Steeds meer ondernemers kennen het begrip Voice over IP, beter bekend als VoIP wat zoveel wil zeggen als spraak over het internet. Toch blijkt er vaak een drempel te zijn voor ondernemers om over te schakelen naar deze manier van telefonie die bol staat van mogelijkheden. Tijd voor een kijkje achter de schermen dus.

VoIP als managementtool

‘VoIP brengt ongelooflijk veel flexibiliteit met zich mee. Je stelt je telefooncentrale zelf in via de cloud. Prettig, want voorheen waren dit duurbetaalde uren voor een systeembeheerder die speciaal naar jouw bedrijf kwam, vertelt Luc Verschuren, Hosted Voice over IP implementatie specialist bij hallo, ‘Je bepaalt tot in het kleinste detail wat er met een telefoonnummer gebeurt als je wordt gebeld. Je kiest openingstijden, een persoonlijke voice mail, het opnemen en terugluisteren van gesprekken voor trainingsdoeleinden etc. Op die manier wordt hosted VoIP een prima managementtool binnen je organisatie. Ook omdat je direct inzicht hebt in alle belkosten.

Wie belt waar naartoe en hoe lang? Waarom belt die medewerker zo vaak naar het buitenland? En die andere collega juist zoveel naar servicenummers?’ De mogelijkheden zijn eindeloos. Moraal van het verhaal: VoIP is maatwerk pur sang, verlaagt kosten en verhoogt bedrijfsbrede effectiviteit.

Mobiel blijft privé

Niets vervelender dan die dwingende klant die óók tijdens je vakantie naar je mobiele nummer blijft bellen. Met Zakelijk Mobiel is dat verleden tijd. Jij bepaalt wie je 06-nummer krijgt. En vooral wie niet. ‘Je beheert alles eenvoudig via je eigen platform. Je krimpt eenvoudig in en breidt net zo eenvoudig weer uit, omdat je per medewerker een contract afsluit. Wanneer iemand (tijdelijk) uit dienst gaat dalen je kosten direct evenredig mee. Bij VoIP heeft elke medewerker een eigen extensie, wat zoveel wil zeggen als een driecijferig telefoonnummer waarop hij of zij te bereiken is.

Werkt iemand bijvoorbeeld thuis, dan schakelt de medewerker de vaste lijn op kantoor eenvoudig door naar zijn of haar mobiel. Zonder dat de beller dit weet. Aangenaam. Ook voor de collega’s op kantoor die geen last meer hebben van rinkelende telefoons die niet opgenomen worden, omdat de betreffende collega die dag vanuit een andere locatie werkt. VoIP is onmisbaar binnen Het Nieuwe Werken-fenomeen. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Een interessant verhaal trouwens, waar we je graag meer over vertellen. Bel ons. Dan praten we je bij. En dat is een belofte.