Geef je bedrijfscommunicatie een boost!

Hosted VoIP wordt steeds populairder: organisaties van alle formaten stappen massaal over van een traditionele telefooncentrale naar een moderne telefooncentrale. Een moderne telefooncentrale biedt je onderneming niet alleen passende telefonie-oplossing, maar ook tal van andere mogelijkheden. In dit artikel laten we je kennis maken met wat er allemaal mogelijk met Hosted VoIP. Want VoIP is niet meer alleen VoIP. VoIP integreren is de toekomst van bedrijfscommunicatie.

Communiceren met behulp van het internet is de toekomst. Infonetics Research voorspelt dat Cloud PBX en Unified Communications volgend jaar een marktwaarde van 15 biljoen (!) dollar bereiken. De verschuiving van gebruikers van een traditionele telefooncentrale naar moderne telefonie-oplossing vindt met name plaats vanwege de lagere kosten en de flinke hoeveelheid gratis functies die zo’n moderne telefooncentrale biedt. Om volledig te kunnen profiteren van de kracht van een telefooncentrale in de cloud zouden ondernemingen gebruik moeten maken van alle integratiemogelijkheden die VoIP biedt. In dit artikel laten we je graag kennis maken met de verschillende mogelijkheden.

Om VoIP te integreren met bestaande bedrijfsoplossingen en om de waarde van VoIP te verhogen is een modern platform noodzakelijk. Een dergelijk platform wordt binnenkort gelanceerd: Coligo Grid. Met het platform kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig aangepaste integraties met het systeem bouwen om krachtige communicatiemogelijkheden toe te voegen aan zakelijke toepassingen.

VoIP integreren geeft je bedrijfscommunicatie een boost!

Natuurlijk wil je de productiviteit van je werknemers en tegelijkertijd de tevredenheid van je klanten verhogen. Daarnaast wil je de tijd die het kost om communicatie te integreren in bestande workflows verminderen. Speciaal hierom bieden wij een nauwe integratie met veel van de zakelijke apps die vandaag de dag veel door bedrijven worden gebruikt. Bijvoorbeeld Salesforce, Zendesk, Perfectview, AFAS en Client Office. Het integreren van VoIP met deze applicaties stellen je organisatie in staat om communicatie en samenwerking te stroomlijnen. Zo kunnen jouw werknemers efficiënter hun werk doen én gemakkelijker verbinden met klanten en collega’s.

1. CRM

Veel CRM-implementaties zijn nog steeds afhankelijk van medewerkers die handmatig gegevens invoeren om telefoongesprekken, sms of WhatsApp berichten, faxen of paging te initiëren en bij te houden. Met Contact Connect kun je direct de belangrijkste CRM-processen integreren om de efficiëntie te maximaliseren en je bedrijfsresultaten te verbeteren. Veel cloud-telefoonsystemen bieden integratie met populaire CRM’s aan, zoals Salesforce, Perfectview of Zendesk. Deze VoIP-CRM-integraties bieden je informatie en analyses met betrekking tot sales, marketing en de klantondersteuning binnen de onderneming.

2. Snelle communicatiekanalen

Veel consumenten geven de voorkeur aan communiceren via een snel kanaal zoals WhatsApp, chat of Facebook Messenger. Logisch dat jij als ondernemer wil profiteren van deze zeer responsieve manier om contact te maken met je klanten. Je verwacht het niet, maar ook fax heeft op veel gebieden nog steeds een belangrijke functie. Bijvoorbeeld voor bevestigingen of autorisaties. Hosted VoIP maakt het eenvoudig om snelle communicatiekanalen zoals WhatsApp, chat en Facebook Messenger direct te integreren in verschillende kernbedrijfstoepassingen, waardoor een veilige en betrouwbare manier wordt geboden om met klanten te communiceren. De verkoop-, service- en marketingprofessionals binnen jouw onderneming zouden bijvoorbeeld de responstijd kunnen verhogen door rechtstreeks vanuit hun backofficetoepassingen Whatsappjes, chats of berichtjes via Facebook Messenger te verzenden.

3. Click-to-Dial

Voeren jouw medewerkers veel telefoongesprekken? Dan kan het handmatig invoeren van nummers op een toetsblok of het herhaaldelijk kopiëren en plakken van telefoonnummers in Softphone apps plakken een erg vervelend en foutgevoelig werkje worden. Door Click-to-Dial (een gratis functie die je bij ieder Hosted VoIP abonnement krijgt) te integreren met veelgebruikte frontofficetoepassingen kunnen medewerkers eenvoudig bellen door op een telefoonnummer te klikken. Bijvoorbeeld in Google, op een specifieke website of via het CRM-systeem. Dit betekent dat jouw medewerkers tijd besparen en minder fouten maken. Deze eenvoudige API-integratie bespaart de verkoop- en servicevertegenwoordigers doorgaans tot één uur(!) per dag aan verloren productiviteit. Waar wacht je nog op? VoIP integreren is de toekomst.

4. Rapportage

Dikke kans dat een aantal van jouw medewerkers veel contact heeft met klanten. Telefoongesprekken, chatgesprekken, WhatsApp gesprekken… Door deze communicatiegegevens te verzamelen en te analyseren kun je waardevolle inzichten op doen voor het plannen van je personeel en toekomstige behoeften van je bedrijf. Bij handmatige processen zijn veel van deze potentieel waardevolle gegevens echter verloren of niet juist ingevoerd. Het is mogelijk om VoIP te integreren met applicaties die deze gegevens automatisch vastlegt. Hierdoor kun jij voortaan eenvoudig toegang krijgen tot deze waardevolle inzichten en jouw onderneming verrijken.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je VoIP integreren in je onderneming? Wil jij ook je bedrijfscommunicatie een boost geven? Gewoon even bellen. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Klik hier om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Interessante links