Een Next generation firewall is één van de beste manieren om je bedrijf online te beveiligen. Met een dergelijke firewall wordt je beveiliging namelijk actief in de gaten gehouden en ondersteund door een gespecialiseerde onderneming! Of je nu een eenvoudige firewall nodig hebt of juist een verfijnde beschermingsmaatregel op wilt zetten: het is allemaal mogelijk. Maar hoe weet je nu of jij een NGFW nodig hebt?

Iets te beveiligen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: heeft jouw onderneming iets op het internet of op het interne computernetwerk staan dat geheim moet worden gehouden? Voor de meeste bedrijven is dat het geval: denk daarbij bijvoorbeeld aan financiële gegevens of aan persoonlijke informatie van klanten. Je hebt ongetwijfeld liever niet dat kwaadwillende derde partijen daarbij kunnen komen!

Maar hoe goed is de beveiliging waar je op dit moment gebruik van maakt? (We nemen daarbij aan dat je in ieder geval een basisbeveiliging hebt – anders heb je op dit moment een grotere prioriteit dan het lezen van dit artikel, namelijk het beschermen van je bedrijfsgegevens!) Beantwoord om te beginnen de volgende vijf vragen:

  1. Heb je je huidige beveiliging ergens in de afgelopen drie jaar gekocht?
  2. Heb je een back-up van je beveiligingsconfiguratie?
  3. Zorg je ervoor dat je beveiliging regelmatig geüpdatet wordt, zodat je ook nieuwe bedreigingen het hoofd kunt bieden?
  4. Heb je een beveiligingscontract dat een tijdige vervanging van de apparatuur garandeert?
  5. Houdt iemand je beveiliging constant in de gaten om te controleren of hij inderdaad nog naar behoren werkt?

Als je drie keer of zelfs vaker ‘Nee’ als antwoord hebt moeten geven, is het hoog tijd om je bedrijfsgegevens beter te gaan beschermen. Een managed & secured router kan in zo’n geval een perfecte optie zijn.

Waarom een Next generation firewall?

Technologische ontwikkelingen gaan vandaag de dag steeds sneller, en dat pakt helaas niet altijd in jouw voordeel uit. Ook bedreigingen voor jouw online veiligheid worden steeds geavanceerder en gecompliceerder! Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je beveiligingssoftware zorgvuldig up to date gehouden wordt, zeker als je veel gebruikt maakt van de cloud: een veiligheidsprobleem kan dan immers tot grote problemen in je bedrijfsvoering leiden.

Een next generation firewall is de ideale manier om ervoor te zorgen dat je je geheime gegevens altijd met een gerust hart op kunt slaan. Er wordt voor gezorgd dat de meest actuele updates altijd direct uitgevoerd worden, nieuwe bedreigingen worden scherp in de gaten gehouden, en back-ups zijn altijd beschikbaar.

Een ander voordeel van de dienst Next generation firewall is dat de beveiliging vaak gemakkelijk op je huidige apparaten aangesloten kan worden. Dat betekent dat je niet direct je volledige online infrastructuur om hoeft te gooien om van deze service gebruik te kunnen maken!

Ben je benieuwd of een Next generation firewall geschikt is voor jouw bedrijf? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met hallo, We bekijken graag de verschillende mogelijkheden met je, zodat jij de perfecte keuze kunt maken om je bedrijf veilig en gezond te houden.