Maken jullie gebruik van Skype voor Bedrijven? Dan kan het zijn dat je al iets hebt gehoord over het betere en slimmere broertje Microsoft Teams. Alles wat je met Skype voor Bedrijven kunt doen, kun je ook en vaak zelfs beter doen in Teams. Ook goed om te weten; vanaf juli 2021 stopt Skype voor Bedrijven. In dit artikel leggen we je uit waarom, wanneer en hoe je kunt overstappen naar Teams.

Waarom overstappen naar Microsoft Teams?

Microsoft Teams breidt de mogelijkheden van Skype voor bedrijven uit zodat je nu kunt chatten, vergaderen, bellen, samenwerken, app-integratie en het opslaan van bestanden binnen één interface. Microsoft Teams is dé centrale hub als het gaat om samenwerken.

Microsoft breidt de mogelijkheden van Teams voortdurend uit zodat je op steeds meer nieuwe manieren kunt communiceren en samenwerken. Ook organisatorische en geografische barrières worden doorbroken en efficiëntie in proces- en besluitvorming worden gestimuleerd.

Alles wat je kunt doen met Skype voor Bedrijven kun je ook doen met Teams en vaak zelfs beter. Dat betekent dat Skype voor Bedrijven overbodig aan het worden is. Dit is voor Microsoft ook de reden om vanaf juli 2021 te stoppen met het aanbieden en ondersteunen van Skype voor Bedrijven.

Wanneer moet mijn organisatie overstappen naar Teams?

Skype voor Bedrijven Online stopt op 31 juli 2021. Op dat moment zal het niet langer meer toegankelijk zijn en stopt de ondersteuning. Hoewel de Skype voor Bedrijven-service volledig functioneel zal zijn tot die datum, moedigen we klanten aan om vandaag aan hun upgradereis te beginnen. Gebruikers hebben wat tijd nodig om de functionaliteiten van Teams optimaal onder de knie te krijgen.

Kunnen we Skype voor Bedrijven blijven gebruiken terwijl we onze upgrade naar Teams voorbereiden en uitvoeren?

Ja, dat is mogelijk! Microsoft biedt verschillende opties voor het samen uitvoeren van Skype voor Bedrijven Online en Teams. Met een modus waarbij de twee systemen naast elkaar kunnen werken, kunnen je gebruikers vertrouwd raken met Teams en tegelijkertijd de upgrade naar Teams Only versnellen.

Hoe helpt hallo, klanten met hun upgrade naar Teams?

Wij streven ernaar om de overgang van Skype voor Bedrijven naar Teams soepel en vlot te laten verlopen. Met een aantal richtlijnen die speciaal hiervoor zijn ontworpen, helpen we jou en je onderneming met de planning en het uitvoeren van deze upgrade. De richtlijnen zijn ontworpen voor elke fase in de upgradereis, of je nu net aan de slag bent met planning, Teams al naast Skype voor Bedrijven uitvoert of klaar bent om over te stappen naar Teams.


hallo, bellen met Microsoft Teams

hallo, teamplayer! Kan jij al bellen met Teams?

Je bent met één telefoonnummer bereikbaar, op laptop, mobiele telefoons en vaste toestellen. En met één klik bel je naar vaste en mobiele nummers.

Een afspraak plan je direct in je geïntegreerde agenda en je kunt snel overleggen via de chat.

  • Microsoft 365 Basic
  • Video conferencing & chat
  • Voer externe gesprekken vanuit Teams
  • Online samenwerken


Waarom heb ik begeleiding nodig voor een upgrade? Kan ik Skype voor Bedrijven niet gewoon verwijderen/ontmantelen?

Upgraden van Skype voor Bedrijven naar Teams is meer dan een technische migratie. Het is een verandering in de manier waarop gebruikers communiceren en samenwerken, en zoals je waarschijnlijk wel weet is verandering niet altijd eenvoudig. Je wilt als organisatie dat de upgrade zowel op technisch gebied als op het gebied van gebruikerservaring prettig wordt ervaren.

Waar begin ik met het mijn upgrade naar Teams?

Laat ons weten dat je wilt overstappen naar Teams en wij gaan samen kijken hoe we dit op een eenvoudige manier kunnen realiseren.

Meer weten?