Voor sommige mensen was het jaar 2020 een jaar vol veranderingen. En voor anderen bleef het werk ter plaatse hetzelfde. Mogelijk met als extra uitdaging om veilig te blijven op het werk, leren om op nieuwe manieren te werken en om in contact te blijven met collega’s op afstand. Een ding is in ieder geval zeker. 2020 is het jaar waarin we allemaal massaal naar de cloud zijn gegaan.

Bij Microsoft bouwen ze oplossingen die je helpen te gedijen in de nieuwe manier van werken. Vorige week kondigde Microsoft bij Microsoft Ignite nieuwe functies aan die zijn ontworpen voor deze hybride wereld. Van nieuwe digitale evenementervaringen in Microsoft Teams ontworpen voor interne en externe bezoekers tot nieuwe beschikbaarheidsaankondigingen over Microsoft Viva. We lichten enkele van deze nieuwe functies toe.

Laten we erin duiken.

Verbeter de samenwerking en kennismanagement

Microsoft Teams ondersteunt een scala aan communicatiebehoeften. Van kleine interne vergaderingen tot grote virtuele evenementen. Met Teams kun je nu eenvoudig interactieve webinars organiseren voor mensen binnen en buiten je organisatie met maximaal 1000 deelnemers​.

Zo is het mogelijk om gebruik te maken van aangepaste registratie, uitgebreide presentatie-opties, hostcontroles zoals de mogelijkheid om chat en video van bezoekers uit te schakelen, en post-event rapportage. 

En als je een webinar geeft met meer dan 1.000 deelnemers, wordt Teams naadloos geschaald om een ​​uitzendervaring voor 10.000 personen mogelijk te maken. 

Bovendien kun je in deze tijd waarbij werken op afstand de norm is, tot het einde van dit jaar profiteren van nog grotere uitzendingen van 20.000 personen. Deze nieuwe evenementmogelijkheden zijn inbegrepen bij veel van de Office- en Microsoft-plannen die je organisatie nu ook gebruikt.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - interactieve webinars

En Microsoft kondigde Microsoft Teams Connect aan , waarmee je kanalen kunt delen met iedereen, intern of extern van je organisatie. Het gedeelde kanaal wordt weergegeven in de primaire Microsoft Teams-tenant van een persoon. Naast andere teams en kanalen zodat iedereen er gemakkelijk toegang toe heeft in hun workflow. 

In de gedeelde werkruimte kun je gebruikmaken van de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Microsoft Teams. Denk hierbij aan chatten, vergaderen, samenwerken aan apps, delen en in realtime samenwerken aan documenten. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen waardoor ze de controle houden over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie. Microsoft Teams Connect is vanaf vandaag beschikbaar als privévoorbeeld en zal later dit kalenderjaar helemaal worden uitgerold.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft TeamsMicrosoft Teams Connect

Betere vergaderingen en presentaties voor een wereld waar je overal kunt werken

Met het nieuwe werken hebben we vergaderingen nodig die iedere deelnemer een uitstekende ervaring biedt. Of ze nu thuis, op kantoor of onderweg zijn. Nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams helpen sprekers om effectievere, dynamische presentaties te maken, terwijl ze op een natuurlijkere manier met iedereen in de vergadering in contact komen.

Presentatoren delen hun bureaubladen vaak tijdens virtuele vergaderingen, waardoor een inconsistente presentatie-ervaring ontstaat en het vermogen van het publiek om te communiceren wordt beperkt. Tijdens Ignite kondigde Microsoft PowerPoint Live aan in Microsoft Teams. Hiermee kunnen presentatoren effectievere en boeiendere presentaties geven. 

Presentatoren kunnen nu met meer zelfvertrouwen vergaderingen leiden met notities, dia’s, chatgesprekken en deelnemers, allemaal in één weergave. Ondertussen kunnen bezoekers hun ervaring personaliseren door privé in hun eigen tempo door de inhoud te navigeren of door de schermlezer te gebruiken om inhoud toegankelijk te maken. PowerPoint Live is nu beschikbaar in Teams.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - mogelijkheden presentatie

De nieuwe Presenter-modus stelt presentatoren in staat om aan te passen hoe hun videofeed en inhoud aan het publiek worden weergegeven. Onze eerste modus, Standout, toont de videofeed van de spreker vóór de gedeelde inhoud. Vervolgens toont Reporter content als visueel hulpmiddel boven de schouder van de spreker, net als tijdens een nieuwssegment. Ten derde laat Side-by-side de videofeed van de presentator zien naast hun inhoud terwijl ze presenteren. Deze presentatiemodus is binnenkort beschikbaar.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - presentatiemodus

Microsoft kondigde ook Dynamic View aan, dat de elementen van je vergadering intelligent rangschikt voor een optimale kijkervaring. Terwijl mensen meedoen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren in een vergadering, past Teams automatisch je lay-out aan en personaliseert deze. Ze hebben ook een nieuwe optie toegevoegd om de galerij met deelnemers bovenaan het vergadervenster te plaatsen. Op deze manier houd je overzicht. Dynamische weergave wordt binnenkort geïmplementeerd.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - Dynamic view

Nieuwe vergaderervaringen voor de hybride werkplek

Historisch gezien werden vergaderruimten ontworpen om samenwerking in de ruimte te vergemakkelijken. Aangezien vergaderingen veranderen door het nieuwe werken, moet de vergaderervaring juist zijn. Op deze manier zie je iedereen duidelijk en hoor je iedereen goed.

Microsoft introduceert ook nieuwe galerieweergaven in Microsoft Teams-kamers, inclusief de Samen-modus en grote galerij, om het gemakkelijker te maken om iedereen in de vergadering te zien. En of de ruimte nu één of twee schermen heeft, je kunt tegelijkertijd de inhoud van de vergadering zien, samen met iedereen die van thuis uit meedoet.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - vergadering met behulp van de modus Samen en de galerijweergave

Ze kondigde ook nieuwe Microsoft Teams Intelligent-luidsprekers aan. Deze luidsprekers kunnen de stemmen van maximaal 10 mensen die in een Microsoft Teams vergadering praten herkennen en onderscheiden. 

Deze sprekers zijn gemaakt in samenwerking met EPOS en Yealink. Ze stellen bezoekers in staat de transcriptie te gebruiken om acties te volgen of vast te leggen.

Of je nu op afstand werkt of de vergadering volgt in de vergaderruimte, je kunt effectief zien wie wat heeft gezegd tijdens de vergadering. Om privacy en veiligheid mogelijk te maken, hebben gebruikers de volledige controle en kunnen ze dit op elk moment in- of uitschakelen.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - slimme luidsprekers die zijn ontworpen om te werken met Microsoft Teams

We breiden ons portfolio van apparaten uit waaruit gebruikers kunnen kiezen bij het bouwen van hun thuiskantoor. Vandaag kondigen we de eerste monitoren aan die zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, de nieuwe Dell videoconferentiemonitor en de Poly 21 . 

Deze nieuwe monitoren integreren conferentiehardware zoals een microfoon, luidspreker, camera en lamp rechtstreeks in de monitor. Op die manier hoeven werknemers hun pc alleen nog maar eenvoudig via USB aan te sluiten om aan de slag te gaan met samenwerken. De nieuwe P15 -videobalk van Poly is een eenvoudig te monteren randapparaat. Hierdoor verander je een bestaande monitor in een hoogwaardig Teams-apparaat. Ten slotte de nieuwe Cam 130 van Aver integreert ook verlichting, zodat gebruikers hun beste zelf kunnen presenteren tijdens videovergaderingen.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - Persoon die vergadering bekijkt die op monitor plaatsvindt

Zorgen voor veilige communicatie

Om verder te voldoen aan de beveiligings- en compliancevereisten van onze klanten, ondersteunt Teams end-to-end-codering (E2EE) voor één-op-één Microsoft Teams-oproepen, wat een extra optie biedt voor het voeren van gevoelige online gesprekken. IT heeft de volledige discretie over wie E2EE in de organisatie mag gebruiken. E2EE voor Microsoft Teams een-op-een ad-hoc VoIP-oproepen zullen in de eerste helft van deze kalender als preview beschikbaar zijn voor commerciële klanten.

De werknemerservaring opnieuw vormgeven voor een hybride werkplek

Nu thuiswerken de norm aan het worden is, wordt het opnieuw bedenken van hoe we de ontwikkeling en training van medewerkers stimuleren, en hoe we toegang krijgen tot voordelen en welzijnskansen voor digitale werknemers. Vorige maand heeft Microsoft Microsoft Viva gelanceerd , een nieuw platform voor werknemerservaringen dat is gebouwd om mensen en teams in staat te stellen overal op hun best te zijn. Aangedreven door de volledige breedte en diepte van Microsoft 365, wordt het ervaren via Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken.

Onze eerste module, Viva Connections , geeft je een samengestelde, bedrijfsgerichte ervaring die relevant nieuws, gesprekken en andere bronnen samenbrengt. Vandaag kondigen we aan dat de desktopervaring voor Viva Connections nu algemeen beschikbaar is. Viva Connections zal beschikbaar zijn voor alle klanten als onderdeel van hun bestaande SharePoint-licentie.

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - Schermafbeelding van de Viva Home-site

Viva Insights , nu in preview, biedt individuen, managers en leiders gepersonaliseerde en bruikbare privacybeschermde inzichten die iedereen in een organisatie helpen gedijen. Vanaf volgende maand wordt de virtuele woon-werkervaring uitgerold als onderdeel van de Microsoft Viva Insights-app om je te helpen je werkdagen bewust af te ronden. Het nieuwe tabblad Home is volgende maand ook beschikbaar en biedt een naadloze manier om op de hoogte te blijven van lopende taken, na te denken over je gevoelens, complimenten te sturen naar je collega’s en op elk moment van de werkdag een adempauze te nemen – allemaal zonder Microsoft Teams te verlaten. 

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - Screenshot van de mobiele ervaring van de Viva Home-site

Ten slotte biedt Viva Learning een centrale hub in Microsoft Teams waar mensen de beste inhoudsbibliotheken in de hele organisatie kunnen ontdekken, delen, aanbevelen en ervan kunnen leren, waaronder LinkedIn Learning, Microsoft Learn, externe inhoudsproviders en die van een organisatie. eigen aangepaste inhoud. De Viva Learning- app voor Microsoft Teams gaat vanaf april in preview en Microsoft verwacht deze later dit jaar algemeen beschikbaar te maken. 

MS Ignite 2021: Wat is nieuw in Microsoft Teams - Viva Home site scroll van leren screenshot

Meer weten?