Je kunt je organisatie nog zo goed inrichten, als mensen niet oprecht met elkaar willen samenwerken dan wordt het niets. Nu niet en nooit niet. Zelfs niet met de duurste ICT-oplossingen. Goed nieuws: relatief simpele, gratis tools kunnen helpen om samenwerking met collega’s makkelijker te maken.

Chat does it

Wat wij bij ons dagelijks op de werkvloer zien is dat collega’s het storend vinden als degene die ze proberen te bellen met regelmaat telefonisch in gesprek is. Het geeft frustratie en het kost tijd. Het is daarom niet gek dat de mogelijkheid van chatten met Teams binnen afzienbare tijd enorm populair is geworden binnen het bedrijfsleven. In ons voorbeeld kun je die collega immers best even een klein chatberichtje sturen. Grote kans dat het, zelfs al tijdens het telefoongesprek dat die collega aan het voeren is, beantwoord wordt.

Korte lijnen, meer resultaat

Waar vroeger mail werd gebruikt, is chat via Teams nu de oplossing om snel en efficiënt met elkaar te communiceren. Mail is in verhouding tot chat log en traag geworden. Chat stimuleert mensen om zonder onnodige prietpraat even snel een vraag te stellen. Bij voorkeur in een kort geformuleerde zin. Effectief gebruik van de chatfunctie binnen Microsoft Teams vermindert de leegloop binnen een onderneming aanzienlijk. En wat te denken van documenten die eenvoudig kunnen worden gedeeld, groepschats die kunnen worden gevoerd en natuurlijk het videobellen dat meer en meer populair is.
Op een laagdrempelige manier contact met elkaar kunnen leggen komt de onderlinge samenwerking ten goede. En, zoals we aan het begin al concludeerden, dat is de basis voor succes.

Bekijk één van de mogelijkheden vanTeams in onderstaande film.

https://youtu.be/ZU8Ho-8n2eU

 

Thuiswerken: hoe verhoog je de productiviteit van je medewerkers?
bellen met Microsoft Teams
hallo, in top 10 grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland

Interessante links

Efficiënter werken? Het kan met Hosted VoIP!
Breng je bereikbaarheid naar het hoogste niveau met vast mobiel integratie.
Wat is voicemail naar email functie?
Deze 4 dingen heb je nodig voor VoIP telefonie.