De kogel is door de kerk. De geruchten gingen al langer, maar nu is het officieel. KPN heeft bekend gemaakt vanaf 1 september 2019 te stoppen met ISDN en PSTN. Zo’n 20 procent van de Nederlandse bedrijven belt nog via deze traditionele telefoniedienst. Waarom stopt het en wat is een goed alternatief voor bellen? Wij zetten het voor je op een rij.

Wat is ISDN?

De analoge PSTN en haar opvolger digitale ISDN verlopen via telefoniecentrales en het telefonieplatform van KPN. Sinds 2006 zijn deze lijnen ook beschikbaar voor andere telefonieaanbieders die de diensten afnemen bij KPN. Het voordeel van ISDN is dat je over dezelfde telefoonlijn gelijktijdig meerdere telefoongesprekken en datadiensten kunt voeren.

Waarom stopt ISDN?

ISDN en PSTN zijn relatief dure diensten. De reden waarom nog zoveel bedrijven bellen via ISDN of PSTN, is vermoedelijk doordat dit vaste kosten zijn in de administratie, net als gas en licht. Ze vallen niet op, tenzij je bewust gaat uitrekenen wat je kunt besparen door over te stappen op een alternatief.

Waarom overstappen naar Hosted VoIP?

De laatste jaren zijn de tarieven van telefonie sterk gedaald. Internetdiensten zoals Voice over IP hebben hun succes al een aantal jaren bewezen en is minstens zo stabiel als ISDN. Hosted VoIP is zo’n alternatief, op basis van VoIP. Een aantal voordelen:

  1. Besparen ISDN naar VoIP

ISDN is duur. Overstappen van ISDN naar VoIP gaat je daarom in vrijwel alle gevallen geld besparen.

  1. Nummerbehoud

Bij het overstappen naar Hosted ISDN houd je altijd je eigen telefoonnummer.

  1. Veel extra functionaliteiten

Welke telefooncentrale functies ben je gewend? Doorschakelenkeuzemenu of welkomsttekst? Al deze functies krijg je er gratis bij, plus nog veel meer! Bekijk hier het overzicht van de meest gebruikte functies.

  1. Een specialist op belafstand

Is er iets kapot in je telefooncentrale? Dan moet er al gauw een monteur langskomen, met bijbehorende dure uurtarieven. Is er iets mis met je VoIP? Dan bel je gewoon onze helpdesk en word je meteen geholpen. We kunnen vrijwel alles op afstand repareren, zonder extra kosten. Service van de zaak!

  1. Andere internetdiensten

Eenmaal overgestapt van ISDN naar VoIP, is de stap naar andere diensten over internet gemakkelijk gemaakt. Wat dacht je van pinnen, camerabeveiliging of Back-up online? Allemaal slimme diensten die jouw werk een stuk makkelijker zullen maken.

Gevolgen voor telefonie, alarm, fax en pin

Het ISDN- en PSTN-netwerk biedt de traditionele mogelijkheid om meerdere telefoonaansluitingen op één lijn aan te sluiten. Deze diensten worden niet alleen voor telefonietoepassingen gebruikt, maar ook voor alarm,- fax- en pindiensten. Door de ontwikkelingen op het gebied van IP wordt er echter steeds minder gebruik gemaakt van de diensten. Reden voor KPN om de genoemde diensten te beëindigen.

Wij zorgen ervoor dat jouw overstap soepel zal verlopen. Wij weten als geen ander dat het heel belangrijk is dat jouw bedrijf bereikbaar blijft en daar zorgen wij dan ook voor.

Het mooie is dat je bij de overstap ook nog eens veel meer mogelijkheden krijgt dan je nu gewent bent. Wij zullen je verbazen over het grote gemak en de vele mogelijkheden die wij kunnen bieden.

Nog een leuk feitje is dat je tot wel 40% op je telefoonrekening bespaart. Nog meer reden dus om direct je oude ISDN van KPN vaarwel te zeggen en zo snel mogelijk over te stappen.

Hosted VoIP is een volwaardig alternatief voor jouw ISDN-verbinding op kantoor. We vertellen je er graag alles over. Bel ons op 088 – 25 50 102 of stuur een e-mail voor meer informatie!