Gestructureerde campagnes opzetten, excelsheets met prospects, veel sneller, beter en professioneler koud bellen met een call center oplossing en daardoor meer en betere resultaten. Dat klinkt goed. Toch?

Hoe het nu vaak gaat

Nummer opzoeken. Bellen. Wachten. Geen gehoor. Dat even noteren. En dan naar de volgende. Je wordt al moe als je er aan denkt misschien. Op die manier hoeft het ook niet meer te gaan. Als je kiest voor een professionele outbound tool, dan neemt je pc het bellen over. Deze kiest tegelijkertijd meerdere nummers. Je snapt het al, de kans dat er iemand opneemt is vele malen groter. Het scheelt bergen tijd. En wat ook handig is: je ziet de resultaten en de klantgegevens meteen op je scherm. Dag handmatige bestandjes. Welkom nieuwe wereld met uniforme informatievelden.

Gestructureerd koud bellen loont

Op deze manier wordt koud bellen plots leuk. Zeker als je er een script voor bedenkt, waardoor medewerkers nauw betrokken worden bij welk product of dienst die je in die week gaat verkopen. Informeren, vooral ook intern, is de sleutel tot succes. Door een belteam op deze manier in te richten leren mensen van elkaar. Waarom belt die collega 3 minuten per klant en de andere maar liefst 7? En wat zijn de verschillen in het resultaat? In een team waarin mensen daadwerkelijk voor elkaar openstaan kan het goud betekenen. Voor je resultaten én voor de sfeer binnen het team.

Management-output

Wat wij willen is helpen om meer te verkopen. En dat bereik je alleen bij het opzetten van gestructureerde bel campagnes. De output is enorm. Teamleiders kunnen meeluisteren. Of nieuwe collega’s. De mogelijkheden tot coaching zijn eindeloos.
Koud bellen vindt vrijwel niemand de topklus van de week. Gelukkig is dat aan het veranderen, omdat bellen dankzij professionele call centre applicaties, een snelle, interactieve en vooral zorgt voor een gestructureerde manier van klanten contacten. En neem één ding van ons aan: de klant aan de andere kant van de lijn voelt haarfijn aan of je met een glimlach belt. En glimlachen leidt tot verkoop. Dat weet iedereen. Zelfs de eskimo’s die ijs kopen.

Onze belofte

Wil je meer verkopen aan bestaande of nieuwe klanten? Het begint met een belletje! Of je nu telefonisch wilt verkopen of afspraken wilt maken voor jouw verkopers, en dan het liefst gestructureerd via een systeem. Immers meten = weten. Wij hebben applicaties welke je kan koppelen met jouw zakelijke telefonie omgeving. Je mag ons altijd bellen voor tips en trucs voor het opzetten van een goede campagne en het opzetten van een professioneel script. Heb je vragen bel ons op 088-2550100

5 voordelen van een VoIP CRM integratie
VoIP bellen een kijkje achter de schermen
bellen met Microsoft Teams