Die goeie ouwe koperkabel: sneller internet zonder glasvezel

Het koperen netwerk, dat van telefoonlijnen, is het oudste wat er is in Nederland. Het staat bekend als DSL. ADSL. Zakelijk VDSL. Bekend klinkende termen. En wat doen infrabeheerders? Zij blazen het VDSL-gedeelte nieuw leven in. Groot voordeel. Voor jou. Want met een simpele Postcodecheck weet je binnen tien tellen of ook jij sneller internet kan krijgen zonder glasvezelverbinding in je buurt.

Geen glasvezel?

Het zal je misschien verbazen, maar in grote delen van Nederland is glasvezel nog lang niet zo ingeburgerd als je zou denken. Grote delen van het platteland, afgelegen gebieden met enkele huizen of kantoorpanden, maar ook gebieden die nog niet aan de beurt zijn, omdat ze eenvoudigweg later op de planning staan. Het goede nieuws is dat je als ondernemer dus toch voor een snellere verbinding kunt kiezen, zonder dat je hoge kosten voor een speciaal voor jou aangelegde glasvezelkabel betaalt.

Sneller internet door upgrade

VDSL biedt hogere snelheden dan ADSL en dient als mooie tussentechnologie voor hen die nog geen beschikking over glasvezel hebben. Beheerders gaan alleen niet actief om met het benaderen van potentiële afnemers. Concreet betekent dit dat ook jij misschien over kunt op die goeie ouwe koperlijn, tot er een beter glasvezelalternatief is. Kijk op onze website en leer binnen tien tellen of het sneller kan. Is sneller dan altijd beter? Niet altijd. Wel in het geval van internet. Eens?

Telefooncentrale vervangen? VoIP Telefooncentrale in de cloud
Vaste telefonie onmisbaar voor het MKB
Wat is de beste internetverbinding?