Waarom voor glasvezel kiezen? Een goede internetverbinding is essentieel voor het functioneren van een hedendaags bedrijf, dat weten we allemaal maar al te goed. Of we de verbinding nu nodig hebben om met klanten te communiceren, de administratie bij te houden of om online goederen en diensten te verkopen – we kunnen niet meer zonder. Maar wist je ook dat het met afstand de voordeligste optie is om een glasvezelverbinding te nemen? Amerikaans onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat ondernemingen met zakelijk glasvezel gemiddeld 20% besparen op hun jaarlijkse uitgaven! We leggen je graag uit waar dat enorme verschil vandaan komt.

Glasvezel is sneller

Glasvezelkabels worden doorgaans voor hoogstens een gigabit per seconde gebruikt, maar ze zijn tot veel meer in staat.  Uploaden met meer dan honderd gigabit per seconde, om precies te zijn. Vergelijk dat met VDSL-verbindingen, die op 10 megabit blijven steken, en met kabelverbindingen, die niet verder komen dan 40 megabit. Je begrijpt nu dat dit verschil bepaald niet verwaarloosbaar is. Daarnaast is de glasvezelbrandbreedte symmetrisch, dus uploaden gaat net zo snel als downloaden. Bij andere verbindingsopties is dat niet het geval. Flink vervelend als je grote bestanden moet versturen!

Voor glasvezel kiezen is meer betrouwbaar

DSL- en kabelverbindingen hebben nog een ander probleem: ze storen heel snel. Slecht weer, radiogolven, elektriciteitsstoten – al die omstandigheden kunnen al voor signaalverlies zorgen. Hetzelfde geldt overigens voor draadloos internet, dat ook bereikproblemen kan opleveren. Met zakelijk glasvezel zijn die problemen te vermijden. Niet alleen hebben de omstandigheden nauwelijks invloed op de kwaliteit van de verbinding, de glasvezelnetwerken zijn vaak ook recenter aangelegd en daarom een stuk stabieler.

Glasvezel is beter voor de cloud

De cloud is de toekomst – en de cloud vereist goed internet. Wie glasvezel gebruikt, ervaart een aanmerkelijk snellere en een meer betrouwbare  verbinding. Algemene bedrijfsprocessen voeren op hun werk ook sneller en beter uit door glasvezel. Voorlopig zijn de limieten voor glasvezel ook nog niet in zicht. Met zo’n verbinding ben je dus helemaal klaar voor de toekomstige ontwikkelingen!

Glasvezel is niet duur

Sommige providers vragen iets meer geld voor een premium verbinding. Maar dat verdien je ruimschoots terug met de besparing die het oplevert. Zelfs als er extra infrastructuur aangelegd moet worden, is het die eenmalige investering doorgaans waard. Kies dus voor glasvezel want het is een waardige investering.

Ben je benieuwd of zakelijk glasvezel jouw onderneming ook verder kan helpen? Bij hallo, helpen we je graag om een beslissing te maken die jou zo veel mogelijk voordeel oplevert! Neem daarom vooral contact met ons op wanneer je vragen hebt, dan kijken we direct wat we voor je kunnen doen. Wanneer neem jij glasvezel?


Wil je advies?

We denken graag met je mee over wat zakelijk glasvezel voor jouw bedrijf kan beteken. Laat ons weten wat je vragen en wensen zijn. Samen komen we tot de oplossing die naadloos past bij jouw business.