Een desktop softphone app wordt steeds populairder. Een softphone is software voor op je mobiel, tablet of pc om te kunnen bellen via internet. Maak jij gebruik van hallo, Hosted VoIP? Dan kan een overstap naar desktop softphone apps veel voordelen bieden. In dit artikel laten we jou de voordelen zien van een softphone app voor de desktop tegenover traditionele bureautelefoons.

1. Ongekende flexibiliteit

Met een desktop softphone app kunnen gebruikers vanaf elke computer met een internetverbinding bellen en gebeld worden. Hierdoor kunnen medewerkers altijd verbonden blijven met je kantoor: of ze nu in een café zitten of thuis werken. Daarnaast bespaart het op de aanschaf van hardware: in plaats van een bureautelefoon heb je alleen een headset nodig om te kunnen bellen. Dit zorgt ook nog voor een optimale gesprekskwaliteit.

2. Bespaar jezelf tijd en moeite

De meeste desktop softphone app kunnen contacten van externe bronnen importeren. Bijvoorbeeld via het e-mailaccount van de gebruiker, een CSV-bestand of de app Contacten van een computer. Dit bespaart je werknemers tijd en moeite om handmatig contactgegevens in te voeren bij het instellen van de softphone.

3. Berichten sturen en videobellen

Het versturen van berichten en het gebruik van video zijn twee belangrijk manieren waarom desktop softphones de meeste bureautelefoons overtreffen. De mogelijkheid om te kunnen videobellen zorgt ervoor dat het voor medewerkers mogelijk wordt om zowel een-op-een gesprekken te voeren als video conferenties te houden. Ideaal als er teamleden thuiswerken maar wel willen deelnemen aan een vergadering. De mogelijkheid om berichten te sturen zijn bij sommige apps ingebouwd in de app of geïntegreerd met andere platforms, zoals Slack.

4. Efficiënter werken

Wat een desktop softphone app zo efficiënt maakt is dat je de status van alle medewerkers kunt zien. Je ziet precies of je collega’s of medewerkers online, offline, in gesprek of niet op de werkplek zijn. Dit kan een hoop frustratie schelen, zeker als je een klant wilt doorverbinden. Je ziet immers gelijk of je collega beschikbaar is of niet.

Conclusie: een desktop softphone app biedt meer functies en flexibiliteit

Een desktop softphone is een goede oplossing voor ondernemers die op zoek zijn naar meer flexibiliteit. Andere voordelen zijn het videobellen, de mogelijkheid om berichten uit te wisselen, de snelle contactintegratie en het in één oogopslag kunnen zien of collega’s bereikbaar zijn. Een desktop softphone hoeft niet gezien te worden als tijdelijke vervanging van vaste telefoon, maar juist als een complete vervanging. Zeker iets om rekening te houden als je op zoek bent naar een communicatieoplossing voor jouw onderneming!

Interessante links

Geen glasvezel wat zijn mijn mogelijkheden?
Wat is overboeking op een internet lijn?
Waarom zulke verschillen in prijzen bij glasvezel internet?
Zakelijk glasvezel vergelijken
Sneller internet zonder meer te betalen