Sip Trunks? Even terug naar de kern. Wat is dat ook alweer: een SIP Trunk? Eigenlijk is het niet meer dan een softwarematige telefoonlijn. Het gesprek wordt opgezet via internet. Groot voordeel is de hoge mate van flexibiliteit, in bijvoorbeeld het aantal lijnen dat je voor je onderneming in kan stellen. En dat is nog maar het bekende topje van de ijsberg.

De praktijk

‘Wat we nu vaak zien is dat een onderneming een telefooncentrale met bijbehorende toestellen heeft. Vaak is de apparatuur verouderd en voldoet deze niet meer aan de eisen die vooruitstrevende bedrijven binnen het MKB vandaag de dag aan telefonie stellen. Er zijn geen ontwikkelingen meer rondom het oude ISDN-netwerk, omdat het langzaamaan verdwijnt’, vertelt John Splinter, binnen hallo, verantwoordelijk voor het ordermanagement.

 

Is er iemand thuis?

Het Nieuwe Werken is allang niet meer nieuw en neemt nog altijd in omvang toe. In praktijk betekent het vaak dat er ongebruikte toestellen op ongebruikte bureaus in te grote kantoren staan, terwijl de medewerker in kwestie thuis belt met zijn of haar mobiele telefoon. Een onwenselijke situatie. Achterhaald. Ouderwets. En vaak duurder dan nodig, door een lopend ISDN-abonnement.

Telefonie anno nu

Implementatietrajecten zijn kinderspel. De gebruiker merkt er nagenoeg niets van. Als de SIP Trunks zijn geïnstalleerd bellen vestigingen onderling gratis. Wereldwijd. Lijnen die bezet zijn, behoren definitief tot de verleden tijd. ‘We krijgen van onze klanten terug dat ze de overstap naar een nieuwe manier van telefoneren als een drempel ervaren. Als we ze uitleggen dat dit op geen enkele manier ingewikkeld, nadelig of onverstandig voor ze is, zijn ze gauw om. Zeker als de maand na installatie blijkt dat de nieuw gekozen cloudoplossing resulteert in lager maandkosten en goedkopere gespreksminuten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wegvallende afschrijving- en vervangingskosten’, besluit Splinter.

Interessante links

Deze 4 dingen heb je nodig voor VoIP telefonie.
5 tekenen dat je zakelijke telefonie niet meer voldoet.
Een telefoonnoodplan in zes simpele stappen!