Blog6 maart 2024

5 voorbeeldberichten voor een persoonlijke en professionele voicemail begroeting

Bellen via internet
Zakelijke telefonie
Zakelijk mobiel
Image

We zijn bijna altijd wel telefonisch bereikbaar maar soms lukt dat even niet. Gelukkig kun je heel eenvoudig een voicemailbericht instellen. En waarom zou je niet proberen een positieve indruk achter te laten, ook wanneer je niet aanwezig bent? Met deze 5 voorbeeldberichten voicemail weet je zeker dat je persoonlijk en professioneel overkomt op iedereen die jouw voicemail te horen krijgt.

1. Persoonlijke Zakelijke Begroeting

Je persoonlijke voicemail moet kort en to the point zijn. Noem je naam, geef aan wanneer je beschikbaar bent en vraag om eventuele informatie die je van de beller nodig hebt, uiteraard op een vriendelijke manier.

Voorbeeldbericht voicemail: “Hallo, dit is de voicemail van Maarten Reitsma. Ik ben momenteel niet bereikbaar. Als je je naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik je zo snel mogelijk terug.”

2. Bedrijfsbericht

Wanneer je een bericht inspreekt voor je hele bedrijf, zul je iets formeler over willen komen. Noem je bedrijfsnaam, je openingstijden, de manier waarop je contact met de beller op zult nemen en de plaats waar hij of zij meer informatie over het bedrijf kan vinden.

Voorbeeldbericht voicemail: “Bedankt dat u contact heeft opgenomen met (jouw bedrijfsnaam). Helaas is er op dit moment niemand beschikbaar om u te woord te staan. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8:00 tot 21:00 uur. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Voor meer informatie kunt u terecht op (jouw website) .”

3. Afdelingsbericht

Dit voicemailbericht moet de naam van de afdeling en de openingstijden bevatten. Geef verder aan hoe je contact met de klant op zult nemen, en noem een andere manier om de afdeling te bereiken.

Voorbeeldbericht voicemail:U spreekt met de afdeling Levering van  (jouw bedrijfsnaam). Op dit moment zijn wij niet beschikbaar. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Ook kunt u ons mailen via (email@jouwbedrijf.nl).”

4. Vakantiebericht

Als je onderneming in de vakantie gesloten is, is het beleefd om je voicemail daarop aan te passen. Geef direct aan dat het bedrijf momenteel niet bereikbaar is, vertel wanneer jullie weer open gaan en vergeet niet om de bellers ook een prettige vakantie te wensen als de gelegenheid daar geschikt voor is. Eventueel kun je ervoor kiezen om je voicemail op afstand te blijven checken, bijvoorbeeld door een voicemail to email-functie op je telefoonsysteem te installeren.

Voorbeeldbericht voicemail: “Dit is de voicemail van (jouw bedrijfsnaam). In verband met de kerstvakantie zijn wij tussen 24 december en 2 januari gesloten. Onze gebruikelijke openingstijden zijn van 8:00 tot 21:00 uur op werkdagen. Laat na de toon uw bericht achter. We wensen u fijne feestdagen toe, en kijken ernaar uit in het nieuwe jaar weer met u te werken!”

5. Afwezigheidsassistent

Is jouw onderneming niet of minder bereikbaar vanwege ziekte? Als je onderneming out-of-office is dan kun je aangeven wat er aan de hand is, al hoef je niet in details te treden. Je kunt aangeven dat je onderneming tijdelijk minder goed of niet bereikbaar is door ziekte. Blijf klantvriendelijk en geef aan dat je je best doet de telefoon zo snel mogelijk te beantwoorden. Je kunt een van deze voorbeeldberichten voicemail gebruiken om bij je bellers aan te geven dat je zo spoedig mogelijk terug belt.

Voorbeeldbericht voicemail: “Bedankt dat u contact op hebt genomen met (jouw bedrijfsnaam). Wij zijn momenteel niet bereikbaar vanwege ziekte. Heeft het spoed? Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Voor informatie over onze diensten en producten kunt u terecht op (jouw website).

Is er niemand in staat de telefoon op te nemen? Maak dan gebruik van het bedrijfsbericht (zie 2), maar geef aan dat je onderneming op dit moment gesloten is.

Voorbeeldbericht voicemail: “Bedankt dat u contact op hebt genomen met (jouw bedrijfsnaam). Wij zijn momenteel minder goed bereikbaar vanwege ziekte. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter. Wij doen ons best om u zo spoedig mogelijk terug te bellen. Voor informatie over onze diensten en producten kunt u terecht op (jouw website) . Bedankt voor uw begrip.”

Extra voorbeeld: Bericht voor noodsituaties

Als je onderneming gesloten is door een noodsituatie, hoef je alleen in details te treden als het probleem voor iedereen in het gebied relevant is. Gebruik anders het bedrijfsbericht (zie 2), maar geef in plaats van openingstijden aan dat je op dit moment gesloten bent.

Voorbeeldbericht voicemail: “Bedankt dat u contact hebt opgenomen met (jouw bedrijfsnaam). Wij zijn momenteel gesloten. Laat alstublieft uw naam en telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Voor meer informatie kunt u terecht op (jouw website).”

Echte noodgevallen – zoals extreem weer – kunnen wel in je voicemail genoemd worden, wanneer ze invloed hebben op je onderneming.

Voorbeeldbericht voicemail: “Bedankt dat u contact hebt opgenomen met (jouw bedrijfsnaam). Op dit moment zijn wij gesloten als gevolg van de extreme gladheid op de weg. Onze gebruikelijke openingstijden zijn op werkdagen van 8:00 tot 21:00 uur. Kijk op (jouw website) voor onze aangepaste openingstijden en voor het bestellen van onze producten.”

Wil je ook een persoonlijk bericht instellen?

Wil je voorbeeldberichten voicemail gaan gebruiken maar spreek je het liever niet zelf in? Of heb je hulp nodig bij de tekst? We denken graag met je mee over welke voicemail-begroeting of welkomstboodschap bij jouw bedrijf past. Laat ons weten wat je vragen en wensen zijn. Samen komen we tot de oplossing die naadloos aansluit bij jouw business.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via