Er komt veel bij kijken als je gaat verhuizen met je bedrijf. Tip van hallo: regel meteen de internetverbinding zodra de verhuisdatum bekend is. Ook als dat pas over 3 maanden is. Soms gaat er namelijk wel een aantal weken overheen om dit te regelen!

Verhuizen van een glasvezelverbinding

Bovenstaande zin klopt eigenlijk niet. Een glasvezelverbinding is niet te verhuizen, maar verbonden met het pand. Een verhuizing is dan ook in feite het opheffen van het abonnement op de oude locatie en het aanleggen of aansluiten in het nieuwe pand. Het abonnement van diensten als internet, ethernet VPN en MPLS koppelingen zijn natuurlijk wel te verhuizen.

Informeer bij de specialist

Voorkom teleurstellingen en regel je zaken op tijd. Maak het jezelf gemakkelijk en besteed dit uit aan een specialist! We ontzorgen jou zodat jij je bezig kunt houden met de rest van de verhuizing. Van het opzeggen op de oude locatie, een eventuele contractovername tot en met het aansluiten op je nieuwe vestigingslocatie.

Nog op zoek naar een bedrijfspand?

Ben je nog op zoek naar een mooi bedrijfspand of heb je er één op het oog? Check dan altijd of er een goede internetverbinding aanwezig is. Dat kan met onze Postcode Checker. Als er een FttH glasvezelaansluiting aansluiting is, zit je gebakken. Dan adviseren wij: meteen tekenen. Je kunt dan voor een voordelig tarief supersnel internetten.

Geen glasvezel? Geen ramp!

Andere internettypes die je kunt tegenkomen zijn glasvezel FttB, ADSL, VDSL, vectoring VDSL, Coax of straalverbindingen. Het hangt van jouw werkzaamheden af of de beschikbare verbinding voldoende is. Als dit niet voldoende is, kunnen wij natuurlijk altijd voor je regelen dat er een glasvezelverbinding wordt aangelegd.

Bestaande hallo, klant?

Onze bestaande klanten kunnen in veel gevallen de internetverbinding verhuizen naar een nieuwe locatie. Dit kan een technische of contractuele verhuizing betreffen:

  • Technisch: met behoud van IP adres of subnet;
  • Contractueel: verhuizing van een verbinding binnen een lopende contracttermijn, waarbij het contracttermijn wordt ‘meegenomen’ naar de nieuwe locatie.

Of een technische of contractuele verhuizing mogelijk is, is afhankelijk van (1) de afgenomen dienst op de huidige locatie, inclusief toepasselijke voorwaarden, en (2) de leverbare internet varianten op het nieuwe adres. Neem contact met ons voor vragen over verhuizingen!

Vragen over dit artikel? Bel ons op 088 – 25 50 100. We helpen graag.

Interessante links

Glasvezelkabels, hoe werken die?
Misvattingen over glasvezel.
Waarom glasvezel voor jouw bedrijf gaat werken.
Overstappen naar glasvezel.