Blog29 mei 2024

De toekomst van personal computers: Copilot+PC's

Kunstmatige intelligentie (AI)
Digitale werkplek
Image

In een wereld waar technologie zich sneller ontwikkelt dan ooit tevoren, heeft Microsoft een grote sprong voorwaarts gemaakt met de introductie van Copilot+PC’s. Deze nieuwe generatie computers belooft de manier waarop we met onze apparaten omgaan, radicaal te veranderen.

Wat zijn Copilot+PC’s?

Copilot+PC’s zijn de nieuwste innovatie van Microsoft, ontworpen om de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) direct in het hart van de persoonlijke computer te brengen. Met specificaties die beginnen bij 40 TOPS (trillion operations per second) en 16GB RAM, zetten deze machines een nieuwe standaard voor pc-prestaties.

Krachtige prestaties

Aangedreven door de Snapdragon X Elite en Snapdragon X Plus processors, leveren Copilot+PC’s uitzonderlijke prestaties. Ze zijn speciaal gebouwd voor AI-toepassingen, met een NPU (Neural Processing Unit) die triljoenen bewerkingen per seconde kan uitvoeren. Dit betekent snellere videorendering, geavanceerde AI-functies en een batterijduur die de hele dag meegaat.

Unieke ervaringen

Een van de meest opwindende aspecten van Copilot+PC’s is de Recall GenAI-functie, waarmee gebruikers alles wat zij op hun pc’s doen, kunnen terughalen. Dit ‘fotografische geheugen’ van de computer stelt je in staat om snel toegang te krijgen tot eerdere activiteiten en bestanden.

Veiligheid en privacy

Microsoft heeft ook de beveiliging en privacy van gebruikers in het oog gehouden. Copilot+PC’s zijn ontworpen om gevoelige informatie te beschermen, met ingebouwde versleuteling en AI-gedreven beveiligingsfuncties.

Beschikbaarheid en prijs

Copilot+PC’s zijn verkrijgbaar vanaf €1.199 euro en zijn vanaf 18 juni 2024 beschikbaar in Nederland. Je kan al wel een pre-order plaatsen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een Copilot+PC, niet alleen Microsoft gaat deze computer fabriceren. Ook fabrikanten als Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo en Samsung gaan Copilot+PC's uitbrengen.

Conclusie

Met de lancering van Copilot+PC’s zet Microsoft een nieuwe standaard voor wat we kunnen verwachten van onze computers. Of je nu een professional bent die op zoek is naar krachtige prestaties, of een creatieve geest die de grenzen van AI wil verkennen, Copilot+PC’s bieden een ongeëvenaarde ervaring die de toekomst van persoonlijke computing vormgeeft.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via