Als je aan Hosted VoIP denkt, denk je waarschijnlijk direct aan telefonie. En dat klopt. Zakelijke telefonie waarbij de telefooncentrale in de cloud staat. Ideaal want je hebt geen grote apparaten op kantoor staan en je hebt geen onderhoud eraan. Wordt je organisatie groter? Dan is uitbreiden van je telefooncentrale eenvoudig en snel gedaan.

Naast dat je kunt bellen en gebeld kunt worden, zijn er veel meer mogelijkheden die je kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van bepaalde systemen zoals je CRM-systeem aan je telefooncentrale.

We merken dat er verschillende functies wel eens worden vergeten. Daarom willen we de vergeten functionaliteiten van Hosted VoIP bij je onder de aandacht brengen.

Receptiesoftware

Werk je in een organisatie waarbij de telefonie via één centraal persoon wordt aangestuurd of werk je in een bedrijfsverzamelpand? Dan kan een receptioniste ontzettend handig zijn. Om ervoor te zorgen dat de receptioniste alle inkomende gesprekken goed inzichtelijk heeft, kan gespecialiseerde software uitkomst bieden.

Met Call Manager heeft de receptioniste in een oogopslag duidelijk welke collega’s beschikbaar zijn en hoeveel wachtenden er in de wachtrij staan. De receptie kan zodra een collega niet meer in gesprek is, de wachtende persoon doorverbinden.

Gespreksroutering

Een van de vergeten functionaliteiten van Hosted VoIP is gespreksroutering. Zodra er een gesprek binnenkomt, kan je de route die het inkomende gesprek aflegt routeren. Deze route kan op verschillende momenten van de dag of week, middels een vooraf gedefinieerd pad, anders verlopen. Zo kun je binnen werktijd een inkomend gesprek eerst op één toestel over laten gaan, bij geen gehoord doorschakelen naar een ander(e groep van) nummer(s) en vervolgens door laten gaan naar het berichtencentrum. In dit berichtencentrum kun je de bezoeker begroeten met (voicemail) of zonder inspreekmogelijkheden.

Verkort kiesnummer

Hoeveel telefoonnummers ken jij uit je hoofd? Grote kans dat als je een telefoonnummer uit je hoofd kent, dat is die van jezelf is of van je partner of familielid is. Werk je binnen een grote organisatie? Dan is het onmogelijk om iedereen zijn of haar vaste telefoonnummer te onthouden. Een verkort kiesnummer is een van de vergeten functionaliteiten van Hosted VoIP. Per persoon maar ook per afdeling kun je een verkort kiesnummer instellen.

Het is ook mogelijk om de telefonische wachtrij van een afdeling een verkort kiesnummer mee te geven.

Voorbeeld verkort kiesnummer wachtrij:

Wachtrij Support: 3323
Wachtrij Administratie: 5525

Voorbeeld verkort kiesnummer
personen per afdeling:

Sales: 22xx
Joris: 2221
Maarten: 2222

Support: 33xx
Thijs: 3331
Jacco: 3332

TIP: Zoek nu nog makkelijker via je dialpad!

Wil je je collega Johan bellen? Gebruik de letters op je toetsenbord en toets 5 (J) 6 (O) 4 (H) 2 (A) 6 (N) in op je dialpad.  Als je telefoon gekoppeld is aan de telefooncentrale toont hij je de juiste persoon. Kies het nummer en druk op OK.

Vast Mobiele Integratie

Als je aan Hosted VoIP denkt, denk je al snel aan vaste telefonie. Maar maak je ook gebruik van mobiele telefonie? Als je dat al doet dan kan je gebruik maken van deze mega handige Vast Mobiel Integratie Vast Mobiel Integratie. Je koppelt hiermee je zakelijke mobiele telefonie aan de telefooncentrale. Op deze manier zijn jij en je collega’s altijd en overal bereikbaar. Of dit nu op het toestel op bureau is of op je mobiele telefoon. Je klanten zullen je vaste nummer zien. Ook als jij met je mobiele telefoonnummer opneemt.

Met een telefooncentrale in de cloud heb je ontzettend veel mogelijkheden. De functionaliteiten die we hier boven hebben genoemd zijn dan ook slechts een selectie. Andere functionaliteiten zoals belgroepen, callcenters, unified communication en uitgebreide callcenter functionaliteiten kun je hier terugvinden.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel ons dan even via 088-2550100 of stuur een mail naar info@hallo.eu.