Blog4 april 2018

7 tips die helpen om je dataverbruik te beperken

Zakelijk mobiel
Image

Niemand houdt van dataslurpers. Dit zijn apps die enorm veel data gebruiken en vaak zijn dit de apps die we het vaakst gebruiken. Kijken naar een herhaling van je favoriete programma of dat ene nieuwe liedje opzoeken wat je zojuist hebt gehoord op de radio: je dataverbruik schiet omhoog als je niet verbonden bent met Wi-Fi. In dit artikel vind je tips om zo efficiënt mogelijk om te gaan met je dataverbruik. Want zonder internet zitten is geen optie voor jouw onderneming. Deze tips helpen jou daarom om data te besparen.

1. Voordat je gaat besparen: wat is jouw dataverbruik nu?

Je komt erachter hoe hoog je dataverbruik is door te kijken bij de instellingen op je telefoon. Het verschilt per toestel hoe je deze instellingen te zien krijgt. Bij de meeste telefoons kom je er door naar instellingen te gaan en daarna naar verbindingen. Vervolgens tik je je gegevensverbruik aan. Je ziet dan een overzicht van welke apps de meeste data verbruiken.

Ga je wel eens over je dataverbruik heen? Erg vervelend, want de telefoonkosten zijn dan meestal erg hoog. Nieuwsgierig naar de Hallo oplossingen? Een Data Only abonnement is wellicht een oplossing. Dan kun je al je e-mails en WhatsAppjes zorgeloos versturen.

2. Sla die video’s op voor later

Ga je op vakantie en heb je een lange reis voor de boeg? Dan is het heel handig om films en series vooraf te downloaden: uiteraard op het wifi-netwerk. Je kunt ze dan later terug kijken als je in de auto of het vliegtuig zit naar je vakantiebestemming. Gewoon op de offline modus! De meeste video apps bieden deze mogelijkheid aan, dus zoek altijd naar de mogelijkheden zodat jij data bespaart!

3. En die nummers ook!

Ook veel muziek streaming diensten bieden een offline functie aan. Je kun een playlist aanmaken en met één druk op de knop de hele playlist opslaan zodat je deze later offline kunt beluisteren. Uiteraard wel downloaden als je op de wifi zit!

4. Verlaag de videokwaliteit

Vaak wordt de kwaliteit van een video standaard op de hoogste kwaliteit weergegeven. Maar dit verbruikt enorm veel data! Vermindering van de kwaliteit van de video zal je al snel veel data besparen. Meestal kun je dit via het tandwieltje bij de video instellen. Als je buiten je bundel bent maar toch die ene video wilt checken, scheelt het al gauw een aantal MB!

5. Schakel de Auto-Play modus uit

Als je specifiek één video of nummer afspeelt, zet dan de Auto-Play modus uit. Daarmee voorkom je dat je voor jou on interessante video’s of nummers niet automatisch afspeelt. Dit scheelt ook weer data. Je kunt meestal de Auto-Play functie uitschakelen door naar de algemene instellingen te gaan binnen de app.

6. Sluit apps als je ze niet gebruikt

Als je je apps niet op de juiste manier afsluit, dan blijven deze vaak op de achtergrond data verbruiken. Controleer dit dus regelmatig. Dit bespaart niet alleen data, maar ook batterij! Je sluit je apps correct door: 2x de homeknop in te drukken en die apps omhoog te ‘swipen’ (Apple). Maak je gebruik van Android  dan ga je naar de ‘Recent Gebruikte Apps’ knop. Die zit bij de meeste Android telefoons rechts onderin naast de homeknop. Bij Samsung zit die knop links naast de homeknop. Vervolgens kun je ze allemaal naar rechts ‘swipen’.

7. Een grotere data bundel

Zijn deze tips niet genoeg? Dan kun je overwegen om een grotere databundel te nemen. Met Zakelijk Vast Mobiel van Hallo heb je de mogelijkheid om een databundel te kiezen tot 50GB! Ook bieden we Data Only bundels.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via