Natuurlijk is er niets mis mee als je niet direct met de iedere trend meegaat. Vaak brengt dat immers risico’s met zich mee. Soms is het daarom goedkoper om alles gewoon te laten draaien en later in te stappen dan anderen. Toch is dat op dit moment geen excuus meer om geen Hosted VoIP aan te schaffen. De mogelijkheden worden namelijk steeds uitgebreider en de technologie steeds veiliger. Hierdoor beschouwen veel mensen zakelijke telefonie via het internet zelfs al als de norm!

Inmiddels zijn miljoenen bedrijven over de hele wereld al overgestapt naar Hosted VoIP en het worden er iedere dag meer. Er is een grote kans dat jouw onderneming al Software-as-a-Service (SaaS) gebruikt voor andere bedrijfsprocessen zoals het delen van bestanden en het bijhouden van betalingen en facturen. Wat houdt je dan tegen om je telefonie aan een Hosted VoIP-provider toe te vertrouwen?

Overstappen? Waarom zou ik?

Van telefonieprovider overstappen is vaak geen leuke klus. Logisch dus dat je je tijd en energie liever aan zaken die voor jou als ondernemer ook belangrijk zijn. Hierdoor wordt er pas vaak naar alternatieven voor de telefonieoplossing gekeken als er echt iets mis is met het huidige telefoniesysteem. Overstappen op een goed werkende telefonie oplossing kan wel degelijk van toegevoegde waarde zijn voor een onderneming. Een aantal voordelen op een rij:

  • Het is flexibel: door softphones zoals Linphone te gebruiken zijn je werknemers of collega’s altijd en overal bereikbaar.
  • Het zorgt voor een betere samenwerking: neem je VoIP af bij een provider, dan kun je vaak gratis gebruik maken van apps waarmee je met je team kunt chatten, videobellen en overleggen. Bijvoorbeeld met Unified Communications van hallo,
  • Je krijgt beschikking over Smart Data: door te bellen via het internet kun je op veel nieuwe manieren het overzicht over je data behouden. Zo biedt hallo, bijvoorbeeld een click-to-call knop waarmee je eenvoudig vanuit je internetbrowser kunt bellen.
  • Je werkt efficiënter: gebruik je al cloudplatforms als Perfectview CRMZendesk of Salesforce? Hosted VoIP maakt het vaak mogelijk om geautomatiseerde processen te integreren, waarmee je team tijd bespaart.

Je huidige telefoonsysteem werkt misschien nog, maar dat betekent niet dat het geen voordelen heeft om in te zetten als methode voor betere samenwerking en efficiëntie.

Gebrek aan controle

Een andere reden die bedrijven noemen om niet over te stappen naar een moderne telefooncentrale is de angst voor een gebrek aan controle. “Wat gebeurt er als ik nieuwe werknemers aanneem of naar een ander kantoor verhuis?” of “Wat gebeurt er als er iets vastloopt en ik het probleem niet zelf kan oplossen?”, “Zijn er geen verborgen kosten?”. Begrijpelijk dat deze vragen zich voordoen. Neem de volgende punten daarom in overweging als je wilt overstappen op Hosted VoIP:

1. Schaalbaarheid

Kies je voor Hosted VoIP dan kies je voor de meest schaalbare telefonieoplossing van dit moment. Je bent niet meer beperkt tot een gelimiteerd aantal telefoonlijnen. Met Hosted VoIP kun je gebruikers naar hartenlust verwijderen of toevoegen. Dus zit jouw bedrijf in een groeispurt, dan groeit Hosted VoIP moeiteloos met jou mee. Wij vinden schaalbaarheid erg belangrijk, daarom werken we bij hallo, met maandelijks opzegbare telefonie contracten.

2. Locatie onafhankelijk

Een ander groot voordeel van Hosted VoIP is dat een verhuizing of een uitbreiding van kantoorpand geen probleem is. Je kunt zelf bepalen of je een regionale uitstraling wilt door het netnummer dat je gebruikt. Wil je een landelijk imago, dan kun je kiezen voor een 085 of 088 nummer. Onderneem je ook over de grens? Denk dan eens aan een Internationaal telefoonnummer, bijvoorbeeld een DuitsEngelsBelgischFrans of Amerikaans telefoonnummer. Naast locatieonafhankelijk ben je met Hosted VoIP ook toestel onafhankelijk. Je kunt namelijk kiezen voor een VoIP toestel, ook kunt bellen met een app of browser wordt thuiswerken ook makkelijker gemaakt. Je kunt zelf bepalen waar en waarmee je communiceert. Dus ook als je regelmatig in het buitenland bent.

3. Betrouwbaarheid

Voor veel ondernemingen is betrouwbaarheid een pijnpunt. Een eigen, toegankelijke fysieke telefooncentrale inruilen voor een telefooncentrale in de cloud kan een grote stap zijn. Een goed gevoel bij je provider is daarom van groot belang. Doe daarom altijd van tevoren onderzoek als je een provider uitkiest:

  • Lees de reviews
  • Vraag naar klantbeoordelingen
  • Vraag naar de procedures in het geval van een storing
  • Heeft de provider een storing pagina? Hoe ziet deze eruit?
  • Vraag de provider naar de architectuur van het platform

Veel klanten vinden juist meer betrouwbaarheid in Hosted VoIP dan in hun oude, traditionele telefooncentrale. Dit komt vooral omdat wij extra routers, servers en internetverbindingen gebruiken. Je telefooncentrale staat met Hosted VoIP niet fysiek in je kantoor, maar in een goed beveiligd datacenter in Nederland. Zelfs als jouw netwerk eruit zou liggen, is hallo, nog steeds in staat om inkomende oproepen door te verbinden naar bijvoorbeeld je voicemail. Daarnaast kun je inloggen in het hallo, Portal, van waaruit je oproepen naar mobiele telefoons of noodlijnen kunt doorverbinden. Is er iets aan de hand of wil je een functie toevoegen? Dan kun je ons Support team altijd bereiken. Zo is Hosted VoIP uiteindelijk juist flexibeler en veiliger dan een oude telefooncentrale

4. Prijs

Het grootste probleempunt wat de prijs betreft, is doorgaans de maandelijkse rekening die bij Hosted VoIP om de hoek komt kijken. Het lijkt immers wat contra-intuïtief om voor maandelijkse kosten te kiezen in plaats van voor één eenmalige aankoop van telefonieapparatuur, zeker wanneer je je IT-budget in de gaten moet houden. Het is hier echter van belang om de totale “eigendomskosten” in gedachten te houden. Het kost tijd en geld om een telefooncentrale te onderhouden. Wanneer de apparatuur door zijn levensduur heen moet je zelf voor vervanging zorgen. Bovendien is het vaak een lastig karwei om nieuwe functies toe te voegen, zoals chats en videobellen. Met Hosted VoIP zit dit er standaard bij in.

Er zijn altijd redenen om niet over te stappen naar Hosted VoIP, maar ook heel veel om dit juist wel te doen. Vraag eens een test account aan en ervaar de mogelijkheden voor jouw team.

Meer weten?

Wil je weten of Hosted VoIP ook voor jouw onderneming kan werken? Of wil je gelijk overstappen? Gewoon even bellen. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Klik hier om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.