Word je ook zo vaak gebeld door bedrijven die bellen met een onbekend nummer, die vervelende telefoontjes? Dat vind je vast net zo vervelend als wij. Waarom zou je die niet meteen laten doorschakelen naar je voicemailbox? Callcenters nemen vaak niet de moeite om je voicemail in te spreken dus je hebt meteen het kaf van het koren gescheiden. Nemen ze wel de moeite, dan kun je op een tijdstip dat het jou uitkomt zelf de afweging maken of de vraag of het aanbod interessant is.

Deze service heet Location Based Routing en is één van de standaard opties wanneer je bij ons Hosted VoIP afneemt. Naast het doorschakelen van onbekende nummers, kun je ook telefoontjes automatisch laten doorschakelen op basis van:

  • Netnummer
  • Postcode
  • Afzendernummer
  • Gebeld nummer

Je kiest voor doorschakeling op basis van netnummer wanneer je meerdere locaties hebt met één landelijk telefoonnummer. Stel dat je een bakkerij hebt in Amsterdam en Utrecht. Je laat dan je bellers met netnummer 020 uitkomen bij de bakkerij in Amsterdam en 030 in Utrecht. Doorschakelen op basis van postcode kan ook. Onze geavanceerde telefooncentrale ziet vanuit welk postcodegebied gebeld wordt en levert de beller af op de juiste vestiging.

Bij Hosted VoIP kun je zelf de telefoonnummers instellen waar naartoe doorgeschakeld moeten worden. Dit is doorschakeling op afzendernummer. De oplossingen die wij inmiddels hebben opgeleverd zijn oneindig. Denk aan een installatie bedrijf met klanten welke een service contract hebben, deze klanten laat je met voorrang binnenkomen op de service afdeling. Of een groot zakelijke klant laat je rechtstreeks binnenkomen bij het accountteam en deze krijgt niet het standaard keuze menu.

Andere handige standaard opties van Hosted VoIP:

  • wachtrij: uitstekend geschikt voor organisaties die met piekdrukte te maken hebben. Zoals huisartsen en tandartsen op tijden waarop mensen vaak afspraken maken, en scholen voor schooltijd wanneer kinderen ziek worden gemeld.
  • Je openingstijden stel je zelf in en jij bepaalt wat er gebeurt met de telefoontjes als ze buiten de openingstijden bellen. Dit doe je door samen met de supportafdeling van hallo, een belplan op te stellen.
  • Ben je niet op kantoor maar onderweg? Dan kun je de telefoontjes laten uitkomen op je mobiel.
  • Voicemailberichten kun je als geluidsbestand in je mailbox uit laten komen.