Denk eens terug aan het langste telefoongesprek wat je ooit hebt gevoerd. Niet bepaald een fijne herinnering toch? Je arm die langzaam gevoelloos werd, evenals je oor… Als je er nog geen hebt, is een headset een hele fijne oplossing voor deze problemen. Zeker voor medewerkers die een groot deel van hun dagen doorbrengen aan de telefoon.

Headset kopen: de keuze is reuze

Net als zakelijke VoIP-telefoons kunnen headsets zo eenvoudig of hightech zijn als je zelf wilt. Er is altijd wel een headset te vinden die aan al je wensen voldoet. We noemen graag een aantal functies die je in je overweging mee kunt nemen wanneer je een headset kopen gaat.

Goede geluidskwaliteit

Ga je een headset kopen? De kwaliteit van het geluid kan per headset verschillen. Kies je voor HD-geluidskwaliteit dan verbetert dit je interacties met prospects en klanten omdat je geen gedempte of onduidelijke audio meer hoeft te ontcijferen. De headsets die tegenwoordig geproduceerd worden hebben een prima geluidskwaliteit.

Ruisonderdrukking mogelijkheden

Sommige headsets hebben de mogelijkheid om ruis te onderdrukken. Een headset die externe ruis vermindert of zelfs helemaal verwijdert kan zelfs de klanttevredenheid helpen verbeteren. Medewerkers kunnen zich namelijk beter concentreren op de stem van de beller en hoeven niet vaak om herhaling te vragen.

Comfortabele pasvorm

Natuurlijk is comfort belangrijk als je een headset kopen gaat. Sommige medewerkers dragen de headset gedurende de hele dag. Houd hier rekening mee als je headsets bestelt voor je onderneming. Wat vinden je medewerkers prettig? Een headset die één oor bedekt of twee oren bedekt? Ook hierin heb je keuze als je een headset gaat aanschaffen.

Betrouwbaarheid

Het is essentieel dat een headset een volledige oproep verzendt zonder haperingen, statische of achterblijvende oproepen. De headset moet betrouwbaar zijn. Houd hier rekening mee als je een headset kopen gaat.

Bereik

Afhankelijk van hoe flexibel je wilt dat je medewerkers zijn kun je kiezen uit draadloze headsets. Hierdoor wordt het voor je medewerkers makkelijker om even een kop koffie of een document uit een andere ruimte te pakken zonder de klant in de wacht te zetten.

Compatibiliteit

Tot slot nog een belangrijk punt, ga je een headset kopen compatibel is met je apparaten? Het kan heel handig zijn als je de headset voor zowel je computer als voor je telefoon kunt gebruiken.

Maak je gebruik van Hosted VoIP van hallo? Kijk dan eens tussen onze headsets. Wij bieden verschillende soorten aan. Heb je vragen? Bel ons gerust. Je kunt ons bereiken via 088-2550100.

Interessante links

7 misvattingen over VoIP.
Deze 4 dingen heb je nodig voor VoIP telefonie.
Efficienter werken? Het kan met Hosted VoIP.
De 9 voordelen van Hosted VoIP.
Wat kan ik met Hosted VoIP?