Er is altijd een reden om naar een VoIP-systeem over te stappen. Bedrijven besparen bijvoorbeeld gemiddeld 50 tot 75% na die overgang! En misschien ben je er ook allang van overtuigd geraakt dat cloud VoIP betere prijzen, functies en meer flexibiliteit biedt. Toch worden veel mensen in dat geval nog steeds tegengehouden door het idee dat ze geen tijd hebben om over te stappen!

Gelukkig is dat een mythe. De waarheid is: als je een kleine onderneming bent, heb je het hele systeem in minder dan een uur opgezet. De reden is dat bepaalde functies van het VoIP-systeem de installatie en configuratie aanmerkelijk versnellen.

Makkelijk telefoons configureren

De meeste VoIP-deskphones zijn met een paar stappen klaar voor gebruik. Allereerst zul je ervoor moeten zorgen dat de telefoon via een ethernetkabel met het internet verbonden is. Vervolgens heeft iedere werknemer toegang tot stroom voor de adapter. Ten slotte hoeft de telefoon alleen nog maar geregistreerd te worden.

Het registreren van je VoIP-telefoons is zeer eenvoudig. Door middel van autoprovisioning worden de juiste instellingen automatisch naar het toestel gepusht. Over het algemeen zal de installatie niet veel langer duren dan vijf minuten per telefoon in beslag nemen.

Veel klanten maken inmiddels ook veel gebruik van softphones. Dit zijn telefoonapps die je op je smartphone, tablet of PC kunt gebruiken, en die je met je VoIP-account kunt verbinden. Op die manier kun je alle telefoongesprekken via je computer doorverbinden. Handig als je graag een headset gebruikt bij het bellen. Sommige serviceproviders hebben ook softphone-apps die je direct vanuit je internetbrowser kunt gebruiken.

Het installeren van een gewone app kost hoogstens een paar minuten. Ze zijn ontzettend handig wanneer je buiten kantoor werkt, onderweg bent, of gewoon als je wilt kunnen blijven bellen tijdens de overgang naar een nieuwe VoIP-provider.

Onmiddellijk weer bellen

Wanneer een onderneming naar VoIP overstapt, zijn er tijdelijke telefoonnummers beschikbaar om de overgang makkelijker te maken en op voorhand te testen. Op die manier weet je zeker dat de bedrijfsvoering intussen niet verstoord raakt.

Bij de meeste providers kun je met een paar minuten nieuwe nummers aan je account toevoegen. Zo hoeft niets je meer tegen te houden als je je telefoon eenmaal geconfigureerd hebt. Je kunt ook telefoonnummers en extensies aan bepaalde gebruikers toevoegen via het online gebruikersportaal.

Geen internet-upgrade nodig

Je hoort vaak dat je je bandbreedte moet verhogen om VoIP te kunnen gebruiken. Dat is simpelweg niet waar. Bijna alle zakelijke internetverbindingen kunnen prima een VoIP-systeem huisvesten. Een standaard VoIP-gesprek gebruikt ongeveer 100Kbps aan bandbreedte. Dat is ongeveer een tiende van wat een YouTube-filmpje op 720p gebruikt! Met andere woorden, één video op YouTube staat ongeveer gelijk aan 10 gelijktijdige VoIP-telefoontjes. Een internetconnectie van 5Mbps is ideaal voor een VoIP-systeem. Met een minimum van 3Mbps kom je echter ook al een heel eind.

VoIP: wat krijg je voor een uurtje tijd?

Is een uur aan installatietijd je een besparing van 50 tot 75% waard? Jij bent de enige die die vraag kan beantwoorden. Hou daarbij wel in gedachten dat de meeste afschrikwekkende verhalen over VoIP toch echt gewoon mythes zijn. Je configureert je telefoons binnen een paar minuten, en zodra je geregistreerd bent en inlogt, kun je al gesprekken voeren. Al je telefoontjes worden via je bestaande internetverbinding gevoerd. En met het online portaal pas je zelf alle technische instellingen aan, zonder dat je daarvoor onze service desk hoeft te bellen.

Er kan veel over VoIP gezegd worden, maar niet dat het veel tijd kost. Meer weten? Bel ons op 088 – 25 50 100!