Een maandelijks terugkerende kostenpost is telefonie. Of dit nu zakelijke vaste telefonie is of zakelijke mobiele telefonie, als je belt, worden er gegevens opgeslagen. Maar waar betaal je nu precies voor? Je kan heel eenvoudig je belgegevens inzien. Hoe kan je zelf je gegevens opvragen? We leggen het uit in dit artikel.

Wat zijn belgegevens?

Handig om te weten is wat nu precies belgegevens zijn voordat je begin met het opvragen van deze gegevens. Waarschijnlijk denk je gelijk aan een nummer dat is gebeld of een bepaald tijdstip wanneer er is gebeld. De eenvoudigste vorm van belgegevens is het tijdstip, de afzender, de ontvanger en de duur van het gesprek.

Op de achtergrond bevatten belgegevens veel meer informatie, waaronder de kosten van de verbinding. Doordat de kosten na het afsluiten van een verbinding berekend moet worden zijn deze gegevens niet altijd direct beschikbaar. Dit kan soms oplopen tot ongeveer 15-20 minuten.

Een andere term die voornamelijk door technische medewerkers en mensen uit de telecomwereld wordt gebruikt, is de term CDR. CDR staat voor Call Detail Records.

Hoe kan ik zelf mijn gegevens opvragen?

Afhankelijk van welk telefonieplatform je gebruik maakt hebben we een handleiding geschreven. De twee platformen die wij gebruiken zijn 3CX en Hosted VoIP. Kies hieronder het platform waar jij gebruik van maakt om erachter te komen hoe je de CDR-gegevens op kunt halen.