Verhuis je met je bedrijf? Denk dan goed na voor je al jouw hardware loskoppelt! Zo voorkom je veel tijd en irritatie. We leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. 

Je wilt verhuizen naar de andere kant van de straat, stad of misschien wel naar de andere kant van Nederland. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Dit betekent dat al jouw kantoorspullen ook mee moeten verhuizen, denk bijvoorbeeld aan alle computers, kabels en hardware. In veel kleine bedrijven is het vaak de (mede)eigenaar die hier verantwoordelijk is, zonder bijkomstigheid van een technisch specialist.

Maak foto’s

Het verhuisproces start met een grondige inventarisatie van je huidige telefonie- en internetdiensten, hun functies, verbindingen en stroombronnen. We raden aan om van elk apparaat duidelijke foto’s te maken van hoe het is aangesloten. Ook label je elke telefoon met de naam van de gebruiker en/of de locatie.

Ongebruikte servers

Een verhuizing is het uitgelezen moment om je serverruimte eens op te schonen en je servers te updaten. Hierdoor wordt de server weer sneller, wat resulteert in efficiënter werken. Je kunt natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik maken om over te stappen van je telefooncentrale naar hosted telefonie, zoals hallo, Hosted VoIP.

Vergeet je internet niet

Je wilt zekerheid dat op de dag van je verhuizing, het internet op de nieuwe locatie goed werkt. Vergeet daarom niet om op tijd je verhuizing door te geven aan je internetprovider. Hier zit namelijk vaak een levertijd van een aantal weken aan vast! Wanneer de connectiviteit is getest en je netwerk is ingesteld, kun je alles gaan verhuizen zodat je medewerkers meteen aan de slag kunnen op hun nieuwe werkplek.

Cloud telefoondienst

In contact blijven met je klanten tijdens een verhuizing is geen probleem, als gebruik maakt van Hosted VoIP. Met cloud telefonie kun je jouw telefoontjes uit laten komen naar elk soort IP-extensie: op een computer, desktelefoon of mobiele applicatie. Zo ben je geen moment onbereikbaar. Na de verhuizing sluit je de telefoons zo weer aan.

Verhuizen naar andere regio

Verhuis je in hetzelfde geografische gebied, dan kun je jouw telefoonnummer waarmee je bekend staat voor je klanten behouden. Verhuis je naar een andere regio? Vraag dan ook een nieuw telefoonnummer aan met een regionaal netnummer. Met Hosted VoIP kun je jouw oude nummer ook laten uitkomen op jouw nieuwe nummer.

Maak een back-up

Als je besluit je telefooncentrale mee te nemen, maak dan een back-up van de voicemails, berichten of opnames. Wanneer de verhuizing is voldaan, laat al je werknemers dan hun telefoon testen, direct nadat zij opnieuw verbonden zijn. Het zou helpen om een korte e-mail te sturen met daarin de instructie op wat zij het best kunnen testen. Als er problemen zijn gevonden, kun je het direct identificeren en oplossen.

Communiceer over je verhuizing

Ben je gewisseld van telefoonnummer of heb je nieuwe telefoonnummers toegevoegd? Zorg dan dat je alles updatet waar dit bekend is. Zoals op je website, social media, e-mailhandtekeningen, visitekaartjes en betaalde advertenties.

Controleer hier je internet mogelijkheden.

Wil je advies?

Vragen over verhuizen of wil je een internetverbinding aanvragen voor je nieuwe locatie? Neem contact met ons op via 088 – 25 50 100.