Blog8 maart 2022

11 handige sneltoetsen voor Microsoft Teams

Digitale werkplek
Image

Vandaag de dag werken ontzettend veel mensen thuis. Maar ook werken op kantoor gebeurt weer meer. Een ding is wel hetzelfde gebleven; we communiceren vanuit Teams. Robert Koreman, Slimmer Werken Specialist heeft een aantal handige sneltoetsen in Teams voor je op een rij gezet. Probeer ze zeker eens uit en werk nog sneller en slimmer.

Tip 1: Begin een nieuw gesprek: Ctrl + N

De kans is groot dat de vele vergaderingen die je elke week hebt telkens met andere personen zijn. Je kan dan steeds een nieuw gesprek maken door op het potlood bovenaan te klikken en dan namen in te geven. Maar: Ctrl + N is écht sneller. Zo hoef je je toetsenbord niet meer los te laten.

Tip 2: Typ onmiddellijk je bericht: C

Teams heeft veel mogelijkheden tot interactie met je teamleden. Zoals het leuk vinden van een bericht met een emoji. Dat is leuk, maar het haalt de cursor uit het tekst veld waardoor je deze eerst terug moet aanklikken voor je kan beginnen met typen. Druk op C om onmiddellijk naar het veld te springen. Druk op R om op een bepaald bericht te beantwoorden.

Tip 3: Bijlage toevoegen: Ctrl + O

Een bijlage toevoegen maar geen zin om naar de paperclip te navigeren? Gebruik dan Ctrl + O en kies via de pijltjestoetsen wat voor bijlage je wilt verzenden. Komt deze van je computer? Dan is de muis nog steeds het makkelijks. Maar ook met de pijltjestoetsen kan je vlot door OneDrive navigeren.

Tip 4: Nieuwe regel zonder te verzenden: Shift + Enter

Soms wil je voor de duidelijkheid je tekst verdelen door hem over enkele regels te verspreiden. Je kan een nieuwe regel beginnen via Shift + Enter. In tegenstelling tot gewoon Enter, verzend je je bericht dan niet meteen.

Tip 5: Markeren als belangrijk: Ctrl+Shift+I

Wil je een bericht extra laten opvallen? Schrijf het dan en gebruik dan Ctrl+Shift+I om in het rood en met hoofdletters er het woord BELANGRIJK aan toe te voegen.

Tip 6: Accepteer een videocall: Ctrl+Shift+A

Ben je druk aan het werk, dan kan je een videocall makkelijk accepteren via Ctrl+Shift+A. Je hoeft dan niet meer naar de groene bol te navigeren. Voor een audiocall gebruik je Ctrl+Shift+S.

Tip 7: Je microfoon muten (uitzetten) in Teams: Ctrl+Shift+M

Niets is zo vervelend als iemand zijn/haar microfoon aan laat staan in een grotere groepssessie. Gebruik dan deze sneltoets. Je collega’s zullen je dankbaar zijn?

Tip 8: Je webcam inschakelen: Ctrl+Shift+O

Wacht jij ook al tijd even af of andere personen de webcam aanzetten? Besluit je ‘m toch aan te zetten? Gebruik dan sneltoets Ctrl+Shift+O. Andersom gebruik je hem dus ook voor het uitzetten.

Tip 9: Teams video in volledig scherm: Ctrl+Shift+F

Wil je je collega’s net iets groter op je scherm zien? Dan is deze sneltoets zeker een aanrader. Het helpt ook tegen afleiding van andere applicaties. Zo hoef je niet ‘uit de lucht te komen vallen’ omdat je even niet aan het luisteren was door een nieuwe e-mail.

Tip 10: Ga rechtstreeks naar de agenda: Ctrl + 4

Wist je dat Microsoft Teams ook een agenda faciliteert? Handig! De mogelijkheden zijn iets beperkter dan Outlook, maar je hebt wel een duidelijker overzicht van je planning.

Tip 11: Ga naar de chats: Ctrl + 2

Terug naar het chatoverzicht doe je via Ctrl + 2. Verder kan je ook Ctrl + 1 gebruiken voor een overzicht van de laatste activiteiten of Ctrl + 3 voor de kanalen per team. Oproepen zijn onder Ctrl + 5 te vinden, Bestanden onder Ctrl + 7.

Wil je nog meer tips? Kijk dan ook zeker even op de pagina van Microsoft TeamsDoe er je voordeel mee!

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Deel dit bericht via