Natuurlijk. Je hebt wel wat anders aan je hoofd in deze laatste maand van het jaar. Toch is het wél belangrijk om, ondanks de drukte, even stil te staan bij de bereikbaarheid tijdens de bijzondere dagen die voor de deur staan.

Bereikbaar of niet?

Stel jezelf in basis de vraag of je überhaupt bereikbaar wilt zijn tijdens kerst en oudjaar. En als het antwoord op deze vraag ja is, geldt dat dan voor alle afdelingen? Of alleen voor service bijvoorbeeld? En als je niet bereikbaar wilt zijn, wil je dan wel dat bellers alsnog een voicemail kunnen achterlaten? En als ze dat dan kunnen, belt er dan iemand binnen een bepaalde termijn terug? Hoe dan ook, niets doen of inregelen is geen optie. Gelukkig is het geen hele grote of ingewikkelde klus om je bereikbaarheid ook tijdens de sfeervolste dagen van dit jaar goed te regelen.

Doe het nu!

Telefooncentrale ingesteld, dat klinkt misschien wat dwingend, maar dat komt omdat wij in onze dagelijkse praktijk ervaren hoeveel stress het kan geven als er op het laatste moment nog van alles geregeld moet worden. En dan lopen de zaken natuurlijk ook altijd net even anders als verwacht.

Geniet!

En voor we al te zakelijk overkomen zo net voor kerst: we wensen je hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Laten we vol energie op 2017 afstormen. Vuurwerk. Champagne. Oliebollen en vooral samen met je naasten zijn.Wij zien het wel gebeuren. Jij ook? Vergeet dus niet: telefooncentrale ingesteld is belangrijk.

Handige Links:

Roaming EU landen per provider
VoIP integreren in je onderneming
5 voordelen van een VoIP CRM integratie