Kijk jij altijd kritisch naar de mails die jij ontvangt? Is de afzender echt? Of wil de afzender jou doen laten denken dat de mail echt is? Hackers willen dat jij mails opent en dat je op links gaat klikken. Zo kunnen zij je gegevens stelen.

Onlangs ontvingen medewerkers van hallo, zelf verschillende phishingmails. De mails waren gelukkig onderdeel van een interne phishingtest. Uit de resultaten bleek dat ontzettend veel collega’s aan de bel trokken door hun vermoeden te delen met onze Security Officer. Ook lieten veel collega’s de mail links liggen en er waren er maar een paar die wel hadden geklikt…

De mensen die wel hadden geklikt, ontvingen voornamelijk spear phisingmail. Bij dit soort phising ontvang je een mail van iemand die jij kent zoals je naaste collega, manager of baas.

Webinar

Om jou als ondernemer bewust te maken van het gevaar van phising organiseren we op 17 december 14.00 uur hier een webinar over. We duiken verder in de wereld van online data toegang, en bespreken ‘phishing’. De phishing manieren worden steeds gehaaider, en diverser. Hoe kan je je eigen organisatie hiervan bewust maken? Wat is de impact van een phishing actie én wat kan je er tegen doen?

Haal jij de phishingmails er zo uit? Doe de quiz

Wist jij waar je op moest letten? Als je ze niet allemaal goed had, dan is het slim om even naar dit overzicht te kijken. Hierin hebben de meest gebruikte punten voor je opgesomd.

Meer weten?