Blog2 mei 2023

De achtergrond van een Teams vergadering wijzigen doe je zo

Digitale werkplek
Bellen via internet
Image

Een klant start net een videogesprek en je zit in je woonkamer, de keuken, de zolder of op de kamer van je dochter? Geen nood. Gelukkig hebben ze hier bij Microsoft over nagedacht! Je kunt heel eenvoudig de achtergrond van je Teams-vergadering wijzigen.

Als je jouw achtergrond niet wil laten zien, kun je ervoor kiezen om je achtergrond te blurren/vervagen, óf deze te vervangen voor een bestaande afbeelding. Óf je vervangt de achtergrond voor een eigen afbeelding. Dit doe je zo:

Image

1. Je achtergrond wijzigen voordat een vergadering begint

Wil je je achtergrond veranderen nog voordat je deelneemt aan een vergadering? Druk dan op Video-effecten . Je vindt dit terug rechts van de microfoon-schakelaar. Je achtergrondopties worden weergegeven aan de rechterkant.

Image

Kies Vervagen als je de achtergrond wilt vervagen. Je wordt dan duidelijk en helder weergegeven terwijl alles op de achtergrond subtiel is vervaagd en weggewerkt. Je kunt ook de achtergrond vervangen door een van de opgegeven afbeeldingen of met een afbeelding van eigen keuze.

Image

2. Je achtergrond in Teams wijzigen tijdens een vergadering

Als je de achtergrond wil wijzigen tijdens een vergadering, dan ga je naar de besturingselementen voor de vergadering en selecteer je Meer acties  > Achtergrondeffecten weergeven.

Selecteer dan Vervagen als je de achtergrond wil vervagen of kies één van de beschikbare afbeeldingen om de achtergrond te vervangen. Je kan een voorbeeld van de gekozen achtergrond bekijken om te zien hoe deze eruitziet voordat je deze toepast.

3. Wijzig de achtergrond in Teams met een eigen afbeelding

Wil je liever een eigen afbeelding gebruiken? Misschien een afbeelding met het logo van je organisatie op de achtergrond? Dat kan.
Als je zelf een afbeelding wilt gebruiken, kies je Nieuw toevoegen en selecteer je een afbeelding naar keuze. Dit kan een jpg, png of bmp-bestand zijn.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via