Elke organisatie heeft er wel eens mee te maken. Klanten die de facturen niet betalen, oftewel wanbetalers. Ook bij ons komt dit wel eens voor. Erg vervelend, voor de klant en voor jou. Je wilt er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat dit leidt tot het niet meer verlenen van jouw diensten. Maar wanneer de betreffende klant niet reageert op e-mails en de telefoon niet opneemt, wordt dit wel erg lastig.

Toch zijn hier handige maatregelen voor als je gebruik maakt van Hosted VoIP. Gegarandeerd dat de klant dan wél je telefoontjes zal opnemen!

Maatregel 1: wijzig je telefoonnummer

Bel niet met het nummer waarmee je altijd belt, maar met een totaal ander nummer! Als de wanbetalers het nummer waarmee jij belt niet herkent, weten ze niet dat jij het bent en zullen ze eerder geneigd zijn de telefoon op te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een telefoonnummer dat begint met een lokaal netnummer. Dit kun je instellen in het hallo, portal op de pagina ‘Configuratie’.

Maatregel 2: Anoniem uitbellen

Ook met Hosted VoIP kun je anoniem bellen. Elke VoIP provider heeft hier eigen sneltoetsen voor. Bij hallo, bel je anoniem door #31# voor het te bellen telefoonnummer in te toetsen. Altijd anoniem bellen kan ook, dit kun je instellen in het portal.

Voordelen Hosted VoIP

Het uitbellen via een ander nummer is één van de grote voordelen van Hosted VoIP. Het is ook één van de nieuwe mogelijkheden die je met Hosted VoIP hebt, in tegenstelling tot de traditionele telefooncentrale. Natuurlijk blijven alle telefooncentrale functies die je gewend was zoals een keuzemenuopeningstijden instellen en wachtmuziek ook nog gewoon beschikbaar.

Andere voordelen van Hosted VoIP:

  • Je mist geen gesprek door de uitstekende bereikbaarheid
  • Gemakkelijk extra toestellen bestellen of opzeggen
  • Geen dure aanschaf- en onderhoudskosten telefooncentrale
  • Maandelijks opzegbaar

Meer informatie over deze telefonie-tip? Bel ons via 088 – 25 50 100 of stuur een e-mail.

Interessante Links

5 Redenen om een office 365 back-up te maken.
Office 365 Back-up: 7 Dingen die je moet weten.
WINMAG Pro: Internet backup MKB proof.