We werken nu allemaal massaal thuis. Niet alleen je support- en klantcontactafdeling maar ook (bijna) al je klanten. Voor veel mensen geldt; je moet je werk combineren met je thuissituatie. Het is al druk genoeg en daarom is gemak een must! Houd contact met je klanten op een voor hun laagdrempelige manier en gebruik Whatsapp voor Bedrijven.

Met WhatsApp voor Bedrijven gebruik je de meest gebruikte particuliere chatdienst voor je organisatie. De zakelijke versie heeft veel meer voordelen ten opzichte van de particuliere app. Hieronder leggen we de voordelen uit.

WhatsApp voor Bedrijven: de perfecte aanvulling op telefonie

Neem je al zakelijke telefonie bij ons af? Dan weet je dat je bereikbaarheid ontzettend belangrijk is. Je hebt gemerkt dat in de afgelopen jaren de manier waarop klanten contact met je opnemen anders is geworden. Telefonie blijft, maar voor een korte vraag wordt al snel een chatbericht gebruikt. Dit kan via de chat op je website of via de mobiele telefoon. Het laatstgenoemde is ideaal voor bedrijven! Waarom? Je klant heeft zijn of haar (zakelijke) mobiele telefoon altijd op zak!

Chat met je zakelijke telefoonnummer

Je kunt met WhatsApp voor Bedrijven gebruik maken van je zakelijke telefoonnummer. Dit in tegenstelling tot WhatsApp voor particulieren waarbij je alleen je persoonlijke 06-nummer kunt gebruiken. Met WhatsApp voor bedrijven kun je zenden vanaf je 085-nummer (helaas werkt het nog niet met een 088-nummer). Zo hoef je maar één telefoonnummer met je klanten te communiceren wat het voor hen weer overzichtelijk maakt. Een nummer waarop je telefonisch bereikbaar bent maar ook via het kanaal wat je klanten waarschijnlijk al dagelijks gebruiken.

Een laagdrempelig én toegankelijk oplossing om je klantcontact te bevorderen.

Beheer WhatsApp chats via je browser

Geen gedoe meer met chatberichten versturen via je mobiele telefoon. Vooral wanneer er veel berichten binnenkomen is dit lastig. Je bent het overzicht al snel kwijt op een klein scherm. Het is nu ook mogelijk om alle chats te beheren in je browser en app op je computer! Handig, want je hebt in een overzicht al je inkomende berichten. Wat ook erg fijn is aan deze functie is dat je kunt chatten door gebruik te maken van je toetsenbord.

Goed om te weten: Je kunt zowel via de browser als op een mobiele telefoon chatten. Dit kan zelfs tegelijkertijd! Dit kan uitkomst bieden wanneer je tussendoor even weg moet.

Communiceer met je klanten wanneer het jou het beste uitkomt

Is je organisatie actief in bijvoorbeeld de autobranche en zijn je collega’s aan het werk in de werkplaats of een loods? Dan kunnen je collega’s niet altijd de telefoon opnemen. In dat geval biedt WhatsApp voor Bedrijven uitkomst. Wanneer het uitkomt, kunnen zij de vragen beantwoorden.

Eenvoudig via WhatsApp afbeeldingen en/of filmpjes met elkaar delen

In sommige gevallen is het voor klanten lastig om aan te geven wat het probleem is. Een foto is eenvoudig gemaakt met WhatsApp en zegt vaak meer dan woorden. Andersom kan dit natuurlijk ook! Jij kunt ook foto’s of video’s versturen naar je klant ter verduidelijking. Of wat dacht je van je klanten persoonlijk inspireren met de nieuwste kledingcollectie uit je winkel?

Tritel - WhatsApp for Business Automatisch Antwoorden

Automatische berichten instellen bij afwezigheid

Stel een afwezigheidsbericht in wanneer je je klanten niet kunt beantwoorden. Zo weten je klanten wanneer ze een bericht kunnen verwachten. Je kunt ook een begroeting instellen om je klanten kennis te laten maken met je bedrijf.

WhatsApp for Business Automatisch Antwoorden

Snelle antwoorden

Grote kans dat je veel dezelfde vragen binnenkrijgt. Stel hiervoor snelle antwoorden in. Zo hoef je niet steeds hetzelfde te typen. Door eenvoudig het /-teken in te toetsen komen de snelle antwoorden tevoorschijn.

Mogelijkheid te koppelen aan diverse systemen

Maak je gebruik van een Customer Relationship Managementsysteem (CRM-systeem) of een ticketingsysteem? Je kunt deze systemen (en andere softwareprogramma’s) onderling met WhatsApp laten communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een ticket aanmaken zodra je een bericht hebt ontvangen of kun je gegevens meesturen die bij jou in een systeem gedocumenteerd staan. Denk bijvoorbeeld aan een afspraakbevestiging of planning voor levering. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Contactgegevens altijd in bezit met WhatsApp voor Bedrijven

Doordat WhatsApp gelinkt is aan een persoonlijk telefoonnummer, heb jij als bedrijf altijd de juiste contactgegevens tot je beschikking! Al helemaal handig wanneer je je CRM-systeem ook nog eens kunt koppelen.

Geen dual-sim of aparte telefoons nodig

Als je gebruik maakt van de consumenten WhatsApp in plaats van WhatsApp voor Bedrijven, loop je tegen het probleem aan dat je maar één telefoonnummer per WhatsApp-account kunt gebruiken. Een duo-sim werkt niet en het gebruik van meerdere mobiele telefoons is omslachtig.

Met WhatsApp voor Bedrijven is dit niet meer nodig! Je bent bereikbaar op één centraal nummer en omdat het een aparte app is, houd je je privé en zakelijke Whatsapp gescheiden.

Voor vragen of meer informatie kun je ons altijd even bellen. Wij zijn bereikbaar op het nummer 088 – 25 50 100 en via sales@hallo.eu