KPN heeft aangekondigd te investeren in haar huidige kopernetwerk. Er komt een nieuwe VPlus verbinding. Dit betekent dat de huidige VDSL verbindingen sneller zullen worden, het maximaal haalbare gaat van 100 Mbit/s naar 200 Mbit/s.

Wat is Vplus internet?

Het is sneller dan je internet via de huidige koperlijn. KPN gaat deze lijn upgraden zodat er hogere snelheden haalbaar zijn. Let op, dit is wel afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Hoe verder je van de wijkcentrale af zit hoe lager de internetsnelheid zal zijn.  Maar een verdubbeling van je huidige internetsnelheid is dus zeker mogelijk.

Bonded Vplus

Wanneer KPN het Vplus internet heeft aangeboden is de volgende stap het Bonded Vplus internet. Een koperlijn komt namelijk nooit alleen, als je een aansluiting hebt zijn er altijd twee kopelijnen. Deze zijn ook beide te gebruiken voor internet, dat betekent dat je een nog hogere internetsnelheid kunt behalen. Bonded Vplus internet zorgt er voor dat je internet ontvangt op beide koperlijnen.

Klinkt goed, wat moet ik daarvoor doen?

Nu komt het mooie, je hoeft daar niets voor te doen. KPN zet deze verbindingen waar mogelijk om. Dit betekent voor jou dat je verbinding automatisch sneller wordt. Wil jij ook gebruik maken van supersnel internet? Doe de postcodecheck!