Je telefoon staat vol met belangrijke gegevens. Op je privé telefoon voornamelijk privégegevens die voor jou van waarde zijn. Maar op mobiele telefoons voor zakelijk gebruik staan weer andere gegevens die voor jou én het bedrijf belangrijk zijn. In geval dat je toestel kapot gaat, ben je dus al je documenten kwijt. Ontzettend zonde. Vooral als je weet dat je er iets vooraf aan kunt doen; een telefoon back-up maken.

Om zekerheid te garanderen dat je bestanden niet alleen op een mobiele telefoon staat, raden wij aan om altijd te werken in de cloud. Niet alleen voor back-up maar ook voor opslag.

In een eerder artikel beschreven we de beste zakelijke apps voor 2020 waaronder de app Teams van Office 365. Maken jij en je organisatie al gebruik van Office 365? Dan merk je dat al je documenten al in de cloud staan opgeslagen. Alle documenten zijn via verschillende manieren te benaderen zoals op je mobiele telefoon maar ook op een tablet of computer. Zelfs op je mobiele telefoon heb je dus toegang tot alle documenten en pas je ze eenvoudig aan op je telefoon. Dus ook als je je laptop even niet bij de hand hebt.

Maar als je wel belangrijke documenten of foto’s op je telefoon opslaat, hoe maak je hier dan een back-up van? Hoe je dit doet, verschilt per soort telefoon. Hieronder leggen we het uit.


hallo, mobiel bellen

hallo, mobiel met teamvoordeel

Profiteer nu voor slechts €25 per maand van onbeperkt bellen en data én alle voordelen van Microsoft teams. Zo kun jij ook bellen met Teams en mobiel.

Bestel nu en ontvang de 1ste 3 maanden 50% korting 


Telefoon back-up voor Apple iPhone maken

Een back-up maken op je iPhone kan op twee manieren; via iCloud en via iTunes. Via iCloud gaat dit automatisch en je kan tot wel 5 GB aan bestanden back-uppen. Via iTunes doe je dit handmatig en is de opslagcapaciteit afhankelijk van het apparaat waarop je de back-up doet.

Wij gaan voor eenvoudig. Omdat we ook zien dat opslag voor zakelijke documenten op een mobiele telefoon niet veel opslagcapaciteit nodig hebben, leggen we hieronder de manier via iCloud uit.

  1. Ga naar instellingen op je telefoon
  2. Klik op je naam (dit is je Apple ID)
  3. Klik op iCloud en log in als dat nodig is
  4. Klik op iCloud-reservekopie en zet dit aan. Zodra hij groen is staat hij aan. Zodra hij aanstaat kan je handmatig een reservekopie maken.

    Zodra je iPhone is verbonden met het wifi en wordt opgeladen, maakt hij automatisch een reservekopie. Omdat hij verbonden is via het Wifi zal het je geen MB’s kosten.

Android back-up maken

Een telefoon back-up maken voor een Android toestel gaat net zo makkelijk als bij een iPhone. Doordat een Android toestel gelinkt is aan je Google-account zal hij dus een opslag maken op je Google Drive. Zo doe je het:

  1. Ga naar ‘instellingen’ op je telefoon
  2. Druk onderaan op ‘Back-up maken en terugzetten
  3. Klik dan op ‘Back-up mijn gegevens’. Als je dit vaker ziet staan moet je goed opletten onder welk kopje het staat. Dit kan namelijk verschillen per telefoonfabrikant.
  4. Deze staat uit en moet je aan zetten. Zodra je dit hebt gedaan zal er een back-up gemaakt worden van je telefoon op je Google Drive. 

    Ga terug naar het vorige scherm (back-up maken) en hier vind je de optie Back-up van account. Geef hier aan op welk Google-account je de back-up wilt hebben.

Vergeet jij ook altijd wanneer je mobiele telefoonabonnement afloopt? Zoek het eenmaal op en laat het ons weten. Wij zorgen ervoor dat je op tijd een reminder krijgt dat je je mobiele abonnement kunt vernieuwen!

Meer weten?