Steeds meer scholen lijken het doelwit te worden van kwajongensstreken. Zo’n DDoS aanval is gericht op het ICT-systeem van de betreffende school. Dit kan funest zijn voor het digitale leermateriaal van de school. De website kan er zelfs tijdelijk uit liggen. Een DDoS aanval wordt door jongeren gezien als grappig en onschuldig maar het is allesbehalve dat.

Hoe gaat dat in zijn werk

Een DDoS-aanval is helaas gemakkelijk uit te voeren. Jongeren kunnen voor een klein bedrag online een DDoS-aanval kopen, hier is vrij weinig ICT-kennis voor nodig. Dit maakt het extra gevaarlijk voor scholen en ondernemers. Deze DDoS-aanvallen zijn gemakkelijk via fora aan te schaffen.

 

Wat gebeurt er tijdens een DDoS aanval

Er wordt een netwerk van soms wel honderden computers ingeschakeld, een botnet. Al deze computers worden tegelijk naar een bepaalde website gestuurd. Het botnet probeert bijvoorbeeld alle computers tegelijk in te loggen. Dit hoge aantal verzoeken kan een systeem vaak niet aan en blokkeert dan. Hierdoor is de website dan enige tijd onbereikbaar.

Kan dit voorkomen worden?

Het voorkomen van een DDoS aanval is erg lastig, je kunt er wel voor zorgen dat je website niet offline gaat. Dit kun je doen door een tweede internetlijn te nemen. Heb je bijvoorbeeld al glasvezel? Neem dan een VDSL-Lijn van hallo, mocht je glasvezel offline gaan dan stap je over naar je VDSL-verbinding.

Extra zeker!

Heb je geen zin om je te verdiepen in extra DDoS-aanval beveiliging? Je kunt het ook uitbesteden bij hallo,. De next generation firewall is een uitstekende oplossing voor je online beveiliging. Wij houden jouw online beveiliging dan actief in de gaten. Onze medewerkers zorgen ervoor dat jouw router altijd up-to date is. Een groot voordeel van een NGFW is dat de extra beveiliging gewoon aangesloten kan worden op je huidige apparaten. Hierdoor hoef je niet je volledige online infrastructuur om te gooien.