17 oktober 2017 – Carerix, leverancier van recruitment oplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteert naar de beste match, is een samenwerking aangegaan met hallo, specialist in hosted VOIP, internet, mobiel en cloud. Dankzij het partnership is het mogelijk om de hosted VOIP telefonie van hallo, te integreren met Carerix. Dit zorgt ervoor dat de juiste gegevens van een kandidaat of opdrachtgever worden opgeroepen op het moment dat een cliënt belt. Ook rechtstreeks bellen is mogelijk door te klikken op het telefoonnummer dat binnen de Carerix-omgeving wordt gepresenteerd. Naast de functionele voordelen levert het ook een flinke kostenbesparing in op in telefoniekosten.

Vraag vanuit de markt
“Wij waren pionier op het vlak van telefonie uit de cloud”, aldus Toine van den Boomen, medewerker van hallo,. “Op dit moment zijn bijna driekwart van alle bedrijven overgestapt op VOIP telefonie en naar verwachting maakt het overige deel de switch in de komende drie à vier jaar. Wij leveren onze oplossing aan allerlei soorten branches, waaronder de recruitmentsector. De belangrijkste aanleiding voor het partnership met Carerix is een vraag vanuit de markt. Een klant die zowel met hallo, als met Carerix werkte kwam bij ons met het verzoek of het mogelijk was om beide oplossingen te integreren.

Integratie zonder hoge investeringen
Inmiddels is de integratie tussen hallo, en Carerix een feit. Het is een ‘plug-and-play’ oplossing en vereist geen complexe maatwerktrajecten en kostbare investeringen. Ook eventuele upgrades van een van beide oplossingen worden automatisch doorgevoerd. Belangrijke pluspunten zijn volgens Van den Boomen verkorting van de gespreksduur en klantherkenning voor hogere candidate experience.

“Bij uitgaand bellen kan de recruiter een kandidaat snel en efficiënt bellen door op het telefoontje te klikken in het Carerix systeem. Wanneer iemand belt herkent hallo, de beller al voordat de telefoon wordt opgenomen wanneer deze in het systeem is geregistreerd en presenteert vervolgens meteen de juiste naam. En last but not least, is er ook volledige integratie met mobiele telefonie, wat aansluit op de mobile first gedachte van Carerix.”

Innovatie is belangrijke kracht
Carerix CEO Reinald Snik ziet innovatie als een belangrijke kracht van hallo,: “De use case voor Carerix is dat de integratie met hun hosted VOIP oplossing onze klanten helpt om bij inkomende telefoongesprekken direct te zien wie er belt om vervolgens binnen Carerix meteen naar die kandidaat of contactpersoon te gaan. Dit zorgt voor meer gemak en een verhoging van de candidate en customer experience omdat recruiters direct alle relevante informatie bij de hand hebben om het gesprek in te gaan. Uitgaande telefoongesprekken kan middels één belbutton in de Carerix applicatie. Bovendien kan hallo, onze klanten begeleiden die de overstap willen maken naar VOIP-telefonie of willen besparen op hun huidige telefoonkosten.”

Over Carerix
Carerix is leverancier van recruitment oplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteren om te komen tot de beste match. De oplossingen worden in de vorm van een SaaS-model gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2003 en telt op dit moment meer dan 70 medewerkers en meer dan 650 klanten waaronder (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gas, finance en service-industrie. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners. Naast de hoofdvestiging op de nieuwe locatie Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport, heeft Carerix ook een ontwikkel-locatie in Kiev. Voor meer informatie: www.carerix.com.

Over hallo,
“Wij zijn hallo, de ICT partner voor alle ondernemers en MKB bedrijven in Nederland. Wij zorgen dat je altijd en overal kunt werken en altijd bereikbaar bent. Met slimme online werkplekken, flexibele telefonie, zakelijk internet en cloud oplossingen die voor jou werken en niet andersom.”