Blog13 januari 2017

5 voordelen van een VoIP CRM integratie

Digitale werkplek
Bellen via internet
Image

Customer Relationship Management (CRM) platforms vormen een belangrijk middel voor bedrijven om contacten met (potentiële) klanten in de gaten te houden. CRM-integratie maakt het mogelijk om derde partijen, zoals: VoIP-providers, aan je CRM-account te koppelen en data tussen de twee platforms uit te wisselen. Maar wat zijn nu precies de zakelijke voordelen van een CRM koppelen aan VoIP?

Veel cloud-telefoonsystemen bieden integratie met populaire CRM’s aan. Zoals: Salesforce, Perfectview of Zendesk. Deze VoIP-CRM-opties bieden je informatie en analyses met betrekking tot sales, marketing en de klantondersteuning binnen de onderneming. Hieronder geven we een lijst met vijf voordelen die je kan verwachten wanneer je je VoIP-service aan je bestaande CRM-platform koppelt.

1. Real-time belgegevens

Interactie met klanten levert waardevolle inzichten op. Werknemers in de sales kunnen door gesprekken met potentiële klanten ontdekken wat ze willen, en zo uiteindelijk een deal sluiten. Wanneer VoIP en CRM geïntegreerd zijn, hoeft een agent niet meer handmatig alle gegevens in te voeren, zoals tijdstippen of telefoonnummers. Het systeem doet dat dan automatisch.

Als het systeem opnames aanbiedt, is het voor de agent zelfs mogelijk om de geluidsbestanden aan het profiel van de klant toe te voegen. CRM-integraties kunnen ook andere gegevens over het telefoontje bijhouden. Zoals de telefoon waarmee gebeld wordt, of het een stem- of video-oproep is, en op welk moment de klant belde. Al deze informatie kan gebruikt worden om de ervaring van de klant te verbeteren.

2. Een betere klantervaring

CRM-integraties maken het voor sales medewerkers mogelijk om op de behoeften van de klant te anticiperen. Een goede CRM-integratie brengt een agent meteen naar het profiel van een inkomende oproep. Ook creëert het een ondersteuningsticket met informatie over de beller. Dit bespaart de medewerker tijd en maakt het mogelijk om meer op de klant persoonlijk te focussen. Er hoeft immers niet meer gezocht te worden naar: contactgegevens, websitebezoeken, bekeken items en aankopen uit het verleden. Zo heeft de sales medewerker meer achtergrondinformatie en kan hij het gesprek vanuit de juiste invalshoek benaderen. Ook hoeven er op deze manier geen onnodige vragen gesteld te worden.

Medewerkers van de klantenservice kunnen CRM-integraties ook gebruiken, bijvoorbeeld om eerdere problemen in één oogopslag door te nemen. Dat leidt tot minder wachttijd, kortere gesprekken en meer klanttevredenheid.

3. Closed Loop Analytics

CRM-gegevens zijn essentieel voor marketingafdelingen: ze kunnen er klantgedrag mee analyseren en campagnestrategieën opbouwen. Toegang tot de CRM-rapporten en verkoopgegevens helpt de marketingafdeling om sales agenten beter te assisteren bij het sluiten van orders.

Door de gegevens in jouw telefoonsysteem te integreren. Kan de marketing afdeling het effect van verschillende tactieken testen en een beter idee krijgen hoe de klantervaring eruit ziet. Zo kun je bijvoorbeeld analyseren of FAQ-pagina’s het aantal telefoontjes over die onderwerpen verminderen. Uiteindelijk leidt CRM-integratie zo tot een hogere tevredenheid bij klanten. Je voert immers die veranderingen door waarvan uit de data blijkt, dat ze door de meerderheid op prijs worden gesteld.

4. Meer efficiëntie

Zoals we onder het eerste punt al noemden, vergroot CRM integreren met VoIP de efficiëntie. Omdat al het opzoek- en invoerwerk van klanteninformatie niet langer nodig is. Zo hoeft een agent niet meer naar contactpagina’s te gaan, naar eerdere interacties te vragen en alles handmatig te noteren. Dit soort datamanipulatie leidt af en kost veel tijd. Uiteindelijk vertraagt het daardoor de medewerkers en laat het te veel ruimte voor fouten, wat bij klanten tot negatieve ervaringen kan leiden.

5. Verbeterd management

VoIP-CRM-integraties kunnen managers beter inzicht geven in iedere individuele agent. Dankzij gegevens als het aantal telefoontjes per dag, de gemiddelde beltijd en de gemiddelde wachttijd. Zo kunnen er verbeteringen doorgevoerd worden met individuele agenten of het team als geheel.

Als één agent  veel tijd kwijt is aan een bepaalde klant, kan de manager een tweede agent aan dat account toevoegen. De lijnen die rond een bepaalde tijd altijd rustig blijken, kan in die periode het aantal agenten worden teruggebracht . Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van hoe CRM-integraties kunnen helpen met het optimaliseren van het personeelsbeleid.

VoIP-CRM-integratie: data die je nodig hebt

In deze tijd kan een gebrek aan gegevens je een flinke achterstand op de concurrent opleveren. Waarom dan voor een systeem zonder CRM kiezen wanneer er allerlei CRM-telefoonsystemen te krijgen zijn binnen alle mogelijke prijsklassen?

Natuurlijk garandeert een CRM-integratie geen hogere opbrengsten en klanttevredenheid. Als het goed gebruikt wordt. Dan kan jouw VoIP-telefoonsysteem echter een beslissend verschil maken in de manier waarop je met en naar klanten communiceert!

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via