VoIP telefonie is onmisbaar voor elke professionele organisatie. In veel gevallen bespaar je er veel tijd en geld mee. Natuurlijk kom je ook meteen professioneel over wanneer je optimaal bereikbaar bent op je zakelijke nummer. Maar wat heb je precies nodig om met VoIP te kunnen bellen? Eigenlijk helemaal niet zo veel. Slechts 4 dingen heb je nodig voor VoIP bellen: voldoende bandbreedte, een VoIP pakket, een telefoonnummer en een toestel.

1. Voldoende bandbreedte

Je kunt nog over zo’n mooie telefonie oplossing beschikken, de kwaliteit ervan valt of staat met de internetverbinding. Het is belangrijk dat je altijd voldoende bandbreedte hebt om je telefonieverkeer te versturen en ontvangen, naast het reguliere dataverbruik over het netwerk. Eén telefoongesprek vereist ongeveer 100 kbps bandbreedte. Het aantal gesprekken tegelijkertijd tel je op bij het huidige internetverbruik en je weet hoeveel bandbreedte je nodig hebt.

Kom je tot de conclusie dat je bandbreedte tekort komt voor zakelijke telefonie? Onze hallo, internet specialist kan je hierbij helpen. Wij helpen jou bij het kiezen van de best mogelijke verbinding voor jouw situatie en bedrijfslocatie.

2. Een VoIP pakket voor VoIP bellen

Het is afhankelijk van jouw wensen welk pakket het meest geschikt is. Wordt er veel gebeld binnen je bedrijf? Kies dan voor een onbeperkt bellen pakket. Heb je nog geen VoIP toestel? Geen probleem, kies dan voor een ‘compleet’ abonnement inclusief softphone voor op je mobiel of pc. Als je heel weinig belt maar voornamelijk gebeld wordt, dan is het basis abonnement geschikt voor jou. Hierbij bel je voor 2 cent per minuut naar vaste nummers en voor 5 cent naar mobiel.

Het is noodzakelijk om elk toestel te voorzien van een virtuele telefoonlijn, het VoIP account. Als je vijf medewerkers hebt die moeten kunnen VoIP Bellen, dan bestel je 5 gebruikers. Zij krijgen dan allemaal een eigen account. Door aan elk account een eigen nummer te koppelen, is iedereen bereikbaar via een eigen nummer als je dat wilt.

3. Een telefoonnummer

Heb je al een zakelijk telefoonnummer? Die kun je natuurlijk gewoon behouden. Geef dit aan bij je bestelling. Heb je nog geen zakelijk telefoonnummer? Ook dat is geen probleem. Je hebt al een nieuw nummer vanaf € 1,-. Je kunt zelf kiezen wat voor type nummer dit moet zijn. Wil je graag een lokale uitstraling? Kies dan voor een telefoonnummer met jouw eigen netnummer ervoor. Heb je meerdere locaties met meerdere netnummers en wil je voor elke locatie een eigen lokaal telefoonnummer? Ook dat is gewoon mogelijk. Voor een landelijke uitstraling kies je voor een 085- of 088-nummer

4. Een VoIP toestel

Als je bij de keuze van je pakket (stap 2) hebt gekozen voor een compleet abonnement, dan hoef je geen toestel meer te kiezen, je kan direct bellen vanuit een app op je mobiel of je laptop. Heb je toch liever een echte telefoon op je bureau, dan kun je bij ons kiezen uit een veelvoud aan VoIP telefoons.

Overstappen naar VoIP telefonie is heel eenvoudig

Wij regelen het volledig voor je, zodat je bijna niets van de overstap merkt.