Wi-Fi technologie is de laatste jaren enorm verbeterd. Al is het niet een one-size-fits-all, vooral als het gaat om bedrijven. Grote kantoorruimten met zwaar verkeer maken meestal gebruik van Wi-Fi Access Points. In tegenstelling tot kleine kantoren die het met beperkte gebruikers vaak bij Wi-Fi routers en Wi-Fi versterkers houden. In dit artikel kijken we hoe de functies zich laten spreken om de beste Wi-Fi oplossing voor jouw onderneming te vinden.

Wat is een Access Point?

Een Access Point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk of WLAN maakt, meestal in een kantoor of in een groot gebouw. Een toegangspunt maakt via een Ethernet-kabel verbinding met een bekabelde router, switch of hub. Daarmee zendt het een Wi-Fi-signaal naar een aangewezen gebied. Als je bijvoorbeeld Wi-Fi verbinding in de ontvangstruimte van jouw bedrijf hebben maar geen router binnen bereik hebt, kun je een van de Access Points bij de ontvangstruimte installeren. Dan leid je een Ethernetkabel door het plafond naar de ontvangstruimte.

Wat is een Wi-Fi versterker?

Zoals de naam het al aangeeft, versterkt het een Wi-Fi signaal. Aangezien Wi-Fi versterkers draadloos verbinding maken met Wi-Fi-routers, moeten ze worden geplaatst waar het signaal van de Wi-Fi router al sterk is. Dus niet op een locatie waar het signaal erg zwak is. Het effect van een Wi-Fi versterker is dan vrijwel nihil.

Waarom Access Points beter zijn voor bedrijven

Hoewel uitbreidingen van het bereik ideaal zijn voor Wi-Fi netwerken thuis, zijn ze niet efficiënt voor moderne bedrijven. Dit komt omdat ze maar een beperkt aantal apparaten tegelijk kunnen ondersteunen. Meestal niet meer dan 20. Hoewel WiFi versterkers de dekking van een Wi-Fi router vergroten, verhogen ze niet de beschikbare bandbreedte.

Access Points kunnen aan de andere kant elk meer dan 60 gelijktijdige verbindingen verwerken. Door overal in het kantoor een toegangspunt te installeren, kunnen gebruikers vrij rondlopen van kamer naar kamer. En dat zonder netwerkonderbrekingen. Terwijl gebruikers door het gebouw lopen, schakelen hun apparaten uit zichzelf van het toegangspunt naar toegangspunt. Dit zorgt ervoor dat de verbinding nooit onderbroken wordt.

Mocht je je WiFi willen verbeteren? Neem dan contact met ons op op 088-2550100 of via het contactformulier.

7 tips om je wifi-netwerk te verbeteren
Een open wifi netwerk wie is verantwoordelijk voor het gebruik
Hosted Wifi / Wifi as a Service (WaaS)

Interessante links

Geen glasvezel wat zijn mijn mogelijkheden?
Wat is overboeking op een internet lijn?
7 tips voor het verbeteren van je Wi-Fi
Wi-Fi? Wij willen het!
Sneller internet zonder meer te betalen