Linphone: een gebruiksvriendelijke softphone app!

Wanneer je gebruik maakt van Hosted VoIP van hallo, kun je op verschillende manieren bellen. Met een Hosted VoIP telefoon, via je browser of door middel van diverse softphone* apps. Linphone is zo’n app. In dit artikel leggen we uit waar je de Linphone app voor gebruikt, wat deze app kan en waarom deze app een goede keuze is voor jou. Voor dit artikel hebben wij de Linphone app versie 3.3.2 op een Android telefoon getest.

* De naam softphone is een samenvoeging van de woorden software en phone. Het is software voor op je mobiel, tablet of pc om te kunnen bellen via internet.

Om te beginnen: wat is Linphone?

Linphone is een gratis softphone app waarmee je kunt (video)bellen, groepsgesprekken kunt voeren en berichten kunt versturen. Met een dergelijke app op je telefoon kun je zakelijk bereikbaar blijven. Ook als je bijvoorbeeld thuis, op locatie of in het buitenland bent. Je belt namelijk via je WiFi of 3G/4G netwerk. De app is te downloaden voor verschillende besturingssystemen als Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone en Blackberry. De app werkt uitstekend met je Hosted VoIP abonnement van hallo, maar kan ook gebruikt worden voor andere SIP-providers.

Wat kan ik met Linphone?

De Linphone app heeft verschillende functies voor jou om zakelijk goed bereikbaar te zijn:

– Hoge kwaliteit audio- en videobellen
– De mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren
– Foto’s en bestanden delen met je gesprekspartners
– Je blijft bereikbaar, ook als je de app afsluit
– Toegang tot een slimme contactenlijst. Gebruiken je contacten ook Linphone? Dan kun je zien wie van deze contacten op dat moment bereikbaar is.
– Linphone staat voor veilige communicatie
– Je kunt Linphone met verschillende VoIP providers gebruiken. Natuurlijk werkt de app ook uitstekend met je Hosted VoIP abonnement van hallo,

Hoe het werkt

In dit artikel op onze Support pagina leggen we je uit hoe je de Linphone app installeert en klaar maakt voor gebruik. De interface van de Linphone app ziet er fris en modern uit. Zodra je de app geïnstalleerd en ingesteld hebt krijg je de kiezer in beeld. Dit ziet eruit zoals je van een reguliere telefoon gewend bent. Wil je iemand bellen? Je moet jezelf dan eerst aanmelden. Heb je jezelf aangemeld, dan toets je gewoon het telefoonnummer in zoals je dat ook bij een andere telefoon doet. In plaats van bellen via je SIM-provider, bel je nu via internet. De app heeft duidelijke knoppen om te navigeren naar andere schermen, zoals je gespreksgeschiedenis en je contactenlijst. Alles wijst voor zich. Dit maakt de app makkelijk in gebruik.

De app heeft meerdere functies

De app heeft naast bellen nog verschillende opties die je van een softphone app verwacht. Zo kun je de gespreksgeschiedenis terugkijken en je contactenlijst openen. Je contacten worden automatisch geïmporteerd vanuit je telefoon en/of SIM kaart. Je hoeft dus niet handmatig telefoonnummers toe te voegen. Via de app is het ook mogelijk om berichten te versturen naar je zakelijke contacten. Sluit je de app af? Dan blijf je gewoon bereikbaar. Natuurlijk kun je je via de app afmelden als je even niet gestoord wilt worden. Zorg er dan wel voor dat de personen die jou willen bereiken doorgeschakeld worden of dat ze een voicemail bericht kunnen achterlaten.

Conclusie: een fijne en gebruiksvriendelijke app

Linphone is uitstekend voor een gemiddelde gebruiker die gewoon een telefoon nodig heeft voor dagelijks zakelijk gebruik. Naast dat je kunt (video)bellen laat de app ook alle berichten en de belgeschiedenis van elk contact zien. De audio-instellingen zijn gemakkelijk aan te passen en de interface ziet er fris en duidelijk uit. Ook is de spraak- en videokwaliteit prima. Dit maakt Linphone tot een uitstekende softphone app.