes aan de linkerkant van Teams, klik met de rechtermuisknop op een app-pictogram en selecteer Vastmaken om het toe te voegen voor eenvoudige toegang.

Linkerkant van Microsoft Teams met een markering rond het pictogram Meer toegevoegde apps en een menuoptie om een app vast te maken.

28 januari 2020

Hier is je bevestiging

Even voorstellen: Leesbevestigingen! Wanneer u een bericht naar iemand stuurt, krijgt u nu rechts van het bericht Gezien Pictogram Leesbevestiging in Teams als bevestiging te zien. Leesbevestigingen worden standaard voor iedereen ingeschakeld en worden weergegeven in groeps-chats met maximaal 20 leden.

Je beheerder beslist of u deze functie hebt en of u deze kunt uitschakelen.

17 januari 2020

Bureaublad-app nu beschikbaar voor Windows Server

De Teams-bureaublad-app wordt nu ondersteund op en is nu beschikbaar voor computers met Windows Server (versie 2012 R2 en hoger). 

10 januari 2020

Maak kennis met weergavenamen

Iedereen krijgt nu een weergavenaam in Teams. Zelfs mensen buiten je organisatie met wie u chat. U hoeft dus niet meer dat lange e-mailadres te onthouden wanneer u een oud gesprek opzoekt, maar kunt gewoon op naam naar de persoon zoeken.

Alle nieuwste ontwikkelingen rondom Microsoft Teams zijn te volgen op deze pagina van Microsoft zelf.

 

Meer weten?