Je smartphone bevat een verzameling persoonlijke gegevens, wachtwoorden en bestanden. Als je een vreemde geen toegang tot je smartphone wilt geven, moet je stappen ondernemen om je veiligheid op openbare Wi-Fi netwerken te beschermen met behulp van een VPN-service (virtueel privé netwerk). Net zoals je je smartphone beschermt, moet je ook de gegevens bewaken die je op een netwerk gebruikt. Hiervoor gebruik je een VPN op mobiel

Na het lezen van dit artikel kun je een afweging maken over hoe je met een VPN op mobiel je persoonlijke gegevens kunt beveiligen, vooral buiten je eigen netwerk. 

Je apparaat is mogelijk niet beveiligd. 

Openbare Wi-Fi is niet altijd veilig. Zonder de juiste bescherming kan persoonlijke informatie benaderd worden. Bescherm jezelf met een VPN. Het codeert de persoonlijke informatie die je verzendt en ontvangt op openbare Wi-Fi netwerken om privé data te beschermen. 

Waarom een Virtueel Privé Netwerk voor je smartphone? 

Virtuele Privé Netwerken bieden je een persoonlijke en veilige manier om verbinding te maken met het internet, waar je ook bent. VPN-providers gebruiken beveiligingsprotocollen die je gegevens coderen, zodat anderen geen toegang krijgen tot gegevens zoals creditcardnummers en wachtwoorden bij het gebruik van een openbaar Wi-Fi-netwerk. Door een veilige, gecodeerde verbinding te maken tussen een openbare internetverbinding en de privé–server van de VPN-service, fungeert een VPN op mobiel als een beschermende barrière voor de verbinding van je smartphone met een vrij toegankelijk netwerk, zoals in een coffeeshop, winkelcentrum of op een luchthaven. 

IP-VPN en VPN, wat zijn de belangrijkste verschillen?

Openbare Wi-Fi en smartphone-VPN’s. 

Veel mensen vertrouwen op openbare Wi-Fi-netwerken als ze onderweg zijn, vooral omdat dit het gebruik van hun zakelijke mobiele abonnement kan ontzien en de verbinding vaak sneller is. Het hebben van compatibele bescherming is essentieel voor toegang tot een openbaar netwerk. Aanmelden met een Virtueel Privé Netwerk kan de verbinding tussen je smartphone en de openbare Wi-Fi beveiligen. Stel je voor dat een openbaar netwerk een doorzichtige waterfles is, waarvan iedereen kan zien wat erin zit en die zelfs water lekt! Een Virtueel Privé Netwerk is als een stevige, ondoorzichtige metalen waterfles die de inhoud ervan veilig en uit het zicht kan houden. Als het gaat om de informatie die je online gebruikt, zoals wachtwoorden, creditcardnummers en de vragen die je dagelijks aan zoekmachines stelt, dan wil je er zeker van zijn dat die veilig zijn wanneer je een openbaar Wi-Fi netwerk bezoekt. Een VPN dient twee doelen: het beveiligt de verbinding, zodat externe gebruikers die niet kunnen onderbreken en het beschermt je privacy terwijl je via een openbaar netwerk toegang krijgt tot het internet. 

Hoe werkt een VPN op een smartphone? 

VPN-services lijken misschien ingewikkeld, maar ze zijn eenvoudig te gebruiken. Al het werk speelt zich af achter de schermen, waardoor je tijd en moeite bespaart. Eerst maak je verbinding met een openbaar internetnetwerk. Open je VPN voor smartphone-app. Deze maakt een beveiligde verbinding en verbindt je met een privénetwerk. VPN-servers bevinden zich over het algemeen over de hele wereld, dus je kunt verbinding maken met een serverlocatie van jouw keuze. 

Eén VPN, meerdere apparaten. 

Veel mensen maken tegenwoordig verbinding met het internet op meerdere apparaten, waaronder laptops, tablets en smartphones. Als je de extra stap zet om gegevens op één apparaat te beveiligen, dan zorg je ervoor dat je veilig bent wanneer je het internet bezoekt. Veel VPN-services kunnen gebruikt worden op al je apparaten, waardoor je eenvoudig kunt schakelen wanneer je maar wilt. Ook kun je dezelfde VPN-service op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. 

Encryptie en beveiliging. 

VPN-services maken gebruik van verschillende coderingstechnieken en beveiligingsprotocollen om je internetactiviteit te doorkruisen en ervoor te zorgen dat mensen je websitegeschiedenis niet kunnen uitlezen. Een betaalde VPN-service fungeert als een beveiligde tunnel. Het codeert gegevens die via het netwerk worden verzonden en maakt externe toegang moeilijker. Als gevolg hiervan zijn je gegevens en je apparaat veel veiliger. 

VPN-servers en IP-adressen. 

Telkens wanneer je het internet bezoekt, een nieuwe website bezoekt of je sociale media bijwerkt, is je internetprotocoladres (IP-adres) zichtbaar. Je IP-adres is gekoppeld aan het netwerk dat je gebruikt en aan je fysieke apparaat. Deze virtuele voetafdruk vertelt veel over je. Het kan je stad en internetprovider identificeren. Netwerkeigenaren, bedrijven en overheidsinstanties kunnen deze informatie gebruiken om erachter te komen welke websites je heb bezocht. Als je sociale-mediasites bezoekt, kan deze informatie worden gebruikt om te bepalen wie je precies bent. 

Niemand wil onder een microscoop leven en een Virtueel Privé Netwerk kan je meer privacy bieden terwijl je op het internet surft. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-provider, maak je via de server verbinding met het internet. Als gevolg hiervan word je activiteit weergegeven onder een ander IP-adres dat niet rechtstreeks aan jou gekoppeld is. Bovendien registreren veel VPN-services je activiteiten niet, dus het bedrijf dat de service levert, heeft zelfs geen online record van je activiteiten. 


Redenen om een ​​VPN op mobiel te gebruiken. 

Een VPN-app kan een handige manier zijn om je privacy en veiligheid te behouden op een gedeeld, openbaar netwerk. Als je je afvraagt ​​of een VPN-app geschikt is voor jou, overweeg dan deze functies en voordelen: 

 • Versleutel je online activiteiten
 • Bescherm je gegevens, zoals creditcardnummers en wachtwoord, op openbare Wi-Fi-netwerken
 • Verberg je IP-adres en houd je internetactiviteit privé
 • Houd downloads privé

Zijn er smartphones die zijn uitgerust met VPN? 

Sommige smartphones worden geleverd met ingebouwde VPN-software. Met deze apparaten kun je je activiteiten camoufleren en de setup is betrekkelijk eenvoudig. De VPN is echter beperkt tot je smartphone. Je kunt niet hetzelfde VPN netwerk gebruiken om je computer of tablet te beschermen, iets om in gedachten te houden als je het gemak van een VPN-verbinding met dezelfde dienst op meerdere apparaten wilt. Met externe VPN-services kun je vaak kiezen met welk netwerk je verbinding wilt maken en je keuzes aanpassen op basis van de serverlocatie. 

Moet je een gratis VPN gebruiken op je smartphone? 

Gratis is fijn, maar niet altijd het beste. Als het gaat om je online aanwezigheid en beveiliging, kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Gratis VPN’s kunnen de volgende nadelen hebben: 

 • Beveiligingsprotocollen kunnen beperkt zijn
 • Verbinding kan soms traag zijn of wegvallen of helemaal niet beschikbaar zijn.  
 • De aanbieder kan je gegevens traceren en kan deze voor reclamedoeleinden gebruiken

Je wilt een provider selecteren waarvan je de kwaliteit en veiligheid kunt vertrouwen. Snelheid is ook belangrijk. Een betaalde VPN-service biedt vaker een hogere verbindingssnelheid dan een gratis service, zodat je geen snelheid of bandbreedte hoeft in te leveren voor veiligheid. Terwijl gratis services je activiteiten kunnen bijhouden en opslaan, bieden veel betaalde providers een niet-loggarantie. Dit betekent dat ze de websites die je bezoekt niet volgen terwijl je op het internet surft. Misschien wel het belangrijkste is dat de meeste betaalde opties sterke beveiligingsprotocollen hebben, zodat je met een gerust hart kunt surfen op het web. 

De beste VPN-service kiezen voor jouw smartphone. 

Selecteer een VPN-provider die aan je behoeften voldoet zodat je veilig op het internet kunt verblijven. Let tijdens het vergelijken van VPN-services op deze functies: 

 • Niet-loggen, wat betekent dat het netwerk je browse-activiteit niet opslaat
 • Blokkering van advertentie–trackers die advertenties aanpassen aan je browsegeschiedenis
 • Sterke coderingstechnologie
 • Hoog aantal servers om overbelasting van de server te voorkomen
 • Verscheidene server- en exit–locaties waarmee je toegang hebt tot algemene content
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten
 • Gebruiksvriendelijke mobiele apps

Als je een VPN-optie wilt kiezen, moet je nadenken over hoe je je smartphone gebruikt en welke functies voor jou het belangrijkst zijn. 
Als je privacy je hoogste prioriteit heeft, kies voor een no-log VPN die je gegevens niet opslaat of verkoopt.

Ad-tracking kan een belangrijke functie voor je zijn, of misschien kan het gebruik van een service met veel serverlocaties aan je behoeften voldoen. 
Zorg ervoor dat je een VPN-provider selecteert die krachtige codering gebruikt, zodat je er zeker van kan zijn dat je activiteiten privé zijn en blijven, welk netwerk je ook gebruikt.

IP-VPN

Een VPN is natuurlijk ook ontzettend handig voor wanneer jij je organisatie op computer-niveau wilt beschermen. Met een IP-VPN creëer je een omgeving die afgeschermd is van de buitenwereld. Alleen jij en je medewerkers hebben toegang tot dit netwerk. Lees nu hoe jij je organisatie kunt beschermen door middel van een IP-VPN!

Is een VPN op mobiel geschikt voor mijn organisatie?

Heb je vragen over VPN op mobiel of wil je meer informatie over onze andere producten of diensten? Gewoon even bellen. Je kunt ons bereiken via 088-2550100