De landelijke pinstoring is voorbij. Uit het hele land kwamen rond 19.00 uur meldingen dat mensen niet konden pinnen met hun Maestro-betaalpas. De oorzaak blijkt een storing bij Mastercard te zijn. Even na 21.00 uur meldde het betalingsbedrijf dat de problemen waren opgelost.

Mensen konden onder meer niet betalen bij tankstations, supermarkten en diverse winkels. Wel is bij sommige mensen geld afgeschreven van hun rekening, maar de betaling werd dus niet geaccepteerd door de pinautomaat.

Het is onbekend hoeveel mensen niet met de pin hebben kunnen betalen en hoeveel transacties zijn mislukt. Volgens Betaalvereniging Nederland had niet iedereen last van de storing en konden sommige mensen gewoon al die tijd pinnen.

Nederlandse vakantiegangers ook de dupe van pinstoring

Ook Nederlanders in het buitenland hadden last van de pinstoring. Zo konden vakantiegangers in restaurants hun avondmaaltijd niet overal afrekenen met de pinpas of creditcard.

Onder meer klanten van ABN Amro, Rabobank, ING en SNS hadden last van de pinstoring. Ook internationaal zeggen mensen dat Mastercard-creditcards werden geweigerd.

Vorige maand was er ook al een grote storing bij Visa, waardoor Visa klanten urenlang niet konden afrekenen met hun creditcard.