Maak jij in jouw organisatie nog gebruik van de verouderde Windows versie 8.1? Microsoft waarschuwt gebruikers al vanaf juli 2022 dat de ondersteuning voor het besturingssysteem in januari 2023 helemaal stopt. Dus geen verbeteringen of updates meer. Vanaf januari 2023 zal Microsoft de versie helemaal loslaten.

De algemene ondersteuning voor het OS eindigde al op 9 januari 2018. Bedrijven en organisaties die in januari 2023 nog niet over zijn op een actuelere Windows-versie, kunnen geen verlengde beveiligingsondersteuning voor Windows 8.1 afnemen.

Windows 8.1 verscheen in 2013 en moest enkele tekortkomingen van het kritisch ontvangen Windows 8 verhelpen. De versie opende standaard met de voor touchscreens geoptimaliseerde Modern UI-omgeving. Met Windows 8.1 konden gebruikers instellen dat het OS met de traditionele omgeving voor muis en toetsenbord startte. Het marktaandeel van Windows 8.1 is volgens Statcounter tegenover de andere Windows-versies minder dan 3 procent.

Online veiligheid
Als je als organisatie nog gebruik maakt van deze versie dan raden wij aan om over te stappen naar de nieuwste Windows versie. Doordat er geen ondersteuning meer wordt geboden is de kans aanwezig dat je online veiligheid in het geding komt te staan. Cybercriminelen kunnen via onbeveiligde systemen toegang krijgen tot jouw bedrijfsgegevens. De gevolgen zijn dan niet te overzien.

Heb je vragen naar aanleiding van deze berichtgeving? Neem dan even contact op met je accountmanager, stuur een mail naar onze supportafdeling via support@hallo.eu of bel ons op 088 25 50 100.

Data & Analytics

Laat ICT voor je werken

Laat ICT voor je werken.
Lees hier hoe je dat kunt doen.

Cyber Security

Laat ICT voor je beveiligen

Laat ICT voor je beveiligen.
Lees hier hoe je dat kunt doen.

Slimme Online Werkplek

Laat ICT voor je optimaliseren

Laat ICT voor je optimaliseren.
Lees hier hoe je dat kunt doen.

Workshop Moderne Werkplek 2.0

Wil je meer weten over de “nieuwe” Moderne Werkplek? Wat het voor jouw organisatie en werknemers kan betekenen en waar je op moet letten? Neem dan deel aan onze Moderne Werkplek 2.0 workshop op 29 september.

Tijdens deze dag komen de volgende onderdelen aan bod: Het nieuwe kantoor 2.0, Security, Communicatie & Productiviteit. 

Ik wil meer weten!