Blog22 februari 2021

Dit zijn de nieuwste features in Microsoft Teams

Bellen via internet
Digitale werkplek
Image

Microsoft is continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van Teams zodat jij en je collega´s gemakkelijk en plezierig kunnen samenwerken.

Dit zijn de nieuwste features in Microsoft Teams:

30 juli 2021

De stijl van meldingen kiezen

Als je Teams op Mac gebruikt, kun je nu kiezen tussen de ingebouwde (paarse) bureaubladmeldingen van Teams of de macOS-bureaubladmeldingen. Met de Mac-meldingsstijl heb je meer controle. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen dempen terwijl je zich in Niet storen-modus bevindt.

Je kunt de meldingsstijl wijzigen via Instellingen > Meldingen. Selecteer de pijl in het menu naast Meldingsstijl en kies Mac

16 juli 2021

Microfoongevoeligheid automatisch aanpassen

Beëindig de noodzaak om je microfoongevoeligheidsinstellingen aan te passen en bij te stellen en laat Teams het werk voor je doen. Kies Instellingen > Apparaten en schakel vervolgens de wisselknop Microfoongevoeligheid automatisch aanpassen in.

Vergaderingen automatisch opnemen

Vergeet nooit meer een vergadering op te nemen. Schakel in Vergaderopties de wisselknop Automatisch opnemen in op Ja voordat de vergadering begint. Wanneer de vergadering begint, start Teams automatisch met het opnemen ervan. Na de vergadering wordt de video weergegeven in de vergaderchat en in Microsoft Stream.

Opmerking: deze instelling is ingeschakeld door je IT-beheerder en is mogelijk niet voor iedereen beschikbaar.

Gesprekskwaliteit monitoren tijdens een vergadering

Wil je de gesprekskwaliteit bijhouden tijdens een Teams-vergadering of -gesprek? Bekijk framesnelheden, verzonden en ontvangen gegevens, bandbreedte en nog veel meer in het vergadervenster. Als u wilt openen, kiest u Meer acties   > Oproepstatus.

Informatie over de gesprekskwaliteit wordt rechts van de video van de vergadering weergegeven en wordt elke 15 seconden vernieuwd. Voor een volledige lijst van wat er wordt bijgehouden, raadpleegt u Oproep- en vergaderkwaliteit monitoren in Teams.

28 juni 2021

Zet ze in de spotlight

Organisatoren en presentatoren kunnen nu meerdere personen in een vergadering spotlighten, zodat hun vastgemaakte video’s of profielafbeeldingen voor iedereen zichtbaar zijn. 

1 juni 2021

Het verzamelen van diagnostische logboeken in Teams is nu eenvoudiger geworden

Klik met de rechtermuisknop op het Teams-pictogram in het systeemvak en kies Ondersteuningsbestanden verzamelen. Alle bureaublad- en foutopsporingslogboeken worden in Downloads verzameld in één map. Deze optie bevat ook medialogboeken (indien ingeschakeld in Instellingen). 

28 mei 2021

Een grotere, betere wereld van emoji

Uit je in Teams met een groter aanbod van diversiteit en representativiteit. De emojiset in Teams is toegenomen van 85 naar meer dan 800 emoji, inclusief nieuwe categorieën en verschillende huidtinten voor specifieke emoji.

Systeemgeluid delen op macOS

Wanneer je een bureaublad of venster deelt in Teams voor Mac, kun je nu ook het geluid van je computer inschakelen, zodat personen die deelnemen aan de vergadering, de audio kunnen horen. 

Beter delen in Teams-vergaderingen

Wil je PowerPoint-dia’s, een venster, Microsoft Whiteboard of een specifiek scherm op je apparaat delen? Dankzij het vernieuwde delen is het nu gemakkelijker om de juiste inhoud te vinden wanneer je deze nodig hebt. Wil je ook audio delen? Dit vindt u ook als u Inhoud delen  selecteert in een Teams-vergadering selecteert.

Beheren wie de camera kan inschakelen 

Er zijn twee manieren om te voorkomen dat deelnemers van een vergadering hun camera inschakelen tijdens de vergadering. Vóór de vergadering kun je in Vergaderingsopties de optie Camera toestaan voor deelnemers? in- en uitschakelen en vervolgens Opslaan selecteren. Tijdens de vergadering kunnen de organisator en presentatoren de camera van alle of afzonderlijke deelnemers uitschakelen door Meer opties   naast Deelnemers te selecteren en vervolgens te klikken op Camera voor deelnemers uitschakelen

17 mei 2021

Een afwezigheidsbericht instellen in Teams

Of je nu een week op avontuur gaat of ‘s middags offline bent, je kunt nu je afwezigheidsstatus en automatische antwoorden instellen via de desktop-app of web-app van Teams. 

Selecteer je profielfoto en vervolgens Statusbericht instellen > Afwezigheid plannen. Of ga naar Instellingen > Algemeen > Niet afwezig en selecteer Plannen. Net als in Outlook, kunt u uw automatische antwoord personaliseren en kiezen hoe lang het is ingesteld.

30 april 2021

De stijl van meldingen kiezen.

Als u Teams op Windows gebruikt, kunt u nu kiezen tussen de ingebouwde (paarse) bureaubladmeldingen van Teams of de Windows-bureaubladmeldingen van uw pc. Met de Windows-meldingsstijl heb je meer controle. Zo kan je meldingen dempen terwijl je in Concentratiehulp-modus bent.

Je kan de meldingsstijl wijzigen via Instellingen > Meldingen. Selecteer de pijl in het menu naast Meldingsstijl en kies Windows.

Opmerking: Zorg ervoor dat meldingen zijn ingeschakeld voor Teams in de instellingen van Windows, anders kan Teams geen desktopmeldingen verzenden.

23 april 2021

Nieuwe lobby-instellingen voor personen die je uitnodigt.

Er is een nieuwe lobby-instelling toegevoegd waardoor je personen die uitgenodigd zijn tot de vergadering de vergaderingslobby kunnen omzeilen. Deze instelling is terug te vinden in Opties voor vergadering. Kies in het vervolgkeuzemenu naast Wie kan de lobby omzeilen?Personen die ik uitnodig.

Iedereen die een uitnodiging ontvangt, met inbegrip van een doorgestuurde uitnodiging, zal rechtstreeks aan de vergadering deelnemen. Distributielijsten vallen hierbuiten, personen moeten individueel uitgenodigd worden. Het doorsturen van uitnodigingen kan uitgeschakeld worden door Doorsturen toestaan uit te schakelen in Outlook wanneer je een vergadering plant.

Microfooninstellingen van nieuwe deelnemer in vergaderingen

Er zijn ook twee nieuwe updates voor hoe organisatoren en presentatoren van vergaderingen audio kunnen beheren voor hun deelnemers.

Dankzij de eerste update kan je dempen opheffen voor nieuwe deelnemers, zelfs als ze de hand niet heffen (voordien vereist).

Met de tweede update kunnen organisatoren en presentatoren afleidingen verminderen door te voorkomen dat specifieke deelnemers dempen opheffen tijdens een Teams-vergadering. Open de lijst met deelnemers, selecteer Meer opties  naast de naam van een persoon en selecteer vervolgens Dempen opheffen niet toestaan.

9 april 2021

Een e-mail delen met Teams vanuit Outlook

Tijdens het bekijken van een e-mail in de desktop-app van Outlook. selecteer Delen met Teams op het lint. Selecteer in de webversie van Outlook (en het nieuwe Outlook voor Mac) Meer acties  en kies Delen met Teams.

19 maart 2021

Vergader nu of later

Je kan nu een onmiddellijke vergadering aanmaken met behulp van de knop ‘Nu vergaderen’ bovenaan Agenda. Start een vergadering en verkrijg een deelbare snelkoppeling naar de vergadering door Nu vergaderen te selecteren. Geef de vergadering een aparte naam (om de chat van de vergadering later terug te vinden) en kies Snelkoppeling verkrijgen om te delen of Vergadering starten. Als je Vergadering starten kiest, ga je meteen naar een vergadering waar je de anderen kunt uitnodigen om deel te nemen. 

Start onmiddellijk een Teams-vergadering vanuit Outlook.

Onmiddellijke vergaderingen hebben hun weg gebaand naar Outlook en Windows. Net zoals in Teams kan je de agenda openen in Outlook waar je Nu vergaderen bovenaan het lint kan zien. Selecteer het om een Teams-vergadering te openen en een snelkoppeling verkrijgen of deelnemers uit te nodigen.

Laten we even herhalen

Teams biedt nu een herhaling van Teams-vergaderingen zodat deelnemers en degene die er niet bij konden zijn een afgewerkte vergadering kunnen herbekijken. Een herhaling bevat de opname van de vergadering, een transcriptie, chat, gedeelde bestanden en meer. Ze wordt automatisch gedeeld via het chattabblad van de vergadering en is zichtbaar in het informatietabblad van de uitnodiging voor de vergadering. Organisatoren kunnen hier ook het aanwezigheidsrapport terugvinden.

Opmerking: Opnames en transcripties van de vergadering zijn enkel beschikbaar als iemand in de vergadering ze heeft ingeschakeld. Op dit moment is transcriptie enkel beschikbaar in het Engels.

5 maart 2021

Verplaatsen met de nieuwe rasterweergave

Wanneer je een PowerPoint-presentatie presenteert vanuit de bureaublad- of web-app van Teams, heb je de mogelijkheid om bepaalde dia’s over te slaan (of terug te gaan naar een dia) met de nieuwe rasterweergave voor presentatoren. Als je de rasterweergave wilt gebruiken in een vergadering, kies je de PowerPoint-optie wanneer je de inhoud gaat delen. Tijdens een presentatie selecteer je Ga naar dia links onder in de presentatie (of typ G) om een miniatuurweergave van elke dia te bekijken. Kies de miniatuur die je wilt zien en je wordt hier naartoe gestuurd.

26 februari 2021

We hebben geschiedenis geschreven

Ga snel naar de vorige gebieden waar je in Teams bent geweest met de pijl-terug    bovenaan de app. Wanneer je met de muisaanwijzer over de pijl beweegt, wordt de geschiedenis van gesprekken, kanalen, apps, activiteiten, tabbladen en bestanden weergegeven. Kies een item in de lijst om direct terug te gaan naar die plek in Teams. 

19 februari 2021

Als je er gewoon geen woorden voor hebt

Laat je collega’s met reacties zien hoe je je voelt. Dit is naast de chat nu ook mogelijk in vergaderingen. Kies uit: like, love, applaus en lachen.

Nieuwe sneltoetsen in vergaderingen

Gebruik deze sneltoetsen om tijdens een vergadering je hand op te steken en te kijken wie dit nog meer heeft gedaan. Met Ctrl+Shift+K (Command+Shift+K op macOS) kun je je hand omhoog of omlaag doen. Met Ctrl+Shift+L (Command+Shift+L op macOS) leest de schermlezer een lijst voor met iedereen die op dat moment een hand heeft opgestoken.

12 februari 2021

Presentatoren! Ga verder waar je was gebleven

Of je nu bent gestopt met presenteren en opnieuw wilt delen, of dat jij en een collega aan een grote presentatie werken, Teams staat voor jullie klaar. Jij of iemand anders met toegang tot het bestand in de vergadering, kan stoppen met het presenteren van een PowerPoint-diapresentatie en deze weer vanaf dezelfde plek hervatten. Wanneer je je scherm tijdens een vergadering wilt delen, kies je het PowerPoint-bestand dat je wil presenteren. De volgende keer dat de presentatie in die vergadering wordt gedeeld, kun je de presentatie hervatten of deze opnieuw starten.

29 januari 2021

Je agenda staat nu gratis in Teams

Wanneer je een vergadering plant in de gratis versie van Teams, heb je nu een agendaweergave met een overzicht van al je aankomende vergaderingen. Met deze nieuwe weergave krijg je ook de optie om een uitnodiging te kopiëren en te delen met anderen en krijg je de snelkoppeling Opties voor vergadering.

22 januari 2021

Google Workspace haalt Teams-vergaderingen op

Nu is het eenvoudig om rechtstreeks vanuit je Google Workspace-agenda een Teams-vergadering te plannen en hieraan deel te nemen met de nieuwe Teams-invoegtoepassing. Videogesprekken voeren, samen brainstormen met een digitaal whiteboard en verbonden blijven met school en werk.

15 januari 2021

De scène instellen met de modus Samen

We hebben nieuwe scènes voor je volgende vergadering in de modus Samen. Neem jeteam vanuit de zaal mee naar een wereld van 8-bits pixels, een winterwonderland of onder de zee. Als je de scène wilt wijzigen wanneer je zich in de modus Samen bevindt, selecteer je Scène wijzigen  in de linkeronderhoek van de vergadering.

Een takenlijst voor het hele bedrijf publiceren

Maak en volg werk voor je hele organisatie met de nieuwe functie voor het publiceren van taken in de app Taken. Beheerders en managers kunnen volledige informatie over het publiceren van taken krijgen op de app.

Je bent goedgekeurd!

Gebruik de app Goedkeuringen in Teams om aanvragen en processen te stroomlijnen met teamleden en partners. Maak aanvragen, bekijk de aanvragen die naar je zijn verzonden en bekijk alle eerdere goedkeuringsaanvragen op één plek.

12 januari 2021

Voer kleine groepsgesprekken met brainstormruimten

Docenten en organisatoren van vergaderingen zijn op zoek naar manieren om zinvolle discussie te stimuleren en daarvoor is het nodig dat kleine groepen kunnen worden verdeeld over kleinere groepsdiscussies. Gelukkig is dat ook mogelijk met brainstormruimten in Teams-vergaderingen.

8 januari 2021

Er zijn nu kanaalagenda’s

Vergaderingen plannen als een team met de nieuwe gedeelde kanaalagenda. Je kunt nu alle kanaalgebeurtenissen op één locatie bekijken en ze toevoegen aan je persoonlijke agenda.

Alle nieuwste ontwikkelingen rondom Microsoft Teams zijn te volgen op deze pagina van Microsoft zelf.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via