Werkt je bedrijf nog niet in de cloud? Grote kans dat je dan last hebt van cloudwatervrees! Toch maken veel van je werknemers, en waarschijnlijk jijzelf ook, privé allang gebruik van cloudopslag. Denk maar aan e-mailen via je webbrowser, online series en films kijken op je tablet of de automatische back-up van foto’s op je smartphone. Angst voor de cloud is dus nergens voor nodig. En wij van hallo, helpen je er graag vanaf.

Angst 1: Onveiligheid
Data is geld. Voor sommige bedrijven is het keiharde business waarmee ze flink verdienen. Logisch dus dat je als ondernemer wilt voorkomen dat andere mensen bij jouw bedrijfsgegevens kunnen. Je kunt dan kiezen voor publieke aanbieders van cloud diensten  (zoals ???) die voor veel verschillende gebruikers gegevens opslaan in de cloud. Maar daarmee is de veiligheid van je gegevens niet gewaarborgd. Die valt of staat namelijk met de kwaliteit en veiligheid van de infrastructuur, servers, datacentres, applicaties noem maar op. Heb je veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan? Speel dan echt op safe en kies voor een gerenommeerde cloud service provider. Die beschikt over professionele IT-teams. Ervaren experts die met hun gebundelde kennis en geavanceerde systemen houden de beveiliging van je gegevens op het hoogste niveau houden.

Angst 2: Controleverlies
Het idee dat jouw bedrijfsgegevens niet op een server in je eigen bedrijfsgebouw worden opgeslagen voelt alsof je er zelf de controle niet over hebt. Is er iets stuk aan zo’n server en fixen je eigen ICT-er het, dan voelt dat op een bepaalde manier veilig en vertrouwd. Toch is dat slechts een gevoel. En de vraag is of je volledige controle wilt of de meest effectieve controle. Bij opslag van je gegevens in de cloud houd je namelijk de controle die je wenst: de beschikbaarheid over al je bestanden en gegevens. Uitbreidingsmogelijkheden, noem maar op. Maar de zaken waar je géén geld en tijd in wilt steken worden voor je geregeld zonder dat je er omkijken naar hebt. Software-updates, serveronderhoud, vervanging én de professionele beveiliging van al je bedrijfsgegevens worden namelijk uitgevoerd door ervaren professionals die daar dag in dag mee bezig zijn. Daar kan geen eigen ICT-afdeling tegenop. En groeit je organisatie? Dan groeit je opslagcapaciteit eenvoudig mee, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.  

Angst 3: Gebonden aan een provider
Wil je als ondernemer flexibel blijven? En je moeiteloos kunnen aanpassen aan de dynamiek van jouw markt en business? Dan voelt een contract waarmee je je bindt aan een cloud service provider misschien best beklemmend. Maar wij hebben goed nieuws. Want omdat de technologie steeds goedkoper wordt en er steeds meer bedrijven kiezen voor de cloud, komen de meeste aanbieders van cloud diensten inmiddels tegemoet aan jouw wensen. Denk aan pay-as-you-go afspraken (alleen betalen wat je gebruikt) of kortetermijncontracten waardoor je je vrijheid en flexibiliteit als ondernemer behoudt.

Angst 4: Chaos bij overstappen naar de klant
Is mijn bedrijf er wel aan toe? En is overstappen naar de cloud niet veel te veel gedoe? Moet mijn hele systeem ‘down’? Hoelang gaat het duren? En wat gaat het allemaal kosten? Allemaal twijfels die wij ons heel goed kunnen voorstellen. Een gerenommeerde, ervaren aanbieder van cloud diensten neemt al je twijfels weg. Met een vooraf doordachte strategie en aanpak, waarbij naar jouw huidige ICT, je bedrijfsstrategie, je wensen en je zakelijke toekomstverwachtingen rekening wordt gehouden. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Omdat het dagelijkse business is voor deze doorgewinterde aanbieders, die beseffen dat jouw overstap naar de cloud goed, snel, zorgvuldig en toekomstbestendig moet gebeuren. Over de continuïteit van je bedrijfsvoering hoef je je ook geen zorgen. Alles gaat geruisloos en naadloos over. Bovendien weten deze experts zich als geen ander in te leven in jouw bedrijf en belangen.